Janekk Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Z kart komiksów na ekrany kin, a z kin do naszych komputerów osobistych. Film Wanted był w teorii ekranizacją komiksu Marka