..::SNAP::.. Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 moze umknela mi premiera rynkowa bartona a moze to jakis dowcip ?? " Socket A ble ble jądro BARTON[b/] 8O 8O " ... http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6302 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Był sobie Kain ........ i juz chłopa nie ma!! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 To nie dowcip: http://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=1&kod=PRAT25B 999zł wersja BOX i chyba 979zł OEM... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 fajno ale i tak nie kupie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Już przyszło nawet jedno zamówienie na OEM'a :) Ale 979zł nie mam na zbyciu, zwłaszcza że musze remont roweru zrobić... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 moze za rok jak beda tansze ;) albo AMD zrobi super obnizke , ale na to chyba nie ma co liczyc - 50% na Bar(T)ona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 koniec tanich prockow AMD, to juz nigdy nie bedzie to samo.... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 A ja mam Bartonika 2500+ 8) Dżizas, jest za-je-bis-ty !!! Podkręciłem go na 2800+, a temperatura podniosła się tylko o 4*C (do 45*C) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 A ja mam Bartonika 2500+ 8) Dżizas, jest za-je-bis-ty !!! Podkręciłem go na 2800+, a temperatura podniosła się tylko o 4*C (do 45*C) :D :lol: a Vcore podniosłeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 :lol: a Vcore podniosłeś??Nie. Wszystko na standardowych napięciach. VCore na procku i DDRach będę musiał podnieść, jak zabawię się z wyższym FSB. Tylko mnożnik zmieniłem :D Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 :lol: a Vcore podniosłeś??Nie. Wszystko na standardowych napięciach. VCore na procku i DDRach będę musiał podnieść, jak zabawię się z wyższym FSB. Tylko mnożnik zmieniłem :D Pozdr. To Ci mocno temperatura skoczyła!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 To Ci mocno temperatura skoczyła!!!!Mocno? Przecież taktowany jest teraz zegarem 2.08GHz, a nie 1840 (czy coś koło tego)... Wydaje mi się, że wcale nie tak bardzo, ale mogę się mylić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Juz ??? Dopiero !!!! Barton jakby sie pokazal jakies pol roku wczesniej AMD mialoby teraz mnostwo kasy do przodu. Co do temp to faktycznie 4 stopnie to duzo jezeli podniosles tylko czestotliwosc taktowania. Moc wydzielana w procesorach rosnie liniowo wraz ze wzrostem czestotliwosci natomiast z kwadratem napiecia zasilania. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 To Ci mocno temperatura skoczyła!!!!Mocno? Przecież taktowany jest teraz zegarem 2.08GHz, a nie 1840 (czy coś koło tego)... Wydaje mi się, że wcale nie tak bardzo, ale mogę się mylić.Bo wiesz, od samego kręcenia to temperatura mało skacze. Skacze jak się podniesie Vcore :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Mateoosh masz radcję :) No według mnie ten procek nie ejst jeszcze wart swojej ceny :? Mam pytanie .. bo nei chce mi sie szuka ctego: czy nowy hammer będzie miał 12 MB cachu 2 poziomu ? Czy mniej ?? Ma na mysli tą wersję do domciu :) Nei jakieś opetrony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Trzeba być albo chorym albo mieć dużo kasy żeby sobie kupić procka za 1000zl :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Drogi Amd a ztego co pamietam pierwszy 1ghz AMD kosztowal ponad 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Mateoosh masz radcję :) No według mnie ten procek nie ejst jeszcze wart swojej ceny :? Mam pytanie .. bo nei chce mi sie szuka ctego: czy nowy hammer będzie miał 12 MB cachu 2 poziomu ? Czy mniej ?? Ma na mysli tą wersję do domciu :) Nei jakieś opetrony :) No tu to zes dal do pieca :) 12MB keszu to bylby ogromny chip, a kosztowalby kilka ladnych samochodow. Hammer do domu bedzie mial 256kB keszu lub 1MB beda dwie wersje. Pierwsza typowy desktop, druga desktop/maly serwer. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 hehe no tak, neichcący mi się pomyliło. :D "Pierwsza typowy desktop, druga desktop/maly serwer. " Wiec pierwszy to duron a drugi to athlon, czy sie nie myslę?? ;) Przegiecie troszke, 1 MB 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Nazywac sie beda tak samo Athlon64 tylko beda sie roznily oznaczeniami i niestety AMD znow bedzie mieszac ale tym razem znacznie bardziej :) Juz nie bedzie 3000+ czy innych takich tylko znacznie bardziej zagmatwany kod. :wink: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ale dajcie spokój, coś AMD gmatwa się z tymi oznaczeniami. Powinni w końcu trzasnąć tym Hammerem w Intela i dowiedzenia ! Bawią się tymi Athlonami XP jak tylko się da. Barton to tylko faza przejściowa. K8 to jest to na co czekam od ponad 15 miesięcy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Trzeba być albo chorym albo mieć dużo kasy żeby sobie kupić procka za 1000zl :oniestety 50% ludzi z tego forum wlasnie to zrobiła:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 koniec tanich prockow AMD, to juz nigdy nie bedzie to samo.... :lol:Bez jaj. To i tak nie jest tak bardzo drogo. A pamietaj, ze jak cos nowego wchodzi to cena jest zazwyczaj bardzo wysoka. Za 2 miesiacae bedzie tanszy o 30% :) ZOBACZYCIE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Już przyszło nawet jedno zamówienie na OEM'a :) Ale 979zł nie mam na zbyciu, zwłaszcza że musze remont roweru zrobić... :/ ATHLON XP 2500+/333 BOX , 779.00 bez watu , wat 171zł , czemu na box jest tylko 2 lata gwarancji ? z tego co wiem box zawsze ma 3 lata przynajmniej tyle daje Action na te procki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Ale dajcie spokój, coś AMD gmatwa się z tymi oznaczeniami. Powinni w końcu trzasnąć tym Hammerem w Intela i dowiedzenia ! Bawią się tymi Athlonami XP jak tylko się da. Barton to tylko faza przejściowa. K8 to jest to na co czekam od ponad 15 miesięcy ! Przecież marketing AMD musi coś robic aby firma utrzymała się na rynku (skoro inzynierowie nie mogą). Czemu Intel nie wypuszcza nic szybszego niż PIV3,06GHz?? Odpowiedź jest prosta - bo AMD nie jest wstanie przy ich obecnej technologii wypuścić na rynek nic co by mogło mu zagrozić więc Intel spokojnie robi kasę na nie najnowszym już chipie w spokoju przygotowując kolejne szybsze procesory...Dla mnie AMD to trup w tej chwili. I nie chcę wywoływać wojny to tylko moje zdanie.Sam używałem Duronów i Athlonów ale wtedy ich jakość i cena były znacznie lepsze niż Intela. W tej chwili płacić za proca o taktowaniu 2GHz 1000PLN to faktycznie przesada. Do tego płyta na nForce i juz mamy 1800PLN. Za tyle to nawet w drogim komputroniku zloże porównywalny lub lepszy zestaw na Intelu za te same pieniądze i z trzy letnia gwarancją na proca , w którym rdzeń napewno się nie ukruszy przy zakładaniu wentyla...he he Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...