Skocz do zawartości
kronox55

Zestaw Na Ok. 5000 Zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest potrzeba złożenia zestawu za ok. 5000 zł, ot taki komputer domowy do filmów, muzyki i żeby można było pograć komfortowo w najnowsze tytuły. Kompletny zestaw, z monitorem, budą i do tego głośniki 5.1, klawa, myszka i słuchawki bezprzewodowe . Przedstawię Wam moją propozycję (niekompletną we wszystkich elementach, tak więc proszę o rady ;-) ) : [ceny z apollo.pl - tu mam zamiar kupić)]

Cpu : [775] Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6MB BOX - 458 zł

Mobo: [iNT][775] Płyta Asus P5Q PRO - 369 zł

Pamięć: DDR2 2x2GB PC6400 800MHz OCZ Reaper CL4 OCZ2RPR800C44GK - 311 zł (trochę apollo ma mało ramów, a sam nie bardzo wiem jakie wziąć)

Gpu: Karta Radeon HD4870 Gainward 512MB - 750 zł

Monitor: LCD 22" Asus VW222S Wide - 616 zł

HDD: Seagate Barracuda ES 7200 500GB 32MB ST3500320NS - 277zł

Klawa, mycha i słuchawki bezprzewodowe mają być normalne, byle nie badziewne. Proszę też o doradzenie jakiejś ładnej i funkcjonalnej obudowy za rozsądną cenę (limit 5000 zł). A i jeszcze jaki XP będzie tu dobry (Vista odpada) ? Tak, żeby te 4gb były obsłużone.

Pozdrawiam

Edytowane przez kronox55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cpu ok

mobo ok

ram ok a jak chcesz taniej to a-data 2x2G ee 800 cl4

gpu ok

hdd samsung f1 640G

buda antec 300 (ewentualnie antec 900)

cooler pentagram karakorum

Ważne jest żeby monitor miał wejście DVI (zresztą w tym zakresie cenowym stać by Cię było na IBM Lenovo)

http://www.apollo.pl/store/show_detail/44902

http://www.apollo.pl/store/show_detail/46543

Chcesz systemu , który obsłuży w pełni 4G ramu , to jeśli nie chcesz visty64 to zostaje xp 64 , ale to nie jest najlepszy wybór(mimo znacznej poprawy , nadal jest niekompatybilny z masa oprogramowania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie się dowiedziałem, że znajomemu zależy na czasie i części muszą być z Wrocławia, tak żeby pojechać i od razu wszystko kupić. samsunga f1 640 gb nie ma w apollo, a tylko tam mam zamiar kupować. oc nie będzie . niestety odpada p5q pro, bo nie ma jej we Wrocławskim magazynie. no i też niestety radek odpada, bo jest tylko w Krakowie :/ aha i pamięć też

płyta może jakaś gigabyte? np. ga-ep35c-ds3r? a karta chyba 9800gtx? a może 9800gx2? 88ultra? można trochę zaszaleć i ważne, żeby dobrze zastąpiła tego radka.

Edytowane przez kronox55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi