Marcin_gps Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 No to bede musial go jeszcze pokatowac! KGB - nie uwazasz, ze to troche za duzo jak dla proca zasilanego 1,6V. Chcialbym, zeby mi jeszcze pochodzil troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Ladny wynik :) Czy jest stabilny z takim zegarem :?: czy tylko wszedles do windy zrzuty zrobic :?: Mi najwiecej poszedl 17x133, ale juz trzeba bylo troche wiecej napiecie podbijac i w rezultacie bardziej sie grzal :( Dalej nie kombinowalem bo mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> chlodzenie :evil: Stabilność sprawdzana 3DMarkami 01 i 03- innych progsów kumpel nie miał. Marki przechodził bez najmniejszych problemów :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Ladny wynik :) Czy jest stabilny z takim zegarem :?: czy tylko wszedles do windy zrzuty zrobic :?: Mi najwiecej poszedl 17x133, ale juz trzeba bylo troche wiecej napiecie podbijac i w rezultacie bardziej sie grzal :( Dalej nie kombinowalem bo mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> chlodzenie :evil: Stabilność sprawdzana 3DMarkami 01 i 03- innych progsów kumpel nie miał. Marki przechodził bez najmniejszych problemów :D . Acha, to spoko. Ja powalcze jak zmienie chlodzenie, a na razie 2140mhz musi mi styknac :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 No to bede musial go jeszcze pokatowac! KGB - nie uwazasz, ze to troche za duzo jak dla proca zasilanego 1,6V. Chcialbym, zeby mi jeszcze pochodzil troche 1.85v jest spoczko ,w koncu plyta sama ma taka mozliwosc :twisted: dopiero wyjscie poza ta granice staje si niebezpieczne (musze robic moda zeby dojsc do 2v) jednak bezpieczenstwo i dlugowiecznosc proca zalezy glownie od temp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ade Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 qrde caly czas jakies drut mody ja wlasnei kupilem proca na wstepie puscilem na 166x12,5 napiece seyjne 1,5v (znaczy sie jak wogole zaczal wstawac bo dopoki nie zrobilem upgrade biosa to max 133;) i mam 40 stopni po paru godiznach grania na titnaie ttc-d5tb(e), w zwiazku z tym wydaje mi sie, ze powinen mi pojsc troche wiecej ten procek tylko jak dac mnoznik wiekszy (pewnie tu sie przyda ten drtut mod;), magistrala nie dam mu wiecej chyba bo mam pamieci no name;)) Fajnie by bylo jak ktos obcykany w drutach poradzilby mi;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 No dobra. Proc chodzi na 140*15 stabilnie dopiero na 1,85 V. Ale jak chce ponownie uruchomic kompa to lipa, musze zasilanie odlaczac. Wole miec spokojna glowe na 1,69 i sto pare mhz mniej, bo chlodzenie mam ciche i niezbyt wydajne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 dlaczego areckiemuFX nie daliscie odp w stylu 1) bylo 100000 razy 2) szukaj 3) http://forum.purepc.pl/search.php 4) google.com - tak jak ja dostalem zadajac jedno pytanie o neostradzie na forum sieci - tam nie mozna nikogo poprosic o pomoc bo same kozaki siedza - widac ze u nas na podkrecaniu jest spox wiara - a tam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 qrde caly czas jakies drut mody ja wlasnei kupilem proca na wstepie puscilem na 166x12,5 napiece seyjne 1,5v (znaczy sie jak wogole zaczal wstawac bo dopoki nie zrobilem upgrade biosa to max 133;) i mam 40 stopni po paru godiznach grania na titnaie ttc-d5tb(e), w zwiazku z tym wydaje mi sie, ze powinen mi pojsc troche wiecej ten procek tylko jak dac mnoznik wiekszy (pewnie tu sie przyda ten drtut mod;), magistrala nie dam mu wiecej chyba bo mam