Pietruch Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Miał ktoś styczność ze stacjonarnymi Pavilionami? Co możecie o nich powiedzieć? Ciekawią mnie opinie użytkowników. Jakiej jakości są podzespoły z których są zbudowane? Jak stoi sprawa z hałasem(w jaki sposób są chłodzone, wpadają w wibracje itp itd)? Bardzo się toto grzeje? Na jakim poziomie stoi wbudowana karta dźwiękowa? Ogólnie wszystkie, nawet najdrobniejsze informacje są wysoce porządane. Nie będzie specjalnie kręcony (czyt o ile w ogóle będzie, czyli najprawdopodobniej nie), od grania mam konsolę (może raz na jakiś czas zagram w coś starego + Diablo 3 gdy już wyjdzie), głównie net i czasem jakiś projekt na uczelnie(budownictwo). Zastanawia mnie również Vista- z tego co wiem nie jest dostarczana na płytce tylko już zainstalowana i robi się jakąś płytkę recovery. Tu się rodzi moje pytanie- czy zostaje mi coś w ten sposób narzucone? Chcę wyczyścić dysk i poustawiać partycje po swojemu, ale czy wtedy da się zainstalować Viste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) co do działania i zachowania się stacjonarnych pavilionów to Ci niestety nic nie napiszę, ale mam je w pracy (wersja w amd (4400+) i intelem (e4500)) i jedno jest pewne - obudowy są pokręcone ;) zasilacz jest na glebie, mobo wisi "do góry nogami", a przyczepione jest na lewym boku. Co do głośności to niestety nie miałem okazji ich odpalać, ale postaram CI się naświetlić sprawę. Obie wersje, do których zaglądałem były z gf 8500gt od asusa z takim chłodzeniem http://img292.imageshack.us/img292/7925/1668lrh0.th.jpg . Na prockach nie siedziały oryginalne coolery (dodawane w boxach) tylko jakieś wynalazki je udające, czyli radiator+niewielki wentylator (chyba nawet nie 80mm). Co do visty to jest tak jak z ich lapkami, na dysku masz wydzieloną partycję z plikami instalacyjnymi, które możesz sobie wypalić na płytę, a resztę poustawiać jak chcesz Same obudowy, zarówno jak monitory są ładnie i estetycznie wykonane, ale czy warto się w coś takiego pchać to musisz sobie sam odpowiedzieć. Edytowane 17 Lipca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruch Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Dzięki, dzięki ^^ Zaglądałeś do nich, czyli nie mają plomb? To by mi pasowało bo będę musiał często podłączać drugi dysk w celu przeniesienia danych. Na prockach nie siedziały oryginalne coolery (dodawane w boxach) tylko jakieś wynalazki je udające, czyli radiator+niewielki wentylator (chyba nawet nie 80mm).No tak, ale mnie ciekawi właśnie jak te rozwiązania sprawdzają się w praktyce Co do visty to jest tak jak z ich lapkami, na dysku masz wydzieloną partycję z plikami instalacyjnymi, które możesz sobie wypalić na płytę, a resztę poustawiać jak chceszCzyli wtedy nie różni się taka Vista niczym od takiej kupionej normalnie w sklepie, ta? W takim razie nie widzę sensu takiego 'kombinowania', ale chyba nie muszę ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...