Skocz do zawartości
-=YoGi=-

Q6600 Vs E8400

Q6600 vs E8400  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktory bedzie lepszy?

• Q6600
      9
    • E8400
      36

Rekomendowane odpowiedzi

jako ze powoli zbliza sie wymiana procka, to zastanawiam sie wlasnie nad tymi dwoma :) ktore bedzie lepszym wyborem? sprzecik jak w podpisie.

glownie ogldam filmy i pracuje na kompie (dev, matlab(duzo liczenia)) siedze na necie i w wolnych chwilach gram w giery (glownie co sie dobrego nawinie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quada nie ma co kupować o ile nie pracujesz z programami wymagającymi wielu rdzeni , w zwykłych zastosowaniach domowych , do gier lepiej sprawdzi się c2d. A tak z ciekawości na ile chcesz podkręcić nowego proca ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quada nie ma co kupować o ile nie pracujesz z programami wymagającymi wielu rdzeni , w zwykłych zastosowaniach domowych , do gier lepiej sprawdzi się c2d. A tak z ciekawości na ile chcesz podkręcić nowego proca ?

jesli to bedzie c2d to mysle ze 4g do codziennego uzytku wystarcza :) a quad, no to nie wiem jak to sie kreci narazie, bo jeszcze nie czytalem, ale pewnie z 3,2g bym dal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli to bedzie c2d to mysle ze 4g do codziennego uzytku wystarcza :) a quad, no to nie wiem jak to sie kreci narazie, bo jeszcze nie czytalem, ale pewnie z 3,2g bym dal.

3.6GHz, a później już WC. ;-) (jeśli dobrze pamiętam...)

EDIT: Oczywiście przy Q6600, bo E8400 to już ponad 4.0GHz ^_^

Edytowane przez noob.ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz gdzies kiedyś pisałem

"gdybys potrzebował kłada to bys o tym wiedzial"

moze to byc tez pragnienie ukryte :D

nie no chodzi o to, ze ceny sa porownywalne, wiec dlatego sie ogolnie pytam, ale widze ze C2D wygrywa bezapelacyjnie, wiec bedzie trzeba wciagnac E8400 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no chodzi o to, ze ceny sa porownywalne, wiec dlatego sie ogolnie pytam, ale widze ze C2D wygrywa bezapelacyjnie, wiec bedzie trzeba wciagnac E8400 :)

Na chwilę obecna lepszy wybór pod kątem gier i codziennych aplikacji ;) (paradoksalnie głosowałem na Q6600 :razz: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi