Marcin_gps Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 default to 1,6 V, a u mnie 1,64 V. Jak mialem Thunderbirda to plyta mi na default 1,92 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :PProbowales obnizyc napiecie :?: Jak zrobiles na 1,5v to powiedz o ile przy takim vcore Tobie zawyza, jezeli oczywiscie wstal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :PProbowales obnizyc napiecie :?: Jak zrobiles na 1,5v to powiedz o ile przy takim vcore Tobie zawyza, jezeli oczywiscie wstal1,575 -> 1,65 :) HEHE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :PProbowales obnizyc napiecie :?: Jak zrobiles na 1,5v to powiedz o ile przy takim vcore Tobie zawyza, jezeli oczywiscie wstal1,575 -> 1,65 :) HEHECzy to jest najnizsze stabilne :?: czy przy roznym vcore zawsze u Cibie zawyza o taka sama wartosc :?: bo u mnie na roznych jest inaczej, od 0,04 do 0,07 roznicy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Gdzie sie podzial mechl!n??? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :PProbowales obnizyc napiecie :?: Jak zrobiles na 1,5v to powiedz o ile przy takim vcore Tobie zawyza, jezeli oczywiscie wstal1,575 -> 1,65 :) HEHECzy to jest najnizsze stabilne :?: czy przy roznym vcore zawsze u Cibie zawyza o taka sama wartosc :?: bo u mnie na roznych jest inaczej, od 0,04 do 0,07 roznicyTo jest najnozsze stabilne. U mnie Im wyzsze tym wiecej zawyza. Mamy ten sam problem. Za dwa miechy moze sie przesiade na SL-75FRN2-RL to moze bedzie po problemie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :PProbowales obnizyc napiecie :?: Jak zrobiles na 1,5v to powiedz o ile przy takim vcore Tobie zawyza, jezeli oczywiscie wstal1,575 -> 1,65 :) HEHECzy to jest najnizsze stabilne :?: czy przy roznym vcore zawsze u Cibie zawyza o taka sama wartosc :?: bo u mnie na roznych jest inaczej, od 0,04 do 0,07 roznicyTo jest najnozsze stabilne. U mnie Im wyzsze tym wiecej zawyza. Mamy ten sam problem. Za dwa miechy moze sie przesiade na SL-75FRN2-RL to moze bedzie po problemie :)Widziałeś może gdzieś w sieci testy tego Solteka ??? Najlepiej jakby były PL ale EN tesh nie pogardze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :PProbowales obnizyc napiecie :?: Jak zrobiles na 1,5v to powiedz o ile przy takim vcore Tobie zawyza, jezeli oczywiscie wstal1,575 -> 1,65 :) HEHECzy to jest najnizsze stabilne :?: czy przy roznym vcore zawsze u Cibie zawyza o taka sama wartosc :?: bo u mnie na roznych jest inaczej, od 0,04 do 0,07 roznicyTo jest najnozsze stabilne. U mnie Im wyzsze tym wiecej zawyza. Mamy ten sam problem. Za dwa miechy moze sie przesiade na SL-75FRN2-RL to moze bedzie po problemie :)Wlasnie o to mi chodzilo, teraz wiem ze mam tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No to Marcin mamy ten sam problem z naszym SOLTKIEM :) Zawyza napiecia :) :Plepiej jak zawyza niz by mial zanizac :DNo racja. Przynajmniej jest Vmod bez moda :) :PProbowales obnizyc napiecie :?: Jak zrobiles na 1,5v to powiedz o ile przy takim vcore Tobie zawyza, jezeli oczywiscie wstal1,575 -> 1,65 :) HEHECzy to jest najnizsze stabilne :?: czy przy roznym vcore zawsze u Cibie zawyza o taka sama wartosc :?: bo u mnie na roznych jest inaczej, od 0,04 do 0,07 roznicyTo jest najnozsze stabilne. U mnie Im wyzsze tym wiecej zawyza. Mamy ten sam problem. Za dwa miechy moze sie przesiade na SL-75FRN2-RL to moze bedzie po problemie :)Wlasnie o to mi chodzilo, teraz wiem ze mam tak samoTo witaj w klubie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 TomO - na maximu oc jest test. Bardzo dobra plyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Jakby