karaś1990 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Witam smilies/smile.gif. Mam problem, a dokładniej rzecz biorąc to ma go mój kolega. Chodzi o to, że nie w jego monitorze(samsungu 2232BW) nie da się ustawić przy nominalnej rozdziałce 75Hz częstotliwości odświeżania. Próbowałem najpierw standardowo z zakładki monitor, później szperałem w sterach grafiki i chciałem ustawić to jakoś ale nie dało się, następnie przeinstalowałem stery grafiki na nowe, też nic , później zainstalowałem stery monitora iiii nic smilies/bigsmile.gif. na końcu chciałem się wesprzeć rivą tuner ale tutaj też wymiękła. Nie wiem czy coś źle robiłem ale za nic mi się nie udało ustawić 75Hz na nominalnej rozdziałce na tym monitorze. Jeśli wiecie jakbym mógł pomóc koledze to byłbym bardzo wdzięczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Powiedz mi czy problemem jest ustawienie nieobslugiwanej przy natywnej rozdzielczosci czestotliwosci ekranu? Cos jak - cholera nie moge wrzucic 6GB na zwykla plyte DVD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Nie jestem pewien, ale w tym modelu może być takie coś że 75Hz można uzyskać tylko za pomocą kabla D-SUB, a na DVI jedynie 60Hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 60 Hz to natywna częstotliwość odświeżania i w przypadku LCD nie ma potrzeby i sensu ustawiać innej rozdzielczości. Migotanie tutaj nie występuje i nie wystąpi, bo to zupełnie inna zasada działania niż w przypadku CRT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 http://downloadcenter.samsung.com/content/...0585T-01Pol.pdf Cytat Rozdzielczość optymalna 1680 x 1050 przy 60 Hz Rozdzielczość maksymalna 1680 x 1050 przy 60 Hz Gdzie mamy 1680x1050@75Hz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Quadro napisał(a): 60 Hz to natywna częstotliwość odświeżania i w przypadku LCD nie ma potrzeby i sensu ustawiać innej rozdzielczości. Migotanie tutaj nie występuje i nie wystąpi, bo to zupełnie inna zasada działania niż w przypadku CRTJest potrzeba ustawienia wyższej cz. odśw. Widoczne migotanie występuje co prawda dopiero na odpowiednich wzorach obnażających inwersję jednak zwiększenie odśw. ponad 60 Hz nie tylko owocuje ustabilizowaniem obrazu przy tych siatkach ale też umożliwia wyświetlenie większej ilości fps (też nie bardzo istotne bo 60 ramek/s to dużo) alei przede wszystkim umożliwia zmniejszenie smużenia (to proces pośredni ale w praktyce do tego się sprowadza). Edytowane 19 Lipca 2008 przez Kyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Wpływ modułu FRC, który objawia się właśnie tym migotaniem specyficznych wzorów możemy maskować ustawianiem wyższej częstotliwości, ale jeśli takiego efektu nie widzimy to nie ma potrzeby ustawienia wyższej częstotliwości odświeżania, bo to nie wyścig na Hz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Ok srrr :D przeczytałem gdzieś że ma 75 widocznie się mylili :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Ma 75. W nizszej. Zamykam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...