SpiderMAN Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 podobno nie zadziala - juz o tym bylo gdzies wczesniej - przeciez palomino ma wszystko ustawone na stale - powypalane :)Jesli chodzi Ci o odblokowane mnozniki, to moj proc jest pomalowany i hula juz 4 miesiace na 12,5x :) Athlon XP 1600+ AGOIA0224 Chodzi mi o to czy jak zmieniem to takk jak wszyscy to przy ustawieniu mnoznika 11x bedzie 13x? W koncu w pierwszym linkui jaki sie tu znalazl, jest opisane i palomino i Throughbread :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Nie wiem czy palomino to lyknie, musi ktos sprawdzic to bedzie wiadomo. Jesli chodzi o lakier to tak jak napisalem robilem to electronem 40 AC, bo gosc w sklepie elektronicznym powiedzial ze ten sie do tego nada i w dodatku niewiele kosztuje(12zl). On jest taki srednio gesty, wiec bardzo dobrze sie go naklada igla na te styki, no i oczywiscie zmywa sie acetonem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Nie wiem czy palomino to lyknie, musi ktos sprawdzic to bedzie wiadomo. Jesli chodzi o lakier to tak jak napisalem robilem to electronem 40 AC, bo gosc w sklepie elektronicznym powiedzial ze ten sie do tego nada i w dodatku niewiele kosztuje(12zl). On jest taki srednio gesty, wiec bardzo dobrze sie go naklada igla na te styki, no i oczywiscie zmywa sie acetonem.No to bede pierwszy, ktory to sprawdzi. 3 majcie kciuki. Jutro sie za to zabiore. Dzisiaj pozno z pracy wracam i juz bedzie za ciemno na takie operacje :) Acha cialem juz mostek L10, ale chyba nie przecial sie calkowicie, bo wysoki mnozniki nie dzialaja, a moze na odwrot moze sie przecial, a ten drugi nie polaczyl? Bo mialem mnoznik 4x :) Athlon 667 MHz :) :D Chyba wezme z pracy kropelke i jeszcze raz zaleje szpare po laserze w tym mostku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zakładam, że masz odblokowanego proca (połączone L1). W innym razie drutowanie nóżek na niewiele może się zdać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Panowie, ja jutro rozpoczynam operacje "piny z tylu plyty" :lol: :lol: :lol: tylko musze sobie najpierw lakier kupic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja mam lakier i jak dobrze pojdzie to jeszcze dzisiaj sie za to zabiore - tylko mechl!n powiedz mi czy ta wersje z jednym laczeniem czy z dwoma? Robil ktos juz z jednym laczeniem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja mam lakier i jak dobrze pojdzie to jeszcze dzisiaj sie za to zabiore - tylko mechl!n powiedz mi czy ta wersje z jednym laczeniem czy z dwoma? Robil ktos juz z jednym laczeniem? jezeli ci chodzi o ten trik z jednym (a nie jeden z tych dwoch) to sprawdzalem i nie wiem czy dziala,bo u mnie nie dzialal,ale nie wykluczam tego ze nie laczylo mi tych nuzek (z tylu socketa przykladalem srubokret,dotykajac dwoch lutow,ale komp startowal z 11x) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ofkoz przed paleniem mostkow sprawdzalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 czyli pozostaje trik z dwoma - ale qrde mi by najbardziej styknal mnoznik okolo 15 lub 15,5 - wtedy FSB 160 lub troche wiecej i latam - a 14 to znowu nie wykorzystam proca - bo wiecej niz 170 magistrali nie dam bo boje sie o dane - a 17 to znowu za male FSB ale takie juz to posrane zycie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ja mam lakier i jak dobrze pojdzie to jeszcze dzisiaj sie za to zabiore - tylko mechl!n powiedz mi czy ta wersje z jednym laczeniem czy z dwoma? Robil ktos juz z jednym laczeniem? Jeżeli wstrzymasz się do jutra to Ci odpowiem- dziś wieczorem sprawdzę trika z jednym drucikiem i magistralą na 100MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ooo bylbym bardzo wdzieczny - musze znalezc lakier jeszcze - przez pol roku lezal w szufladzie a teraz jak jest potrzebny to nie ma grrrrrrrrr :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 czyli pozostaje trik z dwoma - ale qrde mi by najbardziej styknal mnoznik okolo 15 lub 15,5 - wtedy FSB 160 lub troche wiecej i latam - a 14 to znowu nie wykorzystam proca - bo wiecej niz 170 magistrali nie dam bo boje sie o dane - a 17 to znowu za male FSB ale takie juz to posrane zycie :)spojz na to z innej strony na 17x140 bedziesz mial super bezpieczne fsb140 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 eee - jak mialem palomino to przez ponad rok jechalem na 153 i tez bylo super bezpieczne :) - a teraz jade na 168 i tez nie jest tak zle jak by sie moglo wydawac - zreszta ktos juz wczesniej mowil ze jechal na 8KHA+ na 166 przez wuchte czasu i wszsytko mu zyje do teraz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 mechl!n mieszkasz moze gdzie kolo Poznania? Bysmy sie umowili na randke overclockerska :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Całkiem niedaleko :D "Zaledwie" 80km- Pleszew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Le to moze kiedys sie wybiore :) - a bedziesz w Poznaniu jakos na czasie? Zrobisz dzisiaj jeszcze tego moda??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Le to moze kiedys sie wybiore :) - a bedziesz w Poznaniu jakos na czasie? Zrobisz dzisiaj jeszcze tego moda??? Do Poznania się nie wybieram :-( A moda zrobię dzisiaj- wyniki niestety dopiero jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 To YoSHi To trzecie podejście przy jakim napiątku i temperaturze ?? Nieźle wykręcony ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 powiem ci tak - ja dalem max co mozna czyli 1.7V ale mysle ze to nie zalezalo od napiecia - tylko na mojej plycie juz nic nie teges - przeciez to chipset do 133 a tu 192 :) i PCI z 33 na 48 :) temp proca ok 18 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 ehh... troche za niskie te mnozniki :( Przydal by sie jakis x16 lub x17, wtedy bylo byw sam raz :twisted: Moze to jest wykonalne, tylko ktore nozki na procu sa odpowiedzialne za inne mnozniki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Czolem. Jeszcze nie sprawdzalem, ale obiecuje, ze dzisiaj to sprawdze :) Mam nadzieje, ze zadziala ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Napisz jak tam rezultaty, bo kumpel ma palomino, i moze sobie moda zrobi :D Zycze powodzenia w przecieraniu szlaku :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 niby jest 17x - ktos wczesniej pisal ze jest najpierw 14x a pozniej przeskok do 17x a nastepny to juz 22x :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Wiem, ale nie chodzi mi o przepalanie mostkow, tylko chcialbym to zrobic za pomoca laczenia nozek procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja mam lakier i jak dobrze pojdzie to jeszcze dzisiaj sie za to zabiore - tylko mechl!n powiedz mi czy ta wersje z jednym laczeniem czy z dwoma? Robil ktos juz z jednym laczeniem? Jak obiecałem- tak zrobiłem- jeden drucik na odpowiednich nóżkach, mnożnik na x6, magistrala na 100MHz i komputer uruchamia się jako Athlon 600MHz :D . Trick z jednym drucikiem u mnie nie działa! Miało być ( x6 + 8 ) x 100 = 1400MHz a wyszło x6 x 100 = 600MHz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ja mam lakier i jak dobrze pojdzie to jeszcze dzisiaj sie za to zabiore - tylko mechl!n powiedz mi czy ta wersje z jednym laczeniem czy z dwoma? Robil ktos juz z jednym laczeniem? Jak obiecałem- tak zrobiłem- jeden drucik na odpowiednich nóżkach, mnożnik na x6, magistrala na 100MHz i komputer uruchamia się jako Athlon 600MHz :D . Trick z jednym drucikiem u mnie nie działa! Miało być ( x6 + 8 ) x 100 = 1400MHz a wyszło x6 x 100 = 600MHz :( w takim razie srubokret dobrze trzymalem :D u mnie mnoznik AUTO i startowal na 11x na jednym druciku MOTYW Z JEDNYM DRUCIKIEM NIE DZIALA 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 ok wielkie dzieki mechl!n - w takim razie dzisiaj zapodam trik z dwoma zworami i napisze jak mi poszlo - w razie czego jakbym mial zmieniony opis na duron 600@900 to wiecie... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 do bombel - ale tam wyzej ktos pisal ze zwora daje default mnoznik na 13 pozniej jakos tam bylo ze jak na plycie sie jakis ustawi mniejszy chyba 6 to masz 14 z pozniej mozna jakos wyciagnac 17 - a na koncu masz 22. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 do bombel - ale tam wyzej ktos pisal ze zwora daje default mnoznik na 13 pozniej jakos tam bylo ze jak na plycie sie jakis ustawi mniejszy chyba 6 to masz 14 z pozniej mozna jakos wyciagnac 17 - a na koncu masz 22.Dokladnie testowalem i tylko takie byly dostepne: x13, x13,5, x14, x22. Oczywiscie robilem to roznym fsb zaczynajac na 100 a konczac na 133. Jak widac na roznych plytach jest inaczej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Teraz ja... Nic nie ciołem.... Płyta ASUS A7V8X Oto wyniki: 13 14 20 23 Widać ASUS w mnożnikach rządzi!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...