Jankes07 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zakupem monitora LCD 22 lub 24 cale w cenie ok. 1200zł. Nic drogiego ale ten sprzęt ostatnio taniej więc coś tam za to można już znaleźć. Trochę poszperałem i jak do tej pory moim faworytem jest Samsung SyncMaster 2493HM. Co o tym sądzicie? Czy mogę prosić o opinie ewentualne sugestie co do innych monitorów? Może jednak 20calowy ale z lepszą matrycą??? Zastosowanie monitora to głównie oglądanie filmów i gry oraz standardowe użytkowanie czy. czytanie całego internetu :) (praktycznie żadne zabawy z grafiką). Podpięty będzie obecnie pod Radeona x1950pro pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 jesli 24 cale w tej 1300 zl z hakiem widzialem Iiyama ProLite PLE2403WS-B1 24" 2ms Black, taniej byc moze mozna kupic jakiegos gatewaya albo inne budzetowe monitory typu AOC albo Acer, osobiscie widzialem ta iiyame i mysle ze do domowej rozrywki jest w sam raz. jelsi chodzi o monitor 22 cale to do tej pory mysle ze jednym z lepszych jakie widzialem to nadal jest Samsung 22 SM 2232BW, ktorego posiadam i bardzo sobie chwale, ewent. cos noweszego od samsunga - SM 2253BW, troche tych modeli z fortepianowa obudowa pojawilo sie na rynku, nie wiem jakie maja matryce, ale jesli oryginalne samsunga, to warto to brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hodak_0 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Ja używam Asusa MK241H i jestem z niego niezwykle zadowolony. Ma świetną matrycę z bardzo dobrym i równomiernym podświetleniem i kolorami (Color Rich tech). Bardzo dobry czas reakcji wsparty dodatkowo tech Trace Free. Oczywiście FullHD z DVI i HDMI. Dodatkowo ma wbudowaną kamerkę i dobry mikrofon kierunkowy co zmniejsza ilość "śmieci" na biurku;) No i ma rewelacyjny wygląd z aluminiowym panelem od frontu. Cena niestety odrobinę powyżej 1200 ale moim zdaniem warto. Edytowane 19 Lipca 2008 przez hodak_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 mpze jeszcze popatrzysz za monitorkiem 22" Lenovo L220x - full HD ( 1920x1200px) , matryca S-PVA - czyli bardzo dobre katy, swietnie kolorki. matryca jest rownomiernie podswitlona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...