DanWinter Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Dzis wymienilem obudowe w kompie bo stara byla do kitu. Podłaczylem wszystko jak trzeba i zostały mi kable od przedniego panelu czyli słuchawki i mikrofon.nie wiem gdzie to podłaczyc,pomozcie mi. config kompa: amd sempron 2600+ 1,82GHz 512mb ramu płyta : ASUS A7V600-X dysk WD 80 gb zasilacz delta 300W daje zdjecia :powiedzcie do czego i pokolei jaki kabelek ma podlaczyc. na kabelkach jest napisane ,na innym co innego -czerwony -LOUT -żółty-ROUT -czarny - GND -niebieski -LIN -zielony - MIC IN -czarny -GND (juz drugi) -fioletowy-RIN -pomarańczowy - MIC BAS powiedzcie do ktorego wejscia to sie podłazca? usb i reszte kabli (power,reset,diody juz podłaczyłem) jak chcecie to wrzuce wam zdjecie ksiazki od mobo p.s kabelków jest 8.nie wiem czemu tak duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Fajnie, że wszystko na tym zdjęciu widać. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanWinter Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Fajnie, że wszystko na tym zdjęciu widać. :/czego nie wdac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Weź sobie instrukcję obsługi od płyty głównej tam masz wszystko napisane czarno na białym. Każde podłączenie po kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanWinter Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Weź sobie instrukcję obsługi od płyty głównej tam masz wszystko napisane czarno na białym. Każde podłączenie po kolei.nie zam angielskiego? ech zaraz spprobuje przetlumaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4sha Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Pozwolę sobie podpiąć się pod temat. :) Mam kartę dźwiękową. Powinienem więc podpiąć kabelki od obudowy do niej właśnie? Czy po prostu do płyty głównej zgodnie z instrukcją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 32 str. w instrukcji płyty głównej masz opisane gdzie podłączyć kabelki i gdzie który. FOTKA: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanWinter Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 32 str. w instrukcji płyty głównej masz opisane gdzie podłączyć kabelki i gdzie który. FOTKA: no tez mam taki schemat ale nie wiem jak podpiąc bo na moich kabelkach od obudowy jest napisane.na kazdym z nich -czerwony -LOUT -żółty-ROUT -czarny - GND -niebieski -LIN -zielony - MIC IN -czarny -GND (juz drugi) -fioletowy-RIN -pomarańczowy - MIC BAS i nie wiem który kabelek podpiąc do danego wejscia. moglbys mi podpowiedziec?jestem w tym kompletnie zielony :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 ;/ czytam co masz za kabelki i co jest w instrukcji niby coś +/- się zgadza, ale gdzie podpiąć to RIN, LIN to nie ma m zielonego pojęcia może metoda prób i błędów dała by jakiś efekt ale jest czasochłonna. Może osoby, które posiadają taką płytę jak ty bardziej by Ci pomogły. Zobacz czy jest jakiś temat zbiorczy o Twojej płycie głównej i napisz tam o swoim problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanWinter Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 ;/ czytam co masz za kabelki i co jest w instrukcji niby coś +/- się zgadza, ale gdzie podpiąć to RIN, LIN to nie ma m zielonego pojęcia może metoda prób i błędów dała by jakiś efekt ale jest czasochłonna. Może osoby, które posiadają taką płytę jak ty bardziej by Ci pomogły. Zobacz czy jest jakiś temat zbiorczy o Twojej płycie głównej i napisz tam o swoim problemie.ok.ale twoim zdaniem jakbyś to podpiął? jakbym zle podpiął te kable to bym nie uszkodził sobie kompa? popróbowałbym i moze by sie udało.Odp. Widzę ze wiesz mniej wiecej o co tu chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ja bym podłączył to tak. Myślę, że nie ma prawa coś się uwalić jakby źle się to podłączyło. Po prostu nie będzie działał dźwięk z front panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanWinter Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ja bym podłączył to tak. Myślę, że nie ma prawa coś się uwalić jakby źle się to podłączyło. Po prostu nie będzie działał dźwięk z front panelu. w tych niebieskich 2 miejscach zaznaczonych na rysunku są zworki. mam je wyciagnac i przypiąć kabelki? p.s od nowosci kompa (4 lata) tam nic nie bylo przypięte,poniewaz nie małem panelu audio z przudu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Zrób tak. Wepnij tylko 4 kabelki bez wyjmowania zworek i sprawdź czy działa dźwięk i mikrofon. Jeśli nie to wyjmij zworki i podłącz pozostałe 4 kabelki, jeśli nie zadziała to ja nie mam pojęcia jak to ogarnąć i przydała by się osoba, z doświadczeniem umiąca rozpracować skróty na kabelkach i to co jest na pinach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanWinter Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Zrób tak. Wepnij tylko 4 kabelki bez wyjmowania zworek i sprawdź czy działa dźwięk i mikrofon. Jeśli nie to wyjmij zworki i podłącz pozostałe 4 kabelki, jeśli nie zadziała to ja nie mam pojęcia jak to ogarnąć i przydała by się osoba, z doświadczeniem umiąca rozpracować skróty na kabelkach i to co jest na pinach :)zrobilem tak ale dzwieku nie bylo.. wkurzulem się,poskręcałem kompa do kupy :P zrobie to za jakis rok jak kompa bede rozkręcał :P dzięki za chęci,wątek mozna zamknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...