bartolini Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 no coz mam juz procka XP 1700+ DLT 0308 SPMW czy jakos tak. Dzis chyba bede robil lub jutro. Jakby podbis sie nie zmienil to wiecie co sie stalo... :? tylko nie wiem czy czekac na cooper shima? Ja wczoraj kupowałem procka i tesh chciałem CS ale nie mieli :( a procke nie może leżeć bezczynnie :twisted: więć pierwszy raz w swoim życiu zdejmowałem i zakładałem wentylator i nic się nie stalo wszystko działa :D Rób to powoli to napewno nic się nie stanie "śpiesz się powoli" i jeszcze jedno jak sie nie uda to bede muszial zdejmowac cooler i od nowa zaczynac wiec ryzyko jest dosyc duze Mozesz tez polaczyc lakierem na odwrotnej stronie mobo pod podstawka proca. Ja tak zrobilem i hula az milo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 no coz po drut modzie komp martwy a po przecieciu mostkow na mnoznik 14.5 mam mnoznik default 7 :evil: ta plyta jest boska :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo zdejmowalem i zakladalem procka blisko 10 razy teraz to na 100% mam wprawe :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 a moze to po prostu ten mnoznik nie dziala i jak ustawie 14 zamiast 14.5 to bedzie git? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 mnozniki to loteria - nawet te wypalane - wiec jedyne co mozesz zrobic to sie modlic :D - berkut pisal ze wypalil na 14x a dostal 22x 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a na moim solteku dr2 Kt266a nie działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 jaki fuks ze mam epoxa :D - millor chyba bez wymiany plyty nic nie zdzialasz - ale robiles drut moda czy wypalales conieco? :D - bo wypalenie raczej dziala - tyle ze twoja plyta moze nie obslugiwac wyzszych mnoznikow po prostu (wgraj najnowszy bios ale mysle ze i tak juz go masz) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 czyli wniosek sie juz jeden wysowa, ze na kt 266a jak narazie normalnie tylko na Epoxie dziala, na shuttle i solteku sa klopoty, czyli wyglada nato, jakby nie chipset ograniczal tylko cos z biosem, moze niedlugo wyjda jakies nowe biosy, albo jakies modyfikowane wersje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AreckiFX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Aco z ECS K7VTA3ver5.0 KT333 i Atlon XP1700+? Tam w biosie mogę zmienić tylko FSB, mnożnika wogóle nie ma. Jak podejżewam jest AUTO. A więc jeśli połącze nóżki to otrzymam DEFAULT 13x a nie jak dotychczas 11? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A jak to jest z MSi KT3 Ultra2 na niej działa DRUT MOD ??? Bo tak sie zastanawiam czy nie zrobić sobie wyższego mnożnika... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A więc jeśli połącze nóżki to otrzymam DEFAULT 13x a nie jak dotychczas 11? Tak. ToMo- nie pytaj czy działa- zrób i pochwal się innym. Nic nie ryzykujesz, nic nie tracisz (nawet gwarancji) a zyskać możesz wiele :D Pamiętajcie tylko, że jeżeli macie możliwość obniżyć magistralę (100 fsb)przed odpaleniem kompa ze zmodowanym procem to zróbcie to + podnieście na maxa (w granicach rozsądku) napięcie proca. Może się bowiem okazać, że na Waszej płycie przy defaultowych ustawieniach mnożnik wyniesie np x18 a 133 x18 = 2349MHz i komp może nie wstać, a Wy będziecie przekonani, że drut mod u Was nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Z wypowiedzi uczestników tego forum i stron do których link dał mech!n wywnioskowałem że mnożnik 15 można uzyskać przez połączenie nóżki AL25 z VCC(np AM26) i AJ27 z VCC(np AI26). Czy tak? Czy wogóle ktoś próbował łączyć te nóżki? Jest mi to bardzo potrzebne ponieważ moja płyta główna nie ma opcji zmiany mnożnika :( a 13 to troche za mało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A więc jeśli połącze nóżki to otrzymam DEFAULT 13x a nie jak dotychczas 11? Tak. ToMo- nie pytaj czy działa- zrób i pochwal się innym. Nic nie ryzykujesz, nic nie tracisz (nawet gwarancji) a zyskać możesz wiele :D Pamiętajcie tylko, że jeżeli macie możliwość obniżyć magistralę (100 fsb)przed odpaleniem kompa ze zmodowanym procem to zróbcie to + podnieście na maxa (w granicach rozsądku) napięcie proca. Może się bowiem okazać, że na Waszej płycie przy defaultowych ustawieniach mnożnik wyniesie np x18 a 133 x18 = 2349MHz i komp może nie wstać, a Wy będziecie przekonani, że drut mod u Was nie działa. tylko jest jedno malutkie "ale", jak ktos ma ustawiane fsb 100 zworkowo to powinno niebyc praoblemow, ale na niektorych plytach po wyjeciu procka bios moze sie ustawic na default (fsb, inne ustawioenia zostaja). a tak pozatym, to Mechlin dobrze gada, odwagi ! :) i druty w dłon ! <i bez skojarzen> :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AreckiFX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Na moim ECS K7VTA3ver5.0 FSB 100, 133 i 166 mam na zworki. Dzisiaj sprubuje połączyć nóżki procka. Według podanych przez was linków do stron wyczytałem, że: AN25=2x AJ27=8x przy AL27=1x jest oznaczenie SW. Mianowicie sumując to wszystko to i tak wychodzi 11x, a jak napisaliście procek leci na 13x. Jak to możliwe?[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AreckiFX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A więc: Mnożnik Auto na 13x co daje 2100+ A to co udało mi się osiągnąć to 147x13 co daje 1911MHz Na większym FSB WindaXP się resetuje. Na 13x166 nawet nie zapiszczał. Oznaczenie na procku to: DUT3C JIUCB0251TPXW, a więc z tego co wiem to nie za dobrze. Nie mogę ustawić mnożnika, bo nie mam tej opcji w Biosie, ale jak ktoś już pisał może tak inna kombinacja nóżek dała by wyższy mnożnik. A może istnieje jakaś zmodyfikowana wersja Biosu do K7VTA3ver5.0, która obsługuje zmiane mnożnika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 no coz po drut modzie komp martwy a po przecieciu mostkow na mnoznik 14.5 mam mnoznik default 7 :evil: ta plyta jest boska :?a zrobiles tak jak mechl!n powiedzial :?: czyli ustawic fsb na 100 i dopiero sprawdzac wszystkie mnozniki. Ja gdybym tak nie zrobil to bym sie nie dowiedzial o mnozniku x22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Arecki na twoim miejscu bym z miejca sprzedal tego proca i zapolowal na jakiegos DLT3C >=07 - co do plyty - podnies napiecie - chyba ze nie mozna - to wtedy pomaluj cos na procu http://www.ocinside.de/html/workshop/socke...d_painting.html - ustaw sobie 1,8V - wystarczy zamalowac drugi mostek L11 - zreszta na tej stronie masz wszystko. Mysle ze to ze on tak cienko chodzi to wina procka - bo z oznaczen wynika ze masz wszystko to co najgorsze niestety :( DUT zamiast DLT stary tydzien i JIUCB zamiast JIUHB - kaplica :( wspolczuje - ale jak podniesiesz Vcore to cos jeszcze wycisniesz - moze nawet pojdzie 13x166 - a to ze teraz nie idzie to nie wina plyty ani PCI - bo na 166MHz masz dzielnik 1/5, a chipset jest do tego FSB przystosowany. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zaraz zaraz - nie zauwazylem ze masz cienkie (266) pamieci - chyba ze one w biosie sie ustawiaja same na 266 pomimo ze System Bus jest na 333MHz to sorry - ale jak tak nie jest i nie mozna tak zrobic to wymiana pamieci na mus :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Niestety nikt nie odpowiedział na mój poprzedni post więc sam postanowiłem spróbować. Moja płyta to Mercury KOB KT133FSX(czyli nawet bez FSB133). Płyta nie ma możliwości zmiany mnożnika a FSB moge ustawić max na 112Mhz. Procek to AthlonXP 1700+ JIUHB0308XPMW batch 397 DLT3C. Drutowanie wykonałem metodą reeda. Największą niespodzianką było to że nie było żadnych niespodzianek. Mnożniki, które ustawiałem były dokładnie takie jak przewidywałem. Ostatecznie ustawiłem procesor na 112x17 co daje nieco ponad 1,9GHz. Komp chodzi stabilnie. Katowałem go Prime95 przez godzine i 0 błędów 0 ostrzeżeń. Mnożnik 17 uzyskałem przez połączenie VCC z AJ27, AL25, AN25. Tym właśnie sposobem potwierdziłem że łącząc odpowiednie nóżki procesora można uzyskać dowolny mnożnik. Teraz zastanawiam się czy podkręcać dalej. Mój procek powinien na standartowym napięciu pójść na 2.0-2.1GHz a po podwyższeniu napięcia może na 2.3-2.4GHz. Jednak boje się troche o płyte bo ona do najnowszych nie należy. Jak myślicie ile taka płyta będzie w stanie wytrzymać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Niestety nikt nie odpowiedział na mój poprzedni post więc sam postanowiłem spróbować. Moja płyta to Mercury KOB KT133FSX(czyli nawet bez FSB133). Płyta nie ma możliwości zmiany mnożnika a FSB moge ustawić max na 112Mhz. Procek to AthlonXP 1700+ JIUHB0308XPMW batch 397 DLT3C. Drutowanie wykonałem metodą reeda. Największą niespodzianką było to że nie było żadnych niespodzianek. Mnożniki, które ustawiałem były dokładnie takie jak przewidywałem. Ostatecznie ustawiłem procesor na 112x17 co daje nieco ponad 1,9GHz. Komp chodzi stabilnie. Katowałem go Prime95 przez godzine i 0 błędów 0 ostrzeżeń. Mnożnik 17 uzyskałem przez połączenie VCC z AJ27, AL25, AN25. Tym właśnie sposobem potwierdziłem że łącząc odpowiednie nóżki procesora można uzyskać dowolny mnożnik. Teraz zastanawiam się czy podkręcać dalej. Mój procek powinien na standartowym napięciu pójść na 2.0-2.1GHz a po podwyższeniu napięcia może na 2.3-2.4GHz. Jednak boje się troche o płyte bo ona do najnowszych nie należy. Jak myślicie ile taka płyta będzie w stanie wytrzymać?Do odważnych świat należy :) ale ja raczej bym takiego czegoś nie zrobił wielkie gratulacje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 niestety u nie drutowanie nie dziala wiec przecialem mostki na x15 i jest wporzo i tobie radze to samo zrobic RS bo to jedyne sensowne rozwiazanie. No jest jeszcze zmiana mobo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 wlasnie co zmeinilem plytke z ak32a na Gigabyte GA-7vaxp, (kt400)zdziwilem sie conieco, pownieweaz mnoznik jest przelanczany za pomoca kombinacji 6 przelaczniczkow, od 5x do 18x, dla testu zdjolem tego drutmoda i dziala wiekrzosc mnoznikow powyzej 12,5x, aktualnie jade na 15x fsb 144 (2,6+ 1,7v)(pamiatki cienizna) ale wolalem dac na synch i fsb 144 niz inaczej. Zauwazylem tesh jedno ze jak sieprzekrozczy mnoznik 12,5x to w biosie fsb mozna podniesc wtedy tylko do 165 ale wtedy jest dzielnik 1/4 :(, wiec jak spiewal Liroy "nie wszytko jest zloto, co sie z wieszq kurfa świeci..." :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 procek z jakiej serii masz ze musisz dac 1.7V na 2600+xp? a no i zmien se podpis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Niestety nikt nie odpowiedział na mój poprzedni post więc sam postanowiłem spróbować. Moja płyta to Mercury KOB KT133FSX(czyli nawet bez FSB133). Płyta nie ma możliwości zmiany mnożnika a FSB moge ustawić max na 112Mhz. Procek to AthlonXP 1700+ JIUHB0308XPMW batch 397 DLT3C. Drutowanie wykonałem metodą reeda. Największą niespodzianką było to że nie było żadnych niespodzianek. Mnożniki, które ustawiałem były dokładnie takie jak przewidywałem. Ostatecznie ustawiłem procesor na 112x17 co daje nieco ponad 1,9GHz. Komp chodzi stabilnie. Katowałem go Prime95 przez godzine i 0 błędów 0 ostrzeżeń. Mnożnik 17 uzyskałem przez połączenie VCC z AJ27, AL25, AN25. Tym właśnie sposobem potwierdziłem że łącząc odpowiednie nóżki procesora można uzyskać dowolny mnożnik. Teraz zastanawiam się czy podkręcać dalej. Mój procek powinien na standartowym napięciu pójść na 2.0-2.1GHz a po podwyższeniu napięcia może na 2.3-2.4GHz. Jednak boje się troche o płyte bo ona do najnowszych nie należy. Jak myślicie ile taka płyta będzie w stanie wytrzymać?uwazaj przy zegarach ponad 2000MHz i napieciu powyzej 1.7v nie znam twojej plyty,ale uwage powinienes zwrocic przede wszystkim na zasilanie proca,na moim Abicie(tran.cieple lekko) nie ma problemow,ale zauwazylem ze ma lepsze zasilanko niz moj Epox(tran. gorace) gratulacje ze poszedl wogole 0.13 ,to juz druga plyta na kt133 na ktorej biega (ale zasilania pilnuj,nie daj sie spalic tranzystorom) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 czyli wniosek sie juz jeden wysowa, ze na kt 266a jak narazie normalnie tylko na Epoxie dziala, na shuttle i solteku sa klopoty, czyli wyglada nato, jakby nie chipset ograniczal tylko cos z biosem, moze niedlugo wyjda jakies nowe biosy, albo jakies modyfikowane wersje :) na Abicie KR7 tez nie ma problemu z 0.13 ale w koncu na Abicie i Epoxie nawet na AMD 760 i kt133/a 0.13 smiga sprawnie,po prostu to porzadne firmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 procek z jakiej serii masz ze musisz dac 1.7V na 2600+xp? a no i zmien se podpis zaraz sprawdze jak endzie chodzil na statndardowym zasilaniubo dopiero co zlozylem kompa i zainstalowalem windowsa na nowo moj procek to JIUHB 0302 -----------UPDATE------------- wiec tak, na 2,6+ biega dopiero na 1,75v niestety 1,7v niemoge ustawic, pozatym zauwazylem ze na tej plycie mam wyzsze napiecia niz na poprzednim shuttle ak32a, teraz w spoczynku 3,3v to jest 3,27 a 5v-4,94 I to wszytko przy srecie z podpisu i na COdegenie 300w :D, jeszcze niemialem czasu testowac pod obciazeniem Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Niestety nikt nie odpowiedział na mój poprzedni post więc sam postanowiłem spróbować. Moja płyta to Mercury KOB KT133FSX(czyli nawet bez FSB133). Płyta nie ma możliwości zmiany mnożnika a FSB moge ustawić max na 112Mhz. Procek to AthlonXP 1700+ JIUHB0308XPMW batch 397 DLT3C. Drutowanie wykonałem metodą reeda. Największą niespodzianką było to że nie było żadnych niespodzianek. Mnożniki, które ustawiałem były dokładnie takie jak przewidywałem. Ostatecznie ustawiłem procesor na 112x17 co daje nieco ponad 1,9GHz. Komp chodzi stabilnie. Katowałem go Prime95 przez godzine i 0 błędów 0 ostrzeżeń. Mnożnik 17 uzyskałem przez połączenie VCC z AJ27, AL25, AN25. Tym właśnie sposobem potwierdziłem że łącząc odpowiednie nóżki procesora można uzyskać dowolny mnożnik. Teraz zastanawiam się czy podkręcać dalej. Mój procek powinien na standartowym napięciu pójść na 2.0-2.1GHz a po podwyższeniu napięcia może na 2.3-2.4GHz. Jednak boje się troche o płyte bo ona do najnowszych nie należy. Jak myślicie ile taka płyta będzie w stanie wytrzymać?Jestem pelen uznania :D Powiedz czy jest gdzies rozpiska wszystkich tych nozek odpowiedzialnych za mnoznik. Chodzi mi miedzy innymi o oznaczenia tych nozek np. AN25 gdzie sie znajduje na procu. Moze sie orientujesz ktore nozki trzeba polaczyc zeby otrzymac x15 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Panowie chyba rozwiązałem całą zagadkę, oto moje spostrzeżenia Oto które nóżki trzeba zdrutować do odpowiednich mnożników 13x - AJ27, AN25 13,5x-AJ27, AN25, AN27 14x - AJ27, AN25, AL27 15x - AJ27, AL25 16x - AJ27, AL25, AL27 17x - AJ27, AL25, AN25 17.5x(18x)- AJ27, AL25, AN25, AN27 14.5x(21x)- AJ27, AN25, AL27, AN27 15.5x(22x)- AJ27, AL25, AN27 18x(23x)-AJ27, AL25, AN25, AL27 18.5x(24x)-AJ27, AL25, AN25, AL27, AN27 Oczywiście każda z tych nóżek trzeba połączyć z VCC, ja używałem do tego nużek AI26 i AM26. Uwaga. Jeżeli połączycie odpowiednie nóżki nie będziecie mogli otrzymać wszystkich mnożników z poziomu biosu płyty. Przykład. Jeżeli połączycie nóżki AJ27, AN25 to w biosie możecie otrzymać tylko 13x,13.5x,14x,17x,18x,21x,23x,24x. Popatrzcie na listę wyżej, są to te mnożniki które otrzymano poprzez połączenie z VCC m.in. AJ27 i AN25. Informacje te są tylko częściowo sprawdzone, więc może wy je sprawdzicie. Jeżeli nie wiecie, jak są opisane nóżki, wróćcie do 2 strony na tym topicu, są tam zdjęcia i linki do stron ze zdjęciami na których są zaznaczone nóżki. Jeżeli mimo to ktoś nie będzie wiedział to ja moge przygotować jakieś zdjęcie procka i popodpisywać nóżki proca ale niestety chwilowo nie mam konta WWW, wiec nie mam gdzie je umieścić, chyba że wyśle komuś na skrzynke a on wstawi na strone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Panowie chyba rozwiązałem całą zagadkę, oto moje spostrzeżenia Oto które nóżki trzeba zdrutować do odpowiednich mnożników 13x - AJ27, AN25 13,5x-AJ27, AN25, AN27 14x - AJ27, AN25, AL27 15x - AJ27, AL25 16x - AJ27, AL25, AL27 17x - AJ27, AL25, AN25 17.5x(18x)- AJ27, AL25, AN25, AN27 14.5x(21x)- AJ27, AN25, AL27, AN27 15.5x(22x)- AJ27, AL25, AN27 18x(23x)-AJ27, AL25, AN25, AL27 18.5x(24x)-AJ27, AL25, AN25, AL27, AN27 Oczywiście każda z tych nóżek trzeba połączyć z VCC, ja używałem do tego nużek AI26 i AM26. Uwaga. Jeżeli połączycie odpowiednie nóżki nie będziecie mogli otrzymać wszystkich mnożników z poziomu biosu płyty. Przykład. Jeżeli połączycie nóżki AJ27, AN25 to w biosie możecie otrzymać tylko 13x,13.5x,14x,17x,18x,21x,23x,24x. Popatrzcie na listę wyżej, są to te mnożniki które otrzymano poprzez połączenie z VCC m.in. AJ27 i AN25. Informacje te są tylko częściowo sprawdzone, więc może wy je sprawdzicie. Jeżeli nie wiecie, jak są opisane nóżki, wróćcie do 2 strony na tym topicu, są tam zdjęcia i linki do stron ze zdjęciami na których są zaznaczone nóżki. Jeżeli mimo to ktoś nie będzie wiedział to ja moge przygotować jakieś zdjęcie procka i popodpisywać nóżki proca ale niestety chwilowo nie mam konta WWW, wiec nie mam gdzie je umieścić, chyba że wyśle komuś na skrzynke a on wstawi na strone. DOBRA ROBOTA! Jako jedyny postarałeś się wytłumaczyć mi i innym treści które podałem w tamtych linkach. WIELKIE DZIĘKI! Jeżeli zrobisz rozpiskę tych nóżek to podeślij rysunki na mechlin@wp.pl - zamieszczę je. Już niedługo będę mógł wrócić do dyskusji- jedzie do mnie DLT3C 0306- pierwsza seria z obniżonym napięciem :twisted: Zazwyczaj pierwsze są najlepsze (vide duron 600). Obaczym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Megabyte > ktore te nozki, trzeba polaczyc zeby otrzymac ten x15, juz chyba wiem ale chce sie upewnic czy dobrze kombinuje. Przydalby sie jakis rysunek z opisem. Jak nie masz www to mechl!n, ja albo ktos inny zamiesci to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...