mi zawyzala napiecie to bym sie cieszyl - nie musialbym wyciagac procka i zakladac nastepny drucik :D - po maturze zaloze wode i podniose Vcore do 1.9V - zobaczymy na ile to pojdzie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 A ha - czy ktos moze wie czy moge u mnie jakos ztweakowac bios zeby moc zrobic Vcore wieksze niz default+0.2V? Bo plyta moze do 1.85V - a ja moge teraz tylko 1.7V :( - a jak nie da rady to drutowanie w ruch :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja mam taką jedną malutką prośbe. Nie dawajcie dużych obrazów bezpośrednio na strone. Lepiej będzie jak dacie jako link. Wtedy zainteresowani i tak zobaczą a innym szybciej będzie się strona wczytywała. Ja jade na modemie i mi te duże obrazki bardzo spowalniają wczytywanie strony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Witam pierwszy moj post :D na ale do rzeczy zamiast meczyc sie z rozszyfrowaniem pinow lepiej sobie zobaczyc stronne http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm i dokladnie postudiowac i wszystko jasne, przynajmniej dla mnie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 qrde, a mi sie zjaral kiedys taki soltek :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Oglądam właśnie tesciora i zauważyłem jedną wielką wade nie ma otworów wokół Socketa A :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Witam pierwszy moj post :D na ale do rzeczy zamiast meczyc sie z rozszyfrowaniem pinow lepiej sobie zobaczyc stronne http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm i dokladnie postudiowac i wszystko jasne, przynajmniej dla mnie 8) Witam DOBROCZYŃCĘ! Szkoda, że tak późno pojawiłeś się na forum- już w pierwszych postach tego tematu podawałem tego linka i prosiłem o rozszyfrowanie go (techniczna angielszczyzna jest dla mnie ciężko zrozumiała :oops: ). YoSHi- dołącze do dyskusji po "posiadnięciu" XP1700- obecnie jestem na etapie duronia 800@1100 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 le :( - znowu bedzie wielki drutowanie :P - jak sobie zrobie po maturze wode i drut moda na 1.9V to pogadamy :D - a nie wiesz czy mozna cos z tym biosem wymyslic zeby juz sie kabelkami nie bawic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaM Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Witam Właśnie zrobiłem drut moda wsadziłem druciki w podstawke od procesora i mam teraz mnożnik x15 :D co z fsb 145 daje 2175Mhz przy 1.6v. Przy fsb 150 dzieje się coś dziwnego ponieważ przy zimnym starcie wywala jakieś błędy :( ale po rozgrzaniu wszystko jest stabilne może to wina zasilacza czy chłodzenia(zwykły aluminiowy Titan tem. w stresie 46C)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAD Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Witam Mam A1700+ puszczonego na 12,5x plyta jak w podpisie co sie stanie jak ustawie 14x ? lub gdy FSB ustawie na 166 bez zmiany moznika. Mam na mysli procka nie pamieci. Z gory dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Witam Mam A1700+ puszczonego na 12,5x plyta jak w podpisie co sie stanie jak ustawie 14x ? lub gdy FSB ustawie na 166 bez zmiany moznika. Mam na mysli procka nie pamieci. Z gory dzieki za pomoc w sumie nie ten watek jak ustawisz 14x to komp ci nie wstanie ,albo uruchomi sie z 11x z fsb to ci co najwyzej proc nie wyrobi (najpierw napiecie zwieksz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Jak chcesz ustawisz ten mnoznik? W biosie czy nozkami/mostkami - jak na plycie to raczej nic nie zdzialasz, a nozkami/mostkami to stanie sie cos nie do przewidzenia :D - bedziesz mial mnoznik 14x :P. Jak ustawisz FSB na 166MHz to z prostej