Skocz do zawartości
mechl!n

A Jednak- Mnożnik Powyżej X12.5...

Rekomendowane odpowiedzi

No w koncu mam x15 i x16 :D Polaczylem tak jak w rozpisce Megabyta. Takie mnozniki teraz mam:

x7 = x15

x7,5 = x22

x8 = x15,5

x8,5 = x16

x9 = x17

x9,5 = x18

x11 = x15

x11,5 = x22

x12 = x15,5

x12,5 = x16

Witam 8)

Weekend byl mozolna walka z mnoznikami na SL-75KAV i JIUCB 0251 SPGW 9524697260230. Z polaczenia AJ27 i AL25 czyli x15, na default otrzymalem ... i tu niespodzianka XP1500+ ale 7x 210MHz w WCPUID czyli FSB 420MHz! Na mnoznikach plytowych juz bylo OK, x11 odpowiada x15, czyli 2000MHz bez problemu na default 1,6V, ale winda nie wstawala. napiecia nie podnosilem bo chlodzenie mam zbyt slabe a na WC mnie nie stac.

Panowie doradzcie jakie chlodzenie (powietrzne) polecacie do takich bojow.

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie kto testowal drut-moda na KT 400?? Jakie mieliscie wyniki??

Ponizej zamieszczam swoje

Auto 13x133

100mHz 133mHz

5,0

5,5

6,0

6,5

7,0 17

7,5 18

8,0

8,5

9,0 17 cos ze blad pliku

9,5 18

10,0

10,5

11,0 13 13

11,5 13,5 13,5

12,0 14 14

>=12,5 21

Mam teraz pytanie. Czy to normalne, ze mam tak malo mozliwosci?

I dlaczego tylko 3 chodza na magistrali 133??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie kto testowal drut-moda na KT 400?? Jakie mieliscie wyniki??

Ponizej zamieszczam swoje

Auto 13x133

100mHz 133mHz

5,0

5,5

6,0

6,5

7,0 17

7,5 18

8,0

8,5

9,0 17

9,5 18

10,0

10,5

11,0 13 13

11,5 13,5 13,5

12,0 14 14

>=12,5 21

Mam teraz pytanie. Czy to normalne, ze mam tak malo mozliwosci?

I dlaczego tylko 3 chodza na magistrali 133??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wader usun duplikat. Tanie i dobre do bojow to ogolnie dostepne V7+. Jest jeszcze cooler ktory wszyscy ostatnio chwala ale kij wie skad go natrzepac - GlacialTech Igloo Silent Breeze 462

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: miła niespodzianka dla posiadaczy Epoxa 8K9A(KT-400) i Athlona 1700+ (JIUHB-dowolny!!!)

[...]

... a jeżeli na każdej jest to samo to w kolejnym topicu (nie wcześniej jak w poniedziałek) wyjaśnie tajemnicę "odblokowania" mnożnika pow.12.5 ...

Hyhyhyh... wiem wszystko 3 płyty sprawdzone i kilka procków 1700+ (JIUHB) i okazuje się że Epox 8K9A NIE ZWRACA UWAGI na maksymalny podany mnożnik procka (niezależnie od wersji biosa) więc ci szczęśliwi posiadacze tych płyt do boju! 17*133 lub 15*166 jak najbardziej realne :D (ale czy stabilne to sami sprawdźcie), tylko pamiętajcie o VCore :) i dobrych "kulerach".

Pozdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15*166 - to chyba ktos wykreci na tyle - chyba ze WC i duzy Vcore i zajebista seria - ja juz na swoim nic wiecej nie wycisne na 1.7V a juz lepiej jak moja seria raczej sie nie :( - chyba zeby dac 2.0V :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15*166 - to chyba ktos wykreci na tyle - chyba ze WC i duzy Vcore i zajebista seria - ja juz na swoim nic wiecej nie wycisne na 1.7V a juz lepiej jak moja seria raczej sie nie :( - chyba zeby dac 2.0V :D

Ale działał tak 1700+... [1.5V 8 tydzień "niebieski"] nie pamiętam teraz dokładnie serii... Vcore na 1,7V (+0,2V).

Zrobie fotkę jutro jak w pracy będe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja na swojej moge dac 22,5x bez drut moda :D :D :D :D :D :D

narazie moj rekord na tym procku to: 2135MHz 1,875v vdimm 2,90v fsb 185MHz 11,5x185....

nie pytajcie czemu narazie 2135MHz..... mam cooler spire-a kupilem go jak jeszcze duronik 800Mhz to byl zajebisty procek...... ma 4500prm ma radiator z aluminum srednio wypolerowany, a to jest spire z SERI FRIDGE ROCK hehe najlepsze to ze na 2135MHz proc mial 50C w katowaniu go prime torture test, a na palominko 1800XP AGOIA mial 56C przy graniu w SoFII :D :D dlatego kocham te procki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wader usun <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Tanie i dobre do bojow to ogolnie dostepne V7+. Jest jeszcze cooler ktory wszyscy ostatnio chwala ale kij wie skad go natrzepac - GlacialTech Igloo Silent Breeze 462

Igloo SilentBreeze Socket A, dostepny tu :arrow: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=115 za 87 brutto.

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba ze ktos by mi mogl pomoc z zamiana tego modelu na jakis lepszy (oczywiscie za pewna doplata:))

Ja się moge wymienić, dzisiaj kupiłem Athlona XP 1700 JIUHB0310WPMW batch 30(procek brązowy) :D Tak naprawde to nie chce go sprzedawać tylko zapytać się jakie ma możliwości o/c. Dzisiaj mam zajebisty humor, w końcu jutro matura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w koncu mam x15 i x16 :D Polaczylem tak jak w rozpisce Megabyta. Takie mnozniki teraz mam:

x7 = x15

x7,5 = x22

x8 = x15,5

x8,5 = x16

x9 = x17

x9,5 = x18

x11 = x15

x11,5 = x22

x12 = x15,5

x12,5 = x16

Witam 8)

Weekend byl mozolna walka z mnoznikami na SL-75KAV Na mnoznikach plytowych juz bylo OK, x11 odpowiada x15, czyli 2000MHz bez problemu na default 1,6V, ale winda nie wstawala. napiecia nie podnosilem bo chlodzenie mam zbyt slabe a na WC mnie nie stac.

CO ty p-ie-r-d-o-l-i-sz?

Ze ile?

Bog Cie opuscil?

Nie ma takiej zasranej mozliwosci. WCPUid Cie klamie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehehehhehehehehehhehe 210fsb na kt133a najlepszy zart na forum :lol: :lol:

sam mialem SOLTEKA SL75-KAV i wiem na ile to cos moze pojsc....

a zreszta kt133a i sdr to jest nie osiagalne.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x7 = x15

x7,5 = x22

x8 = x15,5

x8,5 = x16

x9 = x17

x9,5 = x18

x11 = x15

x11,5 = x22

x12 = x15,5

x12,5 = x16

Witam 8)

Weekend byl mozolna walka z mnoznikami na SL-75KAV Na mnoznikach plytowych juz bylo OK, x11 odpowiada x15, czyli 2000MHz bez problemu na default 1,6V, ale winda nie wstawala. napiecia nie podnosilem bo chlodzenie mam zbyt slabe a na WC mnie nie stac.

CO ty p-ie-r-d-o-l-i-sz?

Ze ile?

Bog Cie opuscil?

spokojnie koledzy ,to byl swiadomy zart

przeciez napisal ze w WCPUID

tak programy pokazuja,ja mam u siebie w sandrze 8 x 266MHz (ddr 532)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x7 = x15

x7,5 = x22

x8 = x15,5

x8,5 = x16

x9 = x17

x9,5 = x18

x11 = x15

x11,5 = x22

x12 = x15,5

x12,5 = x16

Witam 8)

CO ty p-ie-r-d-o-l-i-sz?

Ze ile?

Bog Cie opuscil?

spokojnie koledzy ,to byl swiadomy zart

przeciez napisal ze w WCPUID

tak programy pokazuja,ja mam u siebie w sandrze 8 x 266MHz (ddr 532)

Ciekawe. U mnie Sandra pokazuje 15x133 (266) :)

Cos <span style="color:red;">[ciach!]</span>licie Hipolicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie przed chwilą skończyłem się bawić z drutowaniem mojego antka 1.7 , niestety mnoznik udało mi się tylko ustawić tylko na x16, póściłem więc go na 16 x133 =2128 czyli zrobił się z tego antek 2600. po 2 godzinach zabawy, quake3, temp. na procu 41 stopni, a moje śmigło to jakiś titan za 40 zł. Tylko mam problem zawsze procek chodził na 166 a teraz po drutowaniu nie chce, nawet nie wchodzi do biosu. może ktoś wie które nóżki należy połąćzyć aby uzyskać mnożnik x20, ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Operacja drutowanie zakończona pomyślnie mam 2GHz  :D 

Jesteście nieocenieni !!!!

przynajmniej jeden watek naprawde pomaga ludziom,ktorzy chca zeby im pomogl

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrzej bredzisz :D - nie wiem o czym ty mowisz - gada na 16x133 - to jak ma gadac na 16x166??? Mialbys lepiej podkrecony proc od berkuta - a 20x - i co chcesz zrobic? 20x105? 20x110?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zaczal modernizacje od wymiany plyty - a co do twojego pytania - zawsze lepiej jest zrobic tak zeby miec jak najwieksze FSB - ale musisz zobaczyc czy w tym przypadku powodem niestabilnosci bedzie proc czy FSB - bo mysle ze PCI 36MHz to nic nie robi a AGP 72MHz tym bardziej - moja karta chodzi luz do 95MHz wiec wiesz :) - nie podales jeszcze co masz za chlodzenie i jakie to jest wedlug ciebie rozsadne napiecie. Wgraj najnowszy BIOS i sie pobaw - zrob najpierw tak (zawsze sie tak robi :)) ustaw FSB na 133MHz i jedz mnoznikiem - jak dojedziesz do niestabilnosci to zrob o jeden krok wstecz. Pobaw sie dzien-dwa na tym - przetestuj primem. Jak gada to zanotuj ta czestotliwosc - wtedy mozesz zrobic ta sama czestotliwosc tylko ze mniejszy mnoznik/wieksze FSB - przetestuj i jeszcze wyzej FSB i nizszy mnoznik - w ten sposob zobaczysz na co stac twoja plyte. Mozesz tez zrobic inaczej - zrob niski mnoznik np 10x i jedz FSB az do niestabilnosci - w ten sposob proc nie bedzie mial wplywu na niestabilnosc a przetestujesz sprzet - pozniej sobie to wszystko dopasuj i gitara :D

wymiany plyty w najblizszym czasie nie planuje, bo w sumie ta jest calkiem niezla :)

swojej grafy przy tak ekstremalnym AGP jeszcze nie sprawdzalem -

GeForce2 GTS

co do chlodzenia to nie jest najlepsze, bo to tylko: CoolerMaster DP5-6I31C-A1, ale temp max w stresie to troche ponad 50 (wykluczam bledne wskazania czujnika, bo radiator jest zaledwie cieply) wszystko przy 1,7V

najnowsze biosy to ja mam nastepnego dnia po ukazaniu sie :)

zrobilem tak 15x133 i mnoznikiem dojechalem do +2, potem juz niestabilny, a przy +5, czyli 2600+ startowal raz na kilka prob - mimo zwiekszenia max napiecia (1,85V) temp. ok. 60

moja plyte i pamieci stac na FSB 147, bo tak mialem wczesniej przed

drutowaniem: 12,5x147, przy 150 nie uruchamia sie juz wogole, a pomiedzy mniej lub bardziej niestabilna

i jeszcze taktowanie PCI jak sprawdzilem moj komp wytrzymuje 39,25

Ps. powodzenia z maturka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zaczal modernizacje od wymiany plyty - a co do twojego pytania - zawsze lepiej jest zrobic tak zeby miec jak najwieksze FSB - ale musisz zobaczyc czy w tym przypadku powodem niestabilnosci bedzie proc czy FSB - bo mysle ze PCI 36MHz to nic nie robi a AGP 72MHz tym bardziej - moja karta chodzi luz do 95MHz wiec wiesz :) - nie podales jeszcze co masz za chlodzenie i jakie to jest wedlug ciebie rozsadne napiecie. Wgraj najnowszy BIOS i sie pobaw - zrob najpierw tak (zawsze sie tak robi :)) ustaw FSB na 133MHz i jedz mnoznikiem - jak dojedziesz do niestabilnosci to zrob o jeden krok wstecz. Pobaw sie dzien-dwa na tym - przetestuj primem. Jak gada to zanotuj ta czestotliwosc - wtedy mozesz zrobic ta sama czestotliwosc tylko ze mniejszy mnoznik/wieksze FSB - przetestuj i jeszcze wyzej FSB i nizszy mnoznik - w ten sposob zobaczysz na co stac twoja plyte. Mozesz tez zrobic inaczej - zrob niski mnoznik np 10x i jedz FSB az do niestabilnosci - w ten sposob proc nie bedzie mial wplywu na niestabilnosc a przetestujesz sprzet - pozniej sobie to wszystko dopasuj i gitara :D

wymiany plyty w najblizszym czasie nie planuje, bo w sumie ta jest calkiem niezla :)

swojej grafy przy tak ekstremalnym AGP jeszcze nie sprawdzalem -

GeForce2 GTS

co do chlodzenia to nie jest najlepsze, bo to tylko: CoolerMaster DP5-6I31C-A1, ale temp max w stresie to troche ponad 50 (wykluczam bledne wskazania czujnika, bo radiator jest zaledwie cieply) wszystko przy 1,7V

najnowsze biosy to ja mam nastepnego dnia po ukazaniu sie :)

zrobilem tak 15x133 i mnoznikiem dojechalem do +2, potem juz niestabilny, a przy +5, czyli 2600+ startowal raz na kilka prob - mimo zwiekszenia max napiecia (1,85V) temp. ok. 60

moja plyte i pamieci stac na FSB 147, bo tak mialem wczesniej przed

drutowaniem: 12,5x147, przy 150 nie uruchamia sie juz wogole, a pomiedzy mniej lub bardziej niestabilna

i jeszcze taktowanie PCI jak sprawdzilem moj komp wytrzymuje 39,25

Ps. powodzenia z maturka :)

temp to masz za wysoka,dlatego ci wiecej nie idzie

jak masz 50C to radiator powinien byc bardzo cieply przy podstawie (a nie cieply) wiec sprawdz czy masz dobrze nalozony radiator

+2 i +5 to fsb mogles jechac ,a nie mnoznikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jest bezstresowa metoda zalozenia tych drutow??

Jakich drutow uzyc??

Najlepiej jest wlozyc w podstawke socketa - ja tak robilem. A drucik wzialem z jakiegos kabla.

skad sciagnac Prime95 i nowe Wcpuid bo tego pierwszego znalezc nie moge a z drugim to nie wiem jaka jest najnowsza wresja. A moze mi ktos wysle?? 

vadeer@poczta.fm

Sprawdz poczte ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote="KGBtemp to masz za wysoka,dlatego ci wiecej nie idzie

jak masz 50C to radiator powinien byc bardzo cieply przy podstawie (a nie cieply) wiec sprawdz czy masz dobrze nalozony radiator

+2 i +5 to fsb mogles jechac ,a nie mnoznikiem

no w sumie to masz racje temp jest za wysoka, ale narazie z kasy sie calkowicie wyprzytykalem, a nie chce kupowac czegos "slabego"

co do radiatora to jest na pewno dobrze zalozony, a nasze odczucia przy

takiej temp moga byc poprostu rozne - to co dla ciebie jest cieple dla mnie moze byc tylko letnie ;)

co do +2 i +5 no rzeczywiscie moja pomylka, nieswiadoma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 stopni zaczynalo by parzyc przy mocnym dlugim scisku dloni. Jestem po maturze :D pisalem na 2 temat - 7 stron :P

7 stron to za duzo

znam kolesia co napisal 8 i dostal 2 bo za dlugie i odbiegalo przez to od tematu

no ale zdal przynajmniej - a mogli go oblac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...