Skocz do zawartości
Jankes07

Wybór Monitora ~1200zł, 22/24"

Rekomendowane odpowiedzi

1280x1024 to nie 4:3.

Nawet jak ustawisz rozciąganie na max z zachowaniem proporcji to będzie strata wynikająca ze skalowania.

Jedynie pozostaje tryb 1 do 1 czyli piksel w piksel/letterbox - będzie okienko 1280x1024 bez strat jakości.

ps. czemu rozpatrujesz 1280x1024? - skoro w 1920x1200 mieści się 1600x1200 będące faktycznie 4:3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra z przeskalowanym obrazem wygląda na rozmytą, obraz traci sporo na ostrości, aczkolwiek można wyłączyć całkowicie wygładzanie krawędzi a i tak prawie schodków nie widać (duża rozdzielczość robi swoje), jutro zrobię testy na 4850 i zapodam wyniki czy daje rade czy nie,

spdk myślę że 9600gt poradzi sobie w większości przypadków w pełnej rozdziałce, jak trochę podkrecisz to spokojnie sobie pograsz

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor świetny już kilka h na nim jestem :), skalowanie jest trochę wkurzające na razie mam 120dpi ale chyba ustawie więcej bo muszę ff zoomować na nim o 20% żeby było komfortowo. Jest jasny to fakt ale w kilka godzin można dopasować odpowiedni poziom. standardowe 9300k trochę wpada w róż, za to ładnie można kolorki ustawić według swoich potrzeb, ja np. potrzebuję dużo niebieskiego... aktualnie mam

r:53

g:59

b:75

bright:30

contr:85

smużenia nie odczułem, input laga też nie, ogólnie jestem zadowolony ;]i prezentuje się całkiem nieźle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi