Skocz do zawartości
Janekk

Wanted

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Z kart komiksów na ekrany kin, a z kin do naszych komputerów osobistych. Film Wanted był w teorii ekranizacją komiksu Marka Millara. W praktyce z powieścią obrazkową nie miał zbyt wiele wspólnego.

Jak przygody Wesley’a Gibsona sprawdzą się w postaci gry?

Komiks nazywany Strażnikami (ang. WATCHMEN) dla super-przestępców opisywał świat, w którym prawdziwi latający, skaczący i walczący bohaterowie dostali ostro w kość. Przestępcy przejęli władanie nad światem i postarali się by nikt nie pamiętał o dawnych herosach.

Dołączona grafika

W filmie z tego wszystkiego został główny bohater, kilka scen i… i w zasadzie tyle. Fani opowieści obrazkowej dostali na pocieszenie gołą pupę Angeliny Jolie, sceny akcji zaplanowane chyba na haju i czarny humor. Wyszło głupio, ale nawet zabawnie.

A co w tym temacie pokaże gra?

Gracze i fani filmu zostaną rzuceni na kolana możliwością zaginania toru lotu kul, wykonywania niesamowitych sekwencji walki i dosłownie dyrygowaniem orkiestrą symfoniczną akcji z wykorzystaniem najpotężniejszego uzbrojenia najsilniejszych zabójców świata – czytamy na stronie firmy GRIN zajmującej się tym tytułem.

Dołączona grafika

Słysząc takie stwierdzenia i patrząc na screeny z naszej galerii widać od razu, że gra będzie bazować na filmie, a nie komiksie. W sumie może i dobrze. W końcu w powieści obrazkowej Wesley Gibson miał zdolność trafiania w cel za każdym razem. W grze mogłoby to być trochę nudne.

Grywalne Wanted jest w produkcji od 2007 roku. Ma pojawić się na komputerach osobistych i konsolach (nie wiadomo dokładnie których).

źródło: Gamer Center Online . GrIN

UPDATE:

Wanted -Gameplay HD

Wspominaliśmy już raz o grze Wanted opartej na filmie Wanted: Ścigani będącego luźną (nawet bardzo) adaptacją komiksu Marka Millara i J. G. Jonesa.

Dzięki ekskluzywnemu materiałowi Game Trailers możemy usłyszeć kilka słów Pete’a Wanata (producenta) i zobaczyć filmy z rozgrywki.

Z materiału dowiadujemy się, że fabuła gry obejmuje wydarzenia mające miejsce zaraz po zakończeniu filmu. Twórcy chcą skupić się w tej odsłonie przygód Wesley’a Gibsona na jego kontaktach z matką. Ciekawe czy będą równie wybuchowe burzliwe co z ojcem?

W grze odwiedzimy lokacje znane z kina oraz nowe, utrzymane w podobnej stylistyce. Oczywiście nie może też zabraknąć patentu z podkręcaniem kul.

Gra ukaże się zarówno w wersji na konsole jak i komputery osobiste.

Edytowane przez rmvbhd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem na to: Goodbye mr. X!

Super. Film był wypasiony, mam nadzieję, że gra także będzie

Wypasiony :blink: :unsure: ?

Ja mu dalem 5/10, na rankingowych serwisach filmowych tez nic lepiej.

Fabula dno, masa efektow specjalnych, przebajerowany na maxa i tyle.

A gra? To samo co fil pewnie, dno dno i jeszcze raz dno, zabawa na 2-3 godziny... Nic wiecej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem, "podobanie się" filmu Wanted zależy w dużej mierze od wieku :lol2:

Mam przeczucie, że gra będzie tragiczna bo:

-zazwyczaj gry na podstawie filmu takie są

-sam film był tragiczny ;)

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem, "podobanie się" filmu Wanted zależy w dużej mierze od wieku :lol2:

Jednym sie podoba innym nie ;]. Jeden człek jest taki drugi inny - "zachowując kulturę, sławmy odmienność" cytat z discovery ;p.

Filmu nie oglądałem a i na gre nie czekam ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 100% popieram...

Brat oglądał ten film i uważa, że był fajny, a ma już 25 lat, więc za młody to on nie jest ;p

Raczej chodzilo tu o pewną dojrzałość niz ilość wiosen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi