pps Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Więc jest tak: Mam Bartona 2500+ na Asusie A7N8X Deluxe w obudowie ModeCon Imperial. Z zasilaczem zakupionym razem z obudową (Huntkey 300W) wszystko było ok. Zakupiłem Chiefteca HPC-360-302-DF i tu zaczęły się schody... Po podłączeniu nowej zasiłki komp nie wstał. Diody mrugnęły, wiatraki na procku i w obudowie poruszyły się, ale potem cisza... Martwy. Wyłączenie zasilacza, ponowne włączenie go i próba włączenia kompa - wynik ten sam. Co ciekawe, podłączyłem spowrotem stary zasilacz (tylko do płyty głównej, bez reszty urządzeń), odpaliłem kompa - działa. Podłączam Chiefteca - teraz działa! 8O Włączam/wyłączam komputer parokrotnie z rzędu - działa ok. Ale po dłuższym wyłączeniu znowu dętka - mrugnięcie diod i kaplica. Przetestowałem kilka razy i faktycznie - po odpaleniu kompa na chwilę na starej zasiłce i podłączeniu nowej, komp wstaje bez problemu. Ale bez tego - nie. O co biega :?: :?: :?: Jakieś sugestie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 sprawdz zasilacz na innym kompie - bo ja kiedys uszkodzilem Enlighta HPC-300-202 (ta sama seria co Twoj Chieftec) w taki sposob ze sie sam wylaczal po jakims czasie i trzeba bylo odczekac jakis czas zeby znowu odpalil - za kazdym razem wylaczal sie coraz czesciej az doszlo do tego ze niezalenie do jakiego kompa byl podlaczony (czy pradozernego czy jakiegos slabiaka) pracowal okolo 7-15 minut :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 wywal to g... i już !!! niech ci wymienią w sklepie na model z innej dostwy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasc Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Po zakupie obudowy Enlight 7254 z zasilaczem HPC-300-202 miałem podobny problem. Za pierwszym odpaleniem ruszyły na moment wiatraki, zapalily sie diody i potem zima. Wogole sie nie odpalal, zasilacz tylko brzeczal- cicho. W moim przypadku okazalo sie ze problemem byla zle wlozona wtyczka zasilania stacji dyskietek. Spróbuj wylaczyc z zasilacza wszystkie napedy i sprwadzic czy komp dalej nie dziala. Moze robic sie jakies zwarcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...