Kyle Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 1280x1024 to nie 4:3. Nawet jak ustawisz rozciąganie na max z zachowaniem proporcji to będzie strata wynikająca ze skalowania. Jedynie pozostaje tryb 1 do 1 czyli piksel w piksel/letterbox - będzie okienko 1280x1024 bez strat jakości. ps. czemu rozpatrujesz 1280x1024? - skoro w 1920x1200 mieści się 1600x1200 będące faktycznie 4:3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) gra z przeskalowanym obrazem wygląda na rozmytą, obraz traci sporo na ostrości, aczkolwiek można wyłączyć całkowicie wygładzanie krawędzi a i tak prawie schodków nie widać (duża rozdzielczość robi swoje), jutro zrobię testy na 4850 i zapodam wyniki czy daje rade czy nie, spdk myślę że 9600gt poradzi sobie w większości przypadków w pełnej rozdziałce, jak trochę podkrecisz to spokojnie sobie pograsz Edytowane 31 Lipca 2008 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Monitor świetny już kilka h na nim jestem :), skalowanie jest trochę wkurzające na razie mam 120dpi ale chyba ustawie więcej bo muszę ff zoomować na nim o 20% żeby było komfortowo. Jest jasny to fakt ale w kilka godzin można dopasować odpowiedni poziom. standardowe 9300k trochę wpada w róż, za to ładnie można kolorki ustawić według swoich potrzeb, ja np. potrzebuję dużo niebieskiego... aktualnie mam r:53 g:59 b:75 bright:30 contr:85 smużenia nie odczułem, input laga też nie, ogólnie jestem zadowolony ;]i prezentuje się całkiem nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 prezentuje się jak telewizor Freda Flinstona, ale co mi się podoba to dioda power nie przeszkadza i jest mało widoczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...