pamieci no name;)) Fajnie by bylo jak ktos obcykany w drutach poradzilby mi;)) masz rozpiske ,kilka,kilkanascie postow wczesniej ,wybierasz mnoznik i laczysz drutem w/g schematu ktos juz odwalil kawal dobrej roboty,skorzystaj z tego z laski swojej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chef Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Witam 1. jeszcze nic tu nie pisałem, ale wszystko przeczytałem:). mam taki problem...proc DUT3C JIUHB0309RPDW płyta Soltek 75KAV "drutmode" na pinach AJ27 z VCC i mnożniki które ruszają to: 7/15 8/16 9/17 9,5/18 11,5/19 12,5/20 . Jednak max. szyne jaką moge ustawic przy tych mnoznikach to 105MHz. Powyzej tego nie ruszają a o 133 nie mam co marzyć. Póki co dziala na 20x105 i napiecie 1,75V. moze ktos cos poradzi zeby ruszylo na 133? 2. ten sam proc ale na plycie Asus A7V266-E "drutmode" w ogole nie dziala, a po drugie za pomoca BIOS-u nie moge zmienic mnożnika powyzej lub ponizej x11. co jest grane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 jak chodzil 166 a teraz nie chodzi to raczej nie wina pamieci tylko biosu... ja mialem na odwrot na epoxie - z pierwszym biosem mi 1600+ chodzil max 1650 a pozniej i na 1750 gadal :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Witam 1. jeszcze nic tu nie pisałem, ale wszystko przeczytałem:). mam taki problem...proc DUT3C JIUHB0309RPDW płyta Soltek 75KAV "drutmode" na pinach AJ27 z VCC i mnożniki które ruszają to: 7/15 8/16 9/17 9,5/18 11,5/19 12,5/20 . Jednak max. szyne jaką moge ustawic przy tych mnoznikach to 105MHz. Powyzej tego nie ruszają a o 133 nie mam co marzyć. Póki co dziala na 20x105 i napiecie 1,75V. moze ktos cos poradzi zeby ruszylo na 133? 2. ten sam proc ale na plycie Asus A7V266-E "drutmode" w ogole nie dziala, a po drugie za pomoca BIOS-u nie moge zmienic mnożnika powyzej lub ponizej x11. co jest grane? sa takie motywy ,np. komus na Asusie A7V133 chodza wyzsze mnozniki ,ale fsb to max 120 masz taki uklad mnoznikow jak ja:probowales 7.5x ,bo u mnie to daje 22x innej rady nie mam,bo z ta plyta mialem duzo do czynienia ,ale kiedys ,0.13 na niej jeszcze nie widzialem to tyle ,nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Ladny wynik :) Czy jest stabilny z takim zegarem :?: czy tylko wszedles do windy zrzuty zrobic :?: Mi najwiecej poszedl 17x133, ale juz trzeba bylo troche wiecej napiecie podbijac i w rezultacie bardziej sie grzal :( Dalej nie kombinowalem bo mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> chlodzenie :evil: Stabilność sprawdzana 3DMarkami 01 i 03- innych progsów kumpel nie miał. Marki przechodził bez najmniejszych problemów :D . Acha, to spoko. Ja powalcze jak zmienie chlodzenie, a na razie 2140mhz musi mi styknac :evil: No nmie wiem. Ja probowalem i wiecej na mnozniku sie nie da jechac :) Plyta zauwaz obsluguje te Antki do 2600+, a co za tym idzie osiagnales jej mozliwosci. Powyzej moze byc problem z napieciami, i.t.p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Ladny wynik :) Czy jest stabilny z takim zegarem :?: czy tylko wszedles do windy zrzuty zrobic :?: Mi najwiecej poszedl 17x133, ale juz trzeba bylo troche wiecej napiecie podbijac i w rezultacie bardziej sie grzal :( Dalej nie kombinowalem bo mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> chlodzenie :evil: Stabilność sprawdzana 3DMarkami 01 i 03- innych progsów kumpel nie miał. Marki przechodził bez najmniejszych problemów :D . Acha, to spoko. Ja powalcze jak zmienie chlodzenie, a na razie 2140mhz musi mi styknac :evil: No nmie wiem. Ja probowalem i wiecej na mnozniku sie nie da jechac :) Plyta zauwaz obsluguje te Antki do 2600+, a co za tym idzie osiagnales jej mozliwosci. Powyzej moze byc problem z napieciami, i.t.p Probowalem wiecej - 16x140, pokazalo mi na poczatku unknow cpu 2236mhz, wiec chyba da rade wiecej, tylko wtedy nie wykrywa procka jako athlon xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Ladny wynik :) Czy jest stabilny z takim zegarem :?: czy tylko wszedles do windy zrzuty zrobic :?: Mi najwiecej poszedl 17x133, ale juz trzeba bylo troche wiecej napiecie podbijac i w rezultacie bardziej sie grzal :( Dalej nie kombinowalem bo mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> chlodzenie :evil: Stabilność sprawdzana 3DMarkami 01 i 03- innych progsów kumpel nie miał. Marki przechodził bez najmniejszych problemów :D . Acha, to spoko. Ja powalcze jak zmienie chlodzenie, a na razie 2140mhz musi mi styknac :evil: No nmie wiem. Ja probowalem i wiecej na mnozniku sie nie da jechac :) Plyta zauwaz obsluguje te Antki do 2600+, a co za tym idzie osiagnales jej mozliwosci. Powyzej moze byc problem z napieciami, i.t.p Probowalem wiecej - 16x140, pokazalo mi na poczatku unknow cpu 2236mhz, wiec chyba da rade wiecej, tylko wtedy nie wykrywa procka jako athlon xp No to masz lepsza serie, albo zasilka u mnie juz powyzej 2144 MHz nie wyrabia. Jak narazie 2 GHz mi wystarcza z naddatkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Ale sie wkurzylem. Komp mi sie sam resetuje po 6 godzinach pracy. Co jest grane?? Pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Ale sie wkurzylem. Komp mi sie sam resetuje po 6 godzinach pracy. Co jest grane?? Pomocypewnie zasilanie ,jezeli masz konkretny zasilacz to zasilanie na mobo siada (radiatprki na tranzystorach nie wyrabiaja) jezeli nie sa perzace to moze proc sie przegrzewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Zasilka bardzo dobrze trzyma napiecia, nie jest goraca (ledwo ciepla). Proc maxymalnie 45*C (jak dotykam radiatora to jest cieply, ale nie goracy). Dzisiaj na noc zwiekszylem ciutke napiecie i sie nie zrestartowal, zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Oto obrazek, jaki podesłał mi niCp0N. Wielkie DZIĘKI! Drutem można zmieniać zarówno mnożnik jak i napięcie proca! Obrazek celowo pomniejszyłem, żeby nam się forum nie rozjechało. Oryginalny obrazek (rozdziałka 1686x1500) jest TUTAJ. 8O o kurna ale ktos sie postaral :D super teraz sie zacznie zabawa :twisted: ja drutowalem wedlug tego schematu i udalo sie dobrze rozumiem ze mam laczyc noozki na procku wg schematu ?? np mnoznik 15 czerwony x3 i niebieski x 2 ?? czy w dziury w sockecie powkladac druciki zeby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Tak jest- dobrze kombinujesz :D ! A czy będziesz łączył nóżki procesora, czy wkładał "podkówki" z druta w socketa czy też wykonasz połączenia z drugiej strony płyty na sockecie to już Twoja sprawa. Najpewniejsze jednak jest drutowanie proca- łączenie jego nóżek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a co z palomino??? jak mam to coś połaczyć zeby dało mnoznik 13,5? albo 13 pewnie sie nieda :(((((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a co z palomino??? jak mam to coś połaczyć zeby dało mnoznik 13,5? albo 13 pewnie sie nieda :((((((niestety moze nie chodzic,ale w twojej sytuacji to nie przeszkadza przeciez masz solteka na kt333 i fsb150 bedzie ci spoko chodzic ostatnio testowalem Palomino 2000+ na Abicie KD7 i ponad fsb150 nie chcial wyjsc ,wiec masz na styk relacje proc-mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 moj 1600+ chodzil do 160FSB :D a na 166 jeszcze post byl :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 moj 1600+ chodzil do 160FSB :D a na 166 jeszcze post byl :Pale 1600+ jest na poczatku drabinki Palomino,a 2000+ jest na jej koncu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 juz kiedys Palomino przerabialem masz tu kilka linkuw cos tam znajdziesz jakis drut mod tez jest jak ci sie uda to daj znac bo ja w trakcie zabawy spalilem antka ( nie zapiolem wiatraka ) http://www.beachlink.com/candjac/PaloDecode0.htm http://www.beachlink.com/candjac/Workarounds.htm Zycze milej zabawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 kurde powiedzcie mi bo mam plyte ASUSA A7v333 i proca 1700 0,13 mikrona i w biosie mam regulacje mnoznika od chyba 6 do 12,5 i wszystkie teraz moge sobie zmieniac.Wiecej mnozika w biose nie ma od 12,5 , a plyta moja obsluguje na 100% do 15 napewno. Standardowo chodzi na 11x133 , ja sam ustawilem sobie 12,5x175 czy jak przepale mostki zeby miec mnoznik np: 14x to w biosie pokaze mi ze mam 14x i czy beda tez dostepne jak przepale juz na 14 ponizej mnoziki czyli 13 lub 13,5 czy tylko zostanie 14x. Czy to jest tak ze jak przepale na 14x zalozmy to w biosie tego nie pokazywac tylko bedzie to mozna jakimis programami sprawdzic. a na plycie mam napiecie i magistrale w biosie moge ustawiac. prosze o szybka odpowiedz!!! dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 kurde powiedzcie mi bo mam plyte ASUSA A7v333 i proca 1700 0,13 mikrona i w biosie mam regulacje mnoznika od chyba 6 do 12,5 i wszystkie teraz moge sobie zmieniac.Wiecej mnozika w biose nie ma od 12,5 , a plyta moja obsluguje na 100% do 15 napewno. Standardowo chodzi na 11x133 , ja sam ustawilem sobie 12,5x175 czy jak przepale mostki zeby miec mnoznik np: 14x to w biosie pokaze mi ze mam 14x i czy beda tez dostepne jak przepale juz na 14 ponizej mnoziki czyli 13 lub 13,5 czy tylko zostanie 14x. Czy to jest tak ze jak przepale na 14x zalozmy to w biosie tego nie pokazywac tylko bedzie to mozna jakimis programami sprawdzic. a na plycie mam napiecie i magistrale w biosie moge ustawiac. prosze o szybka odpowiedz!!! dziekijak przepalisz na 14x to nie ustawisz nizszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 a czy ten link http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html jest napewno to t-bredow i 100% dziala:) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 a czy ten link http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html jest napewno to t-bredow i 100% dziala:) ? Umiesz czytac??? Ten link jest do tbredow. Jakbys przeczytal caly temat to bys sie dowiedzial ze nie ma potrzeby palic mostkow, tylko wystarczy nozki polaczyc. Lenistwo :x :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastor Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ok soory ja czytalem pierwszych pare stron tylko i tam bylo tez tylko o przepalaniu , dobra zabieram sie za przeczytanie wszystkiego . pozdr:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Jak obiecałem- zrobiłem. A niech się jeszcze który odezwie z zapytaniem w stylu "jak ustawić mnożnik x15" :evil: . To w ryja!!! MNOŻNIKI: NAPIĘCIA: UWAGA! Ten zielony "łącznik" to opcja- po jego założeniu ustawione napięcie zmniejsza się o 0.025V. Za chwilę rozpiska ta powędruje do FAQ. Proszę o ewentualne zweryfikowanie- trochę tego jest, więc mogłem gdzieś się kopnąć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...