kalkulacji 166*12,5 otrzymasz 2075MHz co da ci wedlug przeliczen dla Athlonow z FSB 166MHz AXP 2600+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAD Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Jak chcesz ustawisz ten mnoznik? W biosie czy nozkami/mostkami - jak na plycie to raczej nic nie zdzialasz, a nozkami/mostkami to stanie sie cos nie do przewidzenia :D - bedziesz mial mnoznik 14x :P. Jak ustawisz FSB na 166MHz to z prostej kalkulacji 166*12,5 otrzymasz 2075MHz co da ci wedlug przeliczen dla Athlonow z FSB 166MHz AXP 2600+.Pytanie nasuwa sie od razu czy dzielnik PCI/AGP przjedzie na 1/5 jak ustawie FSB na 166 niby moja plytka obsluguje 166 ale tylko na pamieciach jak to bedzie wygladalo z prockiem ?. Moze czegos niewiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Wejdz na strone MSi i zobacz jaki suport ma ta płytka ale z tego co wiem to raczej nie ma 1/5... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 jestem tutaj nowy - chociaz na necie juz od 97 roku :) dobra to tyle tytulem wstepu ;) rowniez jestem wlascielem xp1700+ 0,13, niestety moj w porownaniu do waszych do cienizna jego oznaczenia to: AXDA1700DUT3C 9295126260727 JIUGB0251XPEW moja plyta to: SL-75KAV rev. F1 i ostatnio zgodnie ze znalezionym tutaj info ZNOWU przedrutowalem athlona i generalnie jest tak jak ktos tutaj pisal, tyle ze x22 nie wstaje, a zamiast x15,5 i x16 mam odpowiednio x16 i x16,5 wszystko fajnie tyle ze ostatnia stabilna wartosc mojego XP przy sensownym napieciu to niewiele powyzej 2GHz :( co prawda pare razy udalo mi sie zobaczyc magiczne 2600+ :D, ale albo windows sie wywalal albo bios checksum(?) error i teraz pytanie co sie bardziej oplaca: - 14x144 - 15x134 ja wiem ze teoretycznie to chyba lepsze jest to pierwsze, ale praktycznie? na upartego to moglbym dac jeszcze 13,5 x max wyżylowane pamieci, ale czy jest sens no chyba ze ktos by mi mogl pomoc z zamiana tego modelu na jakis lepszy (oczywiscie za pewna doplata:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 sensowne napiecie to rozumiem 1.85v ten soltek ma problemy ze stabilnoscia >140MHz wiec proponuje ci drugie ustawienie dla swietego spokoju chyba ze masz pewnosc co do stabilnosci fsb144 i pamieci na 144 to wtedy lepiej to pierwsze( praktycznie lepsze,chyba ze z kolei grafa ci sie wysypie przy agp 72 ,ale watpie) zmiana proca ci raczej nie potrzebna,bo te 100-150MHz nie zrobi juz roznicy na plycie z sdram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 ja bym zaczal modernizacje od wymiany plyty - a co do twojego pytania - zawsze lepiej jest zrobic tak zeby miec jak najwieksze FSB - ale musisz zobaczyc czy w tym przypadku powodem niestabilnosci bedzie proc czy FSB - bo mysle ze PCI 36MHz to nic nie robi a AGP 72MHz tym bardziej - moja karta chodzi luz do 95MHz wiec wiesz :) - nie podales jeszcze co masz za chlodzenie i jakie to jest wedlug ciebie rozsadne napiecie. Wgraj najnowszy BIOS i sie pobaw - zrob najpierw tak (zawsze sie tak robi :)) ustaw FSB na 133MHz i jedz mnoznikiem - jak dojedziesz do niestabilnosci to zrob o jeden krok wstecz. Pobaw sie dzien-dwa na tym - przetestuj primem. Jak gada to zanotuj ta czestotliwosc - wtedy mozesz zrobic ta sama czestotliwosc tylko ze mniejszy mnoznik/wieksze FSB - przetestuj i jeszcze wyzej FSB i nizszy mnoznik - w ten sposob zobaczysz na co stac twoja plyte. Mozesz tez zrobic inaczej - zrob niski mnoznik np 10x i jedz FSB az do niestabilnosci - w ten sposob proc nie bedzie mial wplywu na niestabilnosc a przetestujesz sprzet - pozniej sobie to wszystko dopasuj i gitara :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...