Skocz do zawartości
xacti

Plyta Glowna Socket 775

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, ze moj AsRock zaczyna mnie denerwowac swoja nie podkrecalnoscia zamierzam zmienic mobo.

Glownie zastanawiam sie nad MSI Neo2 FR/FIR, Foxconn P35A, Gigabyte P31-DS3L.

Reszta sprzetu to Celeron 420, 2x1GB Kingston 667MHz @ 1GHz, Radeon x1900xt, Huntkey 350AP.

Zalezy mi na tym, zeby plyta byla dosc nie wymagajaca jesli chodzi o OC. Czytalem ze na Gigusiu trzeba samemu ustawiac taktowanie pci-ex, co jest troche dla mnie dziwne :unsure: Z kolei nie wiem, czy wykorzystam wszystkie atuty plyty takiej jak MSI, kosztujacej ponad 100zl wiecej od Gigabyte - Moge zaoszczedzic kase, sprzedac celka i kupic E2160 :)

Dzieki za kazda podpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asrock 4CoreDual Vsta ;)

Co mozesz powiedziec o tym MSI ? Jesli juz to wolal bym chyba sprawdzonego P35.

dobra plyta dosc stabilna, OC E1280 poszlo na ponad 3 GHz - to relacje moich znajomych co ja uzytkuja...

ogolnie Chipset Intel P43 i Intel ICH10 - Obsługa magistrali FSB 800/1066/1333/1600* (OC) MHz, dobre wyposazenie oraz, PCI dzialaja na 3,3 V/5 V - dobra informacja dla posiadaczy np. SS2 do odbioru SAT i innego starszego sprzetu PCI

(p.s. jak bedziesz chcial sie pozbyc tego astrocka daj znac na pw)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do gigusia , to nie musisz nic ustawiac ... zostawiasz na auto i wsio

brlabym :

Gigabyte P31-DS3L + 2160

bo w cenie plyty na p35 masz tez proca ;-) ( no pare zl doplacasz ) :P

W zasadzie to chyba najrozsadniejsze co moge zrobic, jednak na razie i tak zostanie celek - podkrece go i zobacze czy potrzebuje wiecej mocy.

Czyli zadnych problemow na tym gigabycie ? Wszystko sie samo ustawia , ja tylko zmieniam napiecie i fsb? : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej sluchajcie. Moze troche OT zrobie, ale co sie staje z gwarancja jak kupie np mobo w sklepie jakimkolwiek a on po jakims czasie zostanie zamknięty (zlikwidowany) ? Czy trace wtedy gwarancje czy moge nadal ja serwisowac u producenta ? (zawsze mnie to ciekawilo, musialem zapytac :D)

Edytowane przez Symbian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi