cantreos Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 witam niedawno kupiłem nowego procka i zacząłem zabawę z oc lecz od początku coś było nie tak. Temperatura procka była za niska. BIOS pokazywał 25C w idle a program 19C Czy jest jakiś program który by pokazał prawdziwą temp procka?(chodzi mi o taki program który czyta temp z diody termicznej na procku(czy jakoś tak) Adida nie dział:( Konfig: Q6600 Abit X38 Quad GT radeon 4870 balistix quiet 550W Poradźcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Uzyj coretemp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Albo najlepiej zewnętrznego termometru. Może być nawet czujnik jaki jest w wielu miernikach elektronicznych. Umieszczasz go w zebrach radiatora i masz bezpośredni odczyt. Oczywiście pewną poprawkę musisz wziąć ze odczyt nie jest bezpośrednio z powierzchni procesora tylko z radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 raczej coretemp nie zadziała poprawnie jak juz bios niska temp pokazuje. a i jeszcze jedno. podczas pracy w windows na czarnych kolorach ''mrugają'' czerwone piksele. podczas botowania i ładowania systemu tego nie ma. czego to może być wina? przepraszam sa ort i brak w niektórych wyrazach polskich znaków. pisze z komorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Użyj RealTemp. Ponoć najrealniej pokazuje temperaturę :wink: Edytowane 21 Lipca 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 ok core temp już jako tako dobre tempki pokazuje :) Tylko teraz co z tym monitorem. Podczas pracy w windows doszły takie czerwone paski na ekranie(pojawiają się co jakiś czas na czarnym i ciemnym tle) Pozdrawiam :) A monitor LG Flatron w2252tq-pf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Tylko teraz co z tym monitorem. Podczas pracy w windows doszły takie czerwone paski na ekranie(pojawiają się co jakiś czas na czarnym i ciemnym tle)Przetestuj kartę graficzną pod kątem artefaktów za pomocą ATI Tool i Artifact tester. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 brak artrefaktów a kropki nadal są :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuxseb Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 A monitor podpinasz przez DVI, czy D-Sub? Może masz w pobliżu jakieś silne źródło zakłóceń elektromagnetycznych? I sprawdź jaką masz rozdzielczość i częstotliwość odwieżania. Twój monitor to CRT, czy LCD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 kilka postów wyżej napisałem. odświeżanie 60 hz, połączenie cyfrowe dvi. jedynym silnym źródłem zakłóceń tego monitora to mogę być ja jak się na niego zbytnio zdenerwuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...