Katsuyoshi Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Siemka. Chciałem podpytać o parę rzeczy co do O/C proca. Jakie napięcie dla niego ustawić bo na boksie mam nadzieję że te 3.4 zrobię chodź to od modelu zależy. 1.25 styknie ? Czy temperatury w stresie 63/64 są duże jak na O/c z 3.0 na 3.2 ? w idle 46/44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 3,4ghz to powinien chyba zrobić spokojnie bez żadnych ingerencji w napięcie a 1,25v jest bezpieczne, o ile zachowujesz akceptowalne temperatury. Co do temperatur to na boxie?? I jakim napięciu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Tempy podczas właczonego orthosa 65 / 64 Chlodzenie Boxowe Najlepiej to co mnie dziwi że podczas takiej temperatury radiator boxowy w ogóle nie jest ciepły tak ma być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Albo walnieta czujka albo zle zalozone chlodzenie (skłaniałbym sie ku temu drugiemu), przy takiej temperaturze box powinien prawie parzyć. Edytowane 22 Lipca 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 To rozumiem że mam je ściągnać ? i zamacować jeszcze raz ? mam nadzieje ze to ciężkie nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Tempy podczas właczonego orthosa 65 / 64 Chlodzenie Boxowe Najlepiej to co mnie dziwi że podczas takiej temperatury radiator boxowy w ogóle nie jest ciepły tak ma być ? Przy 65'C na cepie druga strona płyty powinna byc gorąca. Zobacz paluchem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 To tak odkręciłem drugie skrzydło obudowy zapuściłem orthosa i nic nie jest ciepłe. ALe kuzyn mi mówił że socket 775 ma jakaś piankę i że temperatura nie przechodzi na drugą stronę chipsetu czyli blachy na której jest montowana plyta główna. Jakby nie patrzeć to, to nie jest w ogóle ciepłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Gdzie niby miałaby być pianka?? W waflu płyty głównej? Może o czymś nie wiem ale tam niema żadnej pianki raczej. Poprostu może temperatura jest przekłamywana a tak naprawdę tego 65*C niema i dlatego tam nie jest ciepłe po drugiej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Gdzie niby miałaby być pianka?? W waflu płyty głównej? Może o czymś nie wiem ale tam niema żadnej pianki raczej. Poprostu może temperatura jest przekłamywana a tak naprawdę tego 65*C niema i dlatego tam nie jest ciepłe po drugiej stronie. Dobrze by było jakby tak było jak mówisz poczekam jeszcze aż się pasta rozgrzeje bo niby 90 - 100 h a ja dopiero mam kompa 4 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie ma zadnej "pianki", za to na plytach asusa jest wynalazek zwany bodajze stack cool, ktory ma za zadanie zmniejszyc nagrzewanie mobo w okolicach socketu (konkretnie po jego drugiej stronie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Nie ma zadnej "pianki", za to na plytach asusa jest wynalazek zwany bodajze stack cool, ktory ma za zadanie zmniejszyc nagrzewanie mobo w okolicach socketu (konkretnie po jego drugiej stronie). Czyli jednak coś takiego było czyli beton...ale nie sądziłbym żeby to aż tak chłodziło drugą stronę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...