1jaa Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Sprawa jest taka, chciałbym widzieć otoczenie sieciowe z niższej podsieci. Załączam screen jak to wygląda Idzie sygnał z modemu motoroli do routerka AirLive wl5460 a dalej jest sygnał routowany do tplinka. 2 miesiące z tym wojuje na różnych forach pisałem i nikt nic nie wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 jaka masz maske podsieci ?? prawdopodobnie 255.255.255.0.... Ustaw Tp-linka w tryb AP i stworz jedna siec 192.168.1.x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jaa Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Moja maska podsieci to rzeczywiście 255.255.255.0 . Tp-Link z tego co ja wiem musi być ustawiony w tryb APC żeby routować sygnał radiowy czyz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) APC - Access Point client czyli juz uzwas go jako ap (a dokladniej jako klienta ap) teraz skonfiguruj go odpowiednio aby nie traktowal interfejsu radiowego jako wan a jako lan potem zrob jedna podsiec i powinno brykac. Edytowane 22 Lipca 2008 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1jaa Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Hmm tylko jak tu zrobić sygnał jako lan? Możesz to jakoś jaśniej opisać? Jeżeli pomożesz mi w tym i wkońcu skumam o co chodzi i będę w tym jednym otoczeniu sieciowym to napewno się odwdzięczę Tobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 wylacz na t i wsyzstko co zwiazane z rutingiem. ustaw Wifi i tyle powinno chodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...