Skocz do zawartości
Kit44

Problem Z Instalowaniem Aplikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Głownie jest problem z instalowaniem gier (bo przedewszystkim z płyt, ale czasem jak jest duza instalka nie tylko z płyty to tez jest problem - np Perfect World - darmowy mmorpg sciaga sie exeka i instaluje).

Ale problem wystepuje też przy instalacji z płyty ostanio chciałem zainstalowac GTL - płyta czyściutka bez rysek ofc oryginalna.

I co jakis czas pojawia sie taki komunikat:

"Nazwa pliku

Wystapił błąd podczas próby odczytu pliku źródłowego.

Plik źródłowy jest uszkodzony.

Mozesz ponowic tą czynność, zignorować ją, albo ominąć ten plik (nie zalecane), lub przerwać instalacje."

Próbowałem na obudwu odtwarzaczach które mam. I za każdym razem po np anulowaniu instalacji, uruchomieniu ponownym kompa itp. są to inne pliki (czyli że płyta jest ok tylko komp cos odwala i nie bardzo wiem czego to jest wina :angry:

Może ktoś z was miał podobny przypadek albo ma jakies pomysły gdzie szukac problemu?

Sprzet to athlon 3000+,

płyta gigabyte ga-7n400pro

2x1GB ramu TwinMos

Pozdrawiam.

Edytowane przez Kit44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napedy sa ustawione w tryb Udma 66 i udma 33 czyli na maks.

Co do taśmy to już raz zmieniałem i nie pomogło - w sumie sprawdze jeszcze inna ale to raczej nie to, bo przy instalacji z obrazów iso, tudzież z .exe (jak np. PW) jest to samo <_<

Edit.

Hmm po zainstalowaniu virtulanej maszyny i windowsa na takowej - i sprawdzeniu czy tam jest wszystko ok okazuje sie ze na virtulanej maszynie jest OK.

Czyli bedzie to wina windowsa i pewnie jakichs sterowników lub coś koło tego - tylko pytanie do znawców - od czego zacząc w analizowaniu sprawy softowej w tym wypadku?

(reinstalacja windowsa nie wchodzi w gre niestety)

Edytowane przez Kit44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie mam ustawione na 180Mhz (1:1) dziwnym trafem coś mnie blokuje i nie puszcza powyżej 185 (znaczy bios sie ładuje ale w czasie ładowania windy wyskakuje BSOD (na sempku 2500+ mozna było ustawic około 195 )).

Ale sprawdzałem też na ustawieniach domyślnych czyli 166 cpu, 200 mem i bez różnicy :(

Ale w sumie z tymi kościami musze sprawdzic moze akurat - chociaz tak jak pisałem na virtualnym windowsie jest ok, wiec w teorii to powinno być cos z windowsem a nie ze sprzetem.

(chociaz kto wie sprawdzic mozna - tylko musze miec troche czasu bo zeby dojść do jednej kosci to nie wiem czy nie trzeba bedzie sciagac coolera z procesora ;/ )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi