Skocz do zawartości
Gość xantype

Asus Czy Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

koledzy i kolezanki... czytam w wielu postach ze Asus dzisiaj nie jest juz tak topowy jak dawniej, obecnie bardzej znacznie lepsza firma robiaca swoje produkty jest Gigabyte... i mam zagwozdke...

mam na widoku:

1. Asus M3A-H HDMI A780G

2. Gigabyte GA-MA78GM-S2H

w sumie sa podobne cenowo... zawsze Asus byl dla mnie mercedesem, dzis slysze odwrotnie, ze to Gigabyte jest o niebo lepsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można generalizować. Obie Firmy robią dobre płyty, choć i tak zdarzają im się gorsze wydania.

O gigabyte można powiedzieć, ze robi dobrze skonstruowane płyty ze świetnym layoutem, ale gorzej z oprogramowaniem ich. Mają dziury w FSB podczas kręcenia, podwójne lub nawet potrójne restarty i inne temu podobne wybryki.

Asus jest bardziej stały, ale i tak zdarzają mu się potknięcia. I trochę psuje layout swoich płyt. Nie wszystkich ale jednak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

podwójne lub nawet potrójne restarty i inne temu podobne wybryki.

To samo maja plyty innych producentow poczawszy od 965 przez kolejne generacje czipsetow Intela , miedzy innymi dla przykladu : Abit na IP35 :>

Asus jest bardziej stały, ale i tak zdarzają mu się potknięcia. I trochę psuje layout swoich płyt. Nie wszystkich ale jednak

Nie pisalbym o tej stalosci bo tanie Asusy to raczej szroteks... Zas w wielu siadaja biosy , ale to akurat problem w sumie kazdego producenta , bez wzgledu na firme.

Zas co do nowego mobasa pod AM2 to na 770 od Gigabyte , ktorego Milans goraco polecal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...