Gość Vit Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Witam Chciałbym kupić laptopa i mogę przeznaczyć na ten cel do ok 2400zł, może odrobinę więcej. Nie znam specjalnie tego rynku, więc wolę zwrócić się o radę do osób znających się lepiej ode mnie. Chciałbym, żeby laptop był substytutem stacjonarki na wyjazdach. Zatem w grę wchodzą filmy (dobrze by było, gdyby radził sobie z HD) i gry. Nie mam tu na myśli najnowszych tytułów. Najważniejsze, żebym był w stanie pograć sobie płynnie w WoWa, niekoniecznie na najniższych detalach. Zorientowałem sie już, że rynek dzieli się na markowy sprzęt i składaki. Nie znam jednak jakości sprzętu składanego i nie wiem czy można na nim polegać. Nie wiem także jak w ich przypadku wygląda serwis. Przeglądając inne tematy, znalazłem tego laptopa: http://www.allegro.pl/item396945345_compal...2mb_bonusy.html Ewentualnie: http://karen.pl/p/pl/5363/notebook_califor...160i_t2370.html Nazwa compal przewijała się na forum kilkukrotnie, ale i tak mam sporo obaw. Nie chciałbym dać się wpuścić w maliny, stąd moja prośba o poradę. Pozdrawiam Vit Edytowane 15 Lipca 2008 przez Vit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiq Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 http://www.agito.pl/seria_n/lenovo_3000_n2...792.329417.html tutaj masz w promocji Lenovo, najmniej awaryjna marka z laptopów, do oglądania filmów i grania w gry będzie idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Mało ramu, WoW na rajdzie, czy w tłocznej stolicy może ciężko chodzić. Polecam Compala, WoW bez problemu ciągnie w max detalach w natywnej, nie ważne czy na rajdzie, czy w Shatt - nie ma problemu. Filmy HD chodzą bez zająknięcia. Jeżeli nie zależy Ci na "bajeranckim" wyglądzie, to bierz bez obaw. Jak chcesz więcej info, poczytaj jeszcze sobie recenzję i opinie na forum portalu www.notebookcheck.pl. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ralson Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 do 2400 proponuje ten model - HP Compaq 6735b dla mnie sprzet swietny. No i oprocz tego ze zadowolony jestem z laptopa to jeszcze kupilem go w calkiem przyzwoitej cenie. Jak bedziesz chcial kupic przez neta to polecam sklep www.notebooki.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vit Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 kamiq, interesowałby mnie raczej laptop z 2-3 GB ram'u. KHOT, masz jakieś doświadczenia związane z Compalem? ralson, obawiam się, że Radek 3200 może być za słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 KHOT, masz jakieś doświadczenia związane z Compalem?Sygnaturka? :wink: Tak: mam, używam od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony. Gram też w WoWa namiętnie i wiem jakim bólem mogą być ścinki na rajdzie .Jeżeli nie przeszkadza Ci bardzo klasyczny wygląd Compala, to poza mało "trendi" marką którą nie zaszpanujesz, nic mu nie można zarzucić. Materiały dobre, wykonanie bez zarzutu, działanie jak najbardziej w porządku. Aha, kolega ralson zarejestrowany dzisiaj, pierwszym postem rzucaja reklamę konkretnego sklepu - śmieszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vit Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Sygnaturka? :wink: Tak: mam, używam od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony. Gram też w WoWa namiętnie i wiem jakim bólem mogą być ścinki na rajdzie .Jeżeli nie przeszkadza Ci bardzo klasyczny wygląd Compala, to poza mało "trendi" marką którą nie zaszpanujesz, nic mu nie można zarzucić. Materiały dobre, wykonanie bez zarzutu, działanie jak najbardziej w porządku.Sry, w podpisie zauważyłem tylko gnomią inżynierię, a przegapiłem laptopa :-D Na szczęście większym powodem do szpanu jest dla mnie to co znajduje się pod obudową. Aha, kolega ralson zarejestrowany dzisiaj, pierwszym postem rzucaja reklamę konkretnego sklepu - śmieszne.Nie mam doświadczeń z kupowaniem kadłubków. Czy powinienem obawiać się czegoś przy kupowaniu przez allegro? Sprzedawca ma 17k pozytywów, więc wygląda solidnie, a prawdopodobnie i tak bym odbierał na miejscu w Wawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Sry, w podpisie zauważyłem tylko gnomią inżynierię, a przegapiłem laptopa :-D :lol2: Na szczęście większym powodem do szpanu jest dla mnie to co znajduje się pod obudową.Bardzo miło to słyszeć, póki co, rzadkość - dalej króluje przekalkowana opinia o stacjonarkach z czasów kiedy tylko markowe Optimusy, Vobisy były ok, a wszelkie składaki be... Czy powinienem obawiać się czegoś przy kupowaniu przez allegro? Sprzedawca ma 17k pozytywów, więc wygląda solidnie, a prawdopodobnie i tak bym odbierał na miejscu w Wawie Ciężko powiedzieć, chociaż jak będziesz odbierał osobiście, to sprawdź wszystko sobie dokładnie na miejscu zanim zapłacisz - weź najlepiej liveCD jakiegoś linuxa (ubuntu?). Edytowane 18 Lipca 2008 przez KHOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vit Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Zamówiłem dzisiaj tego Compala, ale odbiorę go dopiero za tydzień (wyjazd). Dzięki za pomoc i poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...