Skocz do zawartości
Damian Grajek

WB na pamięci GF3Ti200

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy WB na pamięci GF3 wystarczy przykleić np. klejem termo przewodzącym czy mam jeszcze kombinować z jakimiś zapinkami dodam że na pamięciach będą dwa bloki 1 na 4kości i 2 na 4 kości ich łączna waga to jakieś 200g . A i jeszcze jedno na GPU też będzie blok który , też troche waży i boje się że karta może nie wytrzymać takiego ciężaru co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już sprawdzisz czy wytrzyma to powiedz, ja do swojej też zrobie bloczki na pamiątki. Coś mnie ostatnio wzieło na dłubanie w miedzi, na chipset już mam, gpu, cpu też jeszcze zasilacz, dysk i pamięci na karcie, przez wszystko będzie płyneła woda chłodzona w maszynce do schładzania napoi (agregat 160W).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie bloki robie w pracy z kumplem na frezarce są własnego projektu . Co do podparcia karty to też o tym myślałem ale głównie chodzi mi o to czy sam klej termoprzewodzący wystarczy aby uczymać blok na pamięciach!!

Jezeli przykleisz je Thermopoxem, to raczej sie nie oderwia, chyba ze razem z pamieciami :lol:

Tylko ze wtedy te bloki beda musialy pozostac na grafie 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób jeden blok na całą kartę czyli na proc i pamięci. wystarczy tylko wyfrezować tam, gdzie będzie gpu żeby do pamięci przylegało też. ciężko będzie wyrównać to miejsce ale może się uda?

albo dowal duuuży blok i podłóż blachy miedziane na pamięci żeby dostawału do bloku.

lub zrób blok w kształcie litery L na wszystkie pamięci razem.

jedno wejście, jedno wyjście i jeden blok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób jeden blok na całą kartę czyli na proc i pamięci. wystarczy tylko wyfrezować tam, gdzie będzie gpu żeby do pamięci przylegało też. ciężko będzie wyrównać to miejsce ale może się uda?

albo dowal duuuży blok i podłóż blachy miedziane na pamięci żeby dostawału do bloku.

lub zrób blok w kształcie litery L na wszystkie pamięci razem.

jedno wejście, jedno wyjście i jeden blok.

hmmmmmmm to byl moj pomysl :evil: :P

i ja go caly czs wyglaszalem.........

zadam praw autorkich :lol:

dzis juz nawet zrobilem project....... bloczku......

jeszcze teraz bede szykal osobu ktora mi to wykona........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi