Gość xantype Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 koledzy i kolezanki... czytam w wielu postach ze Asus dzisiaj nie jest juz tak topowy jak dawniej, obecnie bardzej znacznie lepsza firma robiaca swoje produkty jest Gigabyte... i mam zagwozdke... mam na widoku: 1. Asus M3A-H HDMI A780G 2. Gigabyte GA-MA78GM-S2H w sumie sa podobne cenowo... zawsze Asus byl dla mnie mercedesem, dzis slysze odwrotnie, ze to Gigabyte jest o niebo lepsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Nie można generalizować. Obie Firmy robią dobre płyty, choć i tak zdarzają im się gorsze wydania. O gigabyte można powiedzieć, ze robi dobrze skonstruowane płyty ze świetnym layoutem, ale gorzej z oprogramowaniem ich. Mają dziury w FSB podczas kręcenia, podwójne lub nawet potrójne restarty i inne temu podobne wybryki. Asus jest bardziej stały, ale i tak zdarzają mu się potknięcia. I trochę psuje layout swoich płyt. Nie wszystkich ale jednak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 podwójne lub nawet potrójne restarty i inne temu podobne wybryki.To samo maja plyty innych producentow poczawszy od 965 przez kolejne generacje czipsetow Intela , miedzy innymi dla przykladu : Abit na IP35 :> Asus jest bardziej stały, ale i tak zdarzają mu się potknięcia. I trochę psuje layout swoich płyt. Nie wszystkich ale jednakNie pisalbym o tej stalosci bo tanie Asusy to raczej szroteks... Zas w wielu siadaja biosy , ale to akurat problem w sumie kazdego producenta , bez wzgledu na firme. Zas co do nowego mobasa pod AM2 to na 770 od Gigabyte , ktorego Milans goraco polecal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...