Skocz do zawartości
ath

Dungeon Siege 3

Rekomendowane odpowiedzi

Wojem nie tak łatwo się gra. Przy bossach można nieźle dostać w kość.

Nagrałem dwa filmiki z mojego przejścia Lucasem Crypt pod Stonebridge, więc może materiał będzie przydatny (uwaga na spoilery)?

Każda postać ma trzy zdolności ofensywne, defensywne i obronne. Te ostatnie odpowiadają za współczynniki obronne i leczenie. Można je aktywować i używać z dwoma pierwszymi. Na padzie idzie gładko przełączanie, z klawą mogą być małe problemy, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia.

Mag jednak wymiata. Gra nim jest na luzie i trzeba się zagapić by zginąć, chociaż czasami....

Edytowane przez Melampus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojem nie tak łatwo się gra. Przy bossach można nieźle dostać w kość.

Nagrałem dwa filmiki z mojego przejścia Lucasem Crypt pod Stonebridge, więc może materiał będzie przydatny (uwaga na spoilery)?

Niestety, oba filmiki dotyczą przejścia zupełnie innej lokacji, jaką jest KRYPTA Stonebridge, a nie JASKINIA (po angielsku: cave, cavern). Czy masz może filmiki z jaskini? To tam bowiem urzęduje wiedźma Vera wraz z koleżankami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, oba filmiki dotyczą przejścia zupełnie innej lokacji, jaką jest KRYPTA Stonebridge, a nie JASKINIA (po angielsku: cave, cavern). Czy masz może filmiki z jaskini? To tam bowiem urzęduje wiedźma Vera wraz z koleżankami.

Materdeum :mur:

Te filmiki podałem byś podpatrzył taktyki i tym podobne ciach!ły co do gry wojem. Wykończ pierw pomniejsze wiedźmy w tej jaskini - jest ich chyba ze trzy. Dzięki temu pozbędziesz się szkieletów. Co do samej jędzy to musisz uważać na jej ataki dystansowe. Jak przestanie miotać czarami to ja rąb ile wlezie. Radzę też używać defensywy (z tarczą w łapie).

Uwierz mi, musisz to sam rozpracować bo np. w takiej walce z Elegantem to dopiero będziesz miał fajerwerki, że "dupę urywa".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co od razu wjazd osobisty? Czasami po prostu odechciewa się walić głową w mur i robić 150 razy to samo, z tym samym skutkiem.

Mariusz Artur - zrób sobie ze dwa dni przerwy od gry, mi to pomaga często na takie zagwozdki. Jak potem siadam ze świeższą głową, to z reguły przechodzę dalej.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz może mnie poniosło , lecz nienawidze jak ktoś pragnie z kodów korzystać dla mnie tylko dzieci tak robią.

Im dłużej w tą gre gram tym bardziej mi się podoba nawet się wciągnąłem dzisiaj na 2 godzinki a praktycznie nie gram w nic ostatnio bo nic ciekawego nie wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

<p>Spośród wszystkich mniej lub bardziej udanych hack'n'slash, jakie w ostatnich latach próbowały odebrać Diablo II pozycję niekwestionowanego króla gatunku, cokolwiek ciekawego zaprezentowało raptem kilka tytułów. Rogatemu ideałowi nikt wprawdzie jeszcze nie dorównał, aczkolwiek serie Sacred, Divinity oraz Dungeon Siege swego czasu cieszyły się znaczną popularnością. Ostatnio przybyło zresztą produkcji w podobnym klimacie, kilka kolejnych jest w zaawansowanym stadium dewelopingu, jednak większość graczy namiętnie młócąca w hack'n'slash czeka głównie na Diablo III. Powstająca od blisko dekady „trójka” prawdopodobniej ujrzy światło dzienne niebawem, co musi napawać konkurencję przerażeniem. Rywalizacja z Blizzard nie należy przecież do najłatwiejszych, więc może właśnie dlatego Obsidian Entertainment postanowiło, że trzecia odsłona Dungeon Siege nieco odejdzie od swoich korzeni. Pierwowzór darzę ogromnym sentymentem, stąd decyzja producenta niespecjalnie mnie uradowała - nazwa wszak zobowiązuje do kultywowania tradycji. Suma summarum Dunegon Siege III przypomina bardziej uproszczone cRPG niżeli rasowe hack'n'slash, choć utrzymane w duchu poprzedników. Tylko czy taki zabieg wypalił?</p>

<p class="rteright"><b>Autor: </b>Caleb - Sebastian Oktaba</p>

RECENZJA DUNGEON SIEGE III - PUREPC.PL

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi