xacti Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Jako, ze moj AsRock zaczyna mnie denerwowac swoja nie podkrecalnoscia zamierzam zmienic mobo. Glownie zastanawiam sie nad MSI Neo2 FR/FIR, Foxconn P35A, Gigabyte P31-DS3L. Reszta sprzetu to Celeron 420, 2x1GB Kingston 667MHz @ 1GHz, Radeon x1900xt, Huntkey 350AP. Zalezy mi na tym, zeby plyta byla dosc nie wymagajaca jesli chodzi o OC. Czytalem ze na Gigusiu trzeba samemu ustawiac taktowanie pci-ex, co jest troche dla mnie dziwne :unsure: Z kolei nie wiem, czy wykorzystam wszystkie atuty plyty takiej jak MSI, kosztujacej ponad 100zl wiecej od Gigabyte - Moge zaoszczedzic kase, sprzedac celka i kupic E2160 :) Dzieki za kazda podpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Jeśli Gigabyte to chyba lepszy P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 A co to za asrock? co do nowej plyty glownej to moge zaproponowac MSI-P43 Neo-F IP45 s775 jak na intela plyta nie jest specjalnie droga a oferuje calkiem duzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Asrock 4CoreDual Vsta ;) Co mozesz powiedziec o tym MSI ? Jesli juz to wolal bym chyba sprawdzonego P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 co do gigusia , to nie musisz nic ustawiac ... zostawiasz na auto i wsio brlabym : Gigabyte P31-DS3L + 2160 bo w cenie plyty na p35 masz tez proca ;-) ( no pare zl doplacasz ) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Asrock 4CoreDual Vsta ;) Co mozesz powiedziec o tym MSI ? Jesli juz to wolal bym chyba sprawdzonego P35. dobra plyta dosc stabilna, OC E1280 poszlo na ponad 3 GHz - to relacje moich znajomych co ja uzytkuja... ogolnie Chipset Intel P43 i Intel ICH10 - Obsługa magistrali FSB 800/1066/1333/1600* (OC) MHz, dobre wyposazenie oraz, PCI dzialaja na 3,3 V/5 V - dobra informacja dla posiadaczy np. SS2 do odbioru SAT i innego starszego sprzetu PCI (p.s. jak bedziesz chcial sie pozbyc tego astrocka daj znac na pw) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 co do gigusia , to nie musisz nic ustawiac ... zostawiasz na auto i wsio brlabym : Gigabyte P31-DS3L + 2160 bo w cenie plyty na p35 masz tez proca ;-) ( no pare zl doplacasz ) :P W zasadzie to chyba najrozsadniejsze co moge zrobic, jednak na razie i tak zostanie celek - podkrece go i zobacze czy potrzebuje wiecej mocy. Czyli zadnych problemow na tym gigabycie ? Wszystko sie samo ustawia , ja tylko zmieniam napiecie i fsb? : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Hej sluchajcie. Moze troche OT zrobie, ale co sie staje z gwarancja jak kupie np mobo w sklepie jakimkolwiek a on po jakims czasie zostanie zamknięty (zlikwidowany) ? Czy trace wtedy gwarancje czy moge nadal ja serwisowac u producenta ? (zawsze mnie to ciekawilo, musialem zapytac :D) Edytowane 21 Lipca 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...