Celin Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 chcialbym zmienic grafike z obecnej 7900 na cos mocniejszego, przegladalem sporo tematow i ogolnie spodobala mi sie GF 260gtx :D ale rozsadek wzial gore, po pierwsze nie gram w shootery a po drugie przy moim konfigu ta karta by sie marnowala dlatego postanowilem wybrac cos z przedzialu okolo 500 zeta (co dla mojej konfiguracji jest chyba optimum) ale tu mam dylemat, bo nie wiem co jest "najlepsze", za duzo tego... karta docelowa bedzie wodowana wiec ogolnie ati odpada bo ciezko do nich z blokami, zostaje nvidia. jaki wiec model byscie polecili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Jesli koniecznie nv to 8800gts 512 MB. Skoro wodujesz, to bierz najtańszy :) Edytowane 18 Lipca 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 ok powiedzmy ze zdecyduje sie na tego KLIK ! jak poznac czy to G80 czy G92 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 jak poznac czy to G80 czy G92 ?Po ilości pamięci :razz: 320 i 640MB - G80 512 i 1024MB - G92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Ati też można spokojnie zwodować, ja tu problemu nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 jasne ze mozna ale z dostepnoscia blokow jest problem, na 4850 musialbym chyba sciagac bezposrednia od EK a to troche by trwalo, albo gdzies indziej z europy, bo w Polsce jeszcze ciezko na bloki do tej grafy ja chce kupic grafe i blok od razu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iko419 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Radeon HD 4850 jest lepszy od 9800gtx, więc nie widze sensu kupowania 8800gts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 ok rozumeim ze jedyne rozsadne wybory to 8800gts i HD4850. ktora brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 ok rozumeim ze jedyne rozsadne wybory to 8800gts i HD4850. ktora brac?4850 jest lepszy , jednak jeśli masz mieć potem problemy ze zdobyciem gratów do WC kup 88gts , tylko najtańszy model , a podkręcisz sobie już sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 no do 8800gts nie ma problemu bo od razu w poniedzialek moge miec blok zas do hd4850 musailbym sciagac na przyklad ze Sloweni :P natomiast mam inny problem, odpowiedz pewnie przesadzi juz sprawe co biore. szczerze mowiac to nie czytalem na temat SLI i crossfire, czy do kazdego z nich jest inna mobo czy wystrczy ze tak jak ja mam plyte do sli to 2xHD tez pojdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Na jednej plycie (w 99% opcji) nie odpalisz CF i Sli - sorella, musisz wiedziec co twoja plyta oferuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 no do 8800gts nie ma problemu bo od razu w poniedzialek moge miec blok zas do hd4850 musailbym sciagac na przyklad ze Sloweni :P natomiast mam inny problem, odpowiedz pewnie przesadzi juz sprawe co biore. szczerze mowiac to nie czytalem na temat SLI i crossfire, czy do kazdego z nich jest inna mobo czy wystrczy ze tak jak ja mam plyte do sli to 2xHD tez pojdzie? nie odpalisz na jednej plycie SLI i CF, to ma oferowac dopiero nowy chipset intela X58 wraz z nowa podstawka (a do tego czasu to sie jeszcze duzo zmieni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 no to przesadza sprawe. dzieki wszystkim za pomoc. ostatecznie 8800gts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Przecież do HD4850 bez problemu mozna blok kupić też w polsce. Ona ma rozstawy takie jak HD3870 więc każdy blok wejdzie (oprócz fullcover). Jeśli jednak wolisz full to inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 no do 8800gts nie ma problemu bo od razu w poniedzialek moge miec blok zas do hd4850 musailbym sciagac na przyklad ze Sloweni :P natomiast mam inny problem, odpowiedz pewnie przesadzi juz sprawe co biore. szczerze mowiac to nie czytalem na temat SLI i crossfire, czy do kazdego z nich jest inna mobo czy wystrczy ze tak jak ja mam plyte do sli to 2xHD tez pojdzie? nie pojdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...