Skocz do zawartości
pawel100g

Jakie Głośniki Do 200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie postanowiłem kupić nowe głośniki do komputera :) Mój pokój ma 9m2, nie wiem do końca co lepsze było by dla mnie czy zestaw 2.1 (lub 2.0) czy 5.1 ponieważ muzyka jest dla mnie tak samo ważna jak gry a stereo lepsze do muzyki z drugiej strony zestaw 5.1 przydałby się do gier. Głośniki będą używane głównie w 50% słuchania muzyki (pop rock i czasami inne gatunki) i w 50% do grania bardzo rzadko trawi się jakiś film. Mam do wydania około 200zł co byście mi radzili wybrać ?

P.s aktualnie mam zintegrowaną dźwiękówką, ale za około 2 miechy kupie jakoś lepszą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz obszerny topic o tych głośnikach, proponuje troche go przewertować to zobaczysz co te głośniki potrafią, a do tego pokoju myślę że się nadadzą bo do cichego słuchania muzyki i małego pokoju też są odpowiednie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się podłączył do tematu kolegi :)

Z tym że ja chciałbym wydać powiedzmy 150zł, mam pokój podobnych wymiarów co autor tematu.

Słucham w 99% rocka, metalu, i alternatywy czyli sporo gitary, perkusji i basu.

Szukam zestawu 2.0, myślałem nad Creative T20.

Będzie pasowało ?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zdecyduje się na Microlab solo C6 bo c7 są trochę za duże :) Mam jeszcze jedno pytanie, mój realtek 888 zbytnio się nie nadaje do takich głośników więc jaką kartę dźwiękową polecacie do 100 zł ? bo więcej nie mogę dołożyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiej chcesz firmy? Bo myśle że tylko Creative albo Logitech

http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=CT+5.1+INSPIRE+T6100

http://www.proline.pl/sklep.php?prodid=LOG+970223-0914

Te 2 są lepsze tylko 19 zł droższe. Głośniczki zajefajne, jest czym wnerwiać sąsiadów ;-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam od jakiegoś miesiąca Logitech'y x-540. Do tego mam kartę Audigy Se. Naprawdę ładnie grają jak za taką cenę. Ludzie narzekają że to plastiki. Creative niech się schowa. Naprawdę polecam !. Miałem głośniki samsung'a, hyunday'a, modecom'a, creative'a ale logitech'y są nieporównywalnie lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi