Skocz do zawartości
Pablo Hudinii

Linksys Wag200g Neostrada Teraz Netia Wielki Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wyżej wymieniony router, który na neostradzie przez ponad 6 miechów pięknie chodził. Przeprowadziłem się do nowego domu i musiałem zrezygnować z neo i przeskoczyłem na Netie. W sumie w modemie nic nie zmieniałem poza danymi które dostałem od Neti. Internet ruszył i było pięknie ale zaczeły się problemy z brakiem Internetu. Najczęściej przy włączeniu komuterka lub długich przerwach przy korzystaniu z niego. Problem polega na tym że brama jest a Internet nie płynie. Muszę włączać i wyłączać przeglądarke kilkakrotnie żeby zaskoczył czasem trwa to 15 sec a czasem parę minut. Na każdej przeglądarce jest to samo (instalowałem różne)i na drugim kompie też. Kiedyś długo nie miałem neta i zadzwoniłem do siebie na stacjonarny i net się pojawił – dziwne . Czasem jak rozmawiam ze stacjonarnego i wracam na kompa to neta też nie ma. Nie wiem co jest przyczyną?? Pomożecie mi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam router i miałem dokładnie te same problemy przez kilka dni,zadzwoniłem do neti z awanturą i okazało się że jakieś adresy,czy porty na centrali były słabe,nie powiedzieli dokładnie co to było,ale naprawili.No i pamiętaj o tym filtrze do telefonu.I wpisz sobie na router DSL-e które Ci podali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NEosTRADA ma aneks A

A

NeTia ma aneks B

A twoj router ma aneks ... ? A a potrzeba B

WTF?

Nabyłem router pentagram cerbrus

i odrazu zabralem sie do polaczenia internetu przez wi-fi (do laptopa )

wszytko jest ładnie ie pięknie polaczylo tylko internetu brak

posiadam netie na liniach tp rouer jest z aneksem A

Głowa cie boli? masz duszności? czujesz nieprzyjemne zapachy?

Netia na liniach TP pracuje tak jak Neostrada na AnnexA, o czym doskonale wiesz bo sam masz takie łącze.

Zresztą autorowi wątku router działa.

W temacie:

do sprawdzenia mikrofiltr, ale:

Kiedyś długo nie miałem neta i zadzwoniłem do siebie na stacjonarny i net się pojawił – dziwne . Czasem jak rozmawiam ze stacjonarnego i wracam na kompa to neta też nie ma.

może wskazywać na uszkodzenie portu centrali.

Wniosek? reklamować usługę po sprawdzeniu (wymianie na inny) mikrofiltra.

Edytowane przez SpAceR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefon stacjonarny mam w TP i dodatkowo Netie może to stwarza problem. Dziś wymienie filtr na nowy i zobaczymy czy coś się zmieni.

A nawiazująć do tych Anexów to Neo i Netia to jest to samo Anex A . Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.

Narazie dziękuje za podpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę się podpiąć pod ten temat jako że mam podobne problemy echhh ta Netia... Otóż posiadam łączę Neti na ich infrastrukturze analogowej czyli annex a, router również WAG200G z najnowszym firmware.

ustawiłem router tak jak jest to opisane na stronie netii czyli:

* VPI = 8

* VCI = 35

* Enkapsulacja – PPPoE LLC

I problem polega na tym iż rozłącza mi Net24 co kilka - kilkanaście a nawet kilkadziesiąt minut no i lampka od "Internet" świeci się wtedy na czerwono ale po chwili znowu działa wszystko - podejrzewam że łączy lub loguje na nowo... ale dioda DSL cały czas się świeci elegancko żadnych przerw...

Dodam że podłączone są 2 komputery bezprzewodowo i zabezpieczone WPA2-AES... w tym jeden na sticku USB D-Link Airplus XtremeG Wireless USB 2.0 DWL-G132 a drugi na chipie Atheros AR5006EG a więc oba obsługują WPA2... hasło jest najdłuższe możliwe SSID ukryty.... - tak podaję jeśli to miało by mieć jakiś wpływ....

Może spotkał się ktoś z takim problemem i może coś poradzić ?

P.S> Router jest nówka...

Edytowane przez Tranquility

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wszystko o dziwo działa w porządku :blink: zmieniłem parę rzeczy i działa elegancko :), tak czy siak dołączam parametry łącza oraz ustawienia jakby ktoś miał podobny problem z WAG200G na Netii ;-)

Rzućcie okiem na parametry łącza i powiedźcie czy są w miarę dobre :hmm:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Tranquility

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi