Skocz do zawartości
Pietruch

Pavilion

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś styczność ze stacjonarnymi Pavilionami? Co możecie o nich powiedzieć? Ciekawią mnie opinie użytkowników. Jakiej jakości są podzespoły z których są zbudowane? Jak stoi sprawa z hałasem(w jaki sposób są chłodzone, wpadają w wibracje itp itd)? Bardzo się toto grzeje? Na jakim poziomie stoi wbudowana karta dźwiękowa? Ogólnie wszystkie, nawet najdrobniejsze informacje są wysoce porządane. Nie będzie specjalnie kręcony (czyt o ile w ogóle będzie, czyli najprawdopodobniej nie), od grania mam konsolę (może raz na jakiś czas zagram w coś starego + Diablo 3 gdy już wyjdzie), głównie net i czasem jakiś projekt na uczelnie(budownictwo).

Zastanawia mnie również Vista- z tego co wiem nie jest dostarczana na płytce tylko już zainstalowana i robi się jakąś płytkę recovery. Tu się rodzi moje pytanie- czy zostaje mi coś w ten sposób narzucone? Chcę wyczyścić dysk i poustawiać partycje po swojemu, ale czy wtedy da się zainstalować Viste?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do działania i zachowania się stacjonarnych pavilionów to Ci niestety nic nie napiszę, ale mam je w pracy (wersja w amd (4400+) i intelem (e4500)) i jedno jest pewne - obudowy są pokręcone ;) zasilacz jest na glebie, mobo wisi "do góry nogami", a przyczepione jest na lewym boku. Co do głośności to niestety nie miałem okazji ich odpalać, ale postaram CI się naświetlić sprawę. Obie wersje, do których zaglądałem były z gf 8500gt od asusa z takim chłodzeniem http://img292.imageshack.us/img292/7925/1668lrh0.th.jpg . Na prockach nie siedziały oryginalne coolery (dodawane w boxach) tylko jakieś wynalazki je udające, czyli radiator+niewielki wentylator (chyba nawet nie 80mm).

Co do visty to jest tak jak z ich lapkami, na dysku masz wydzieloną partycję z plikami instalacyjnymi, które możesz sobie wypalić na płytę, a resztę poustawiać jak chcesz

Same obudowy, zarówno jak monitory są ładnie i estetycznie wykonane, ale czy warto się w coś takiego pchać to musisz sobie sam odpowiedzieć.

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, dzięki ^^

Zaglądałeś do nich, czyli nie mają plomb? To by mi pasowało bo będę musiał często podłączać drugi dysk w celu przeniesienia danych.

Na prockach nie siedziały oryginalne coolery (dodawane w boxach) tylko jakieś wynalazki je udające, czyli radiator+niewielki wentylator (chyba nawet nie 80mm).

No tak, ale mnie ciekawi właśnie jak te rozwiązania sprawdzają się w praktyce

Co do visty to jest tak jak z ich lapkami, na dysku masz wydzieloną partycję z plikami instalacyjnymi, które możesz sobie wypalić na płytę, a resztę poustawiać jak chcesz

Czyli wtedy nie różni się taka Vista niczym od takiej kupionej normalnie w sklepie, ta? W takim razie nie widzę sensu takiego 'kombinowania', ale chyba nie muszę ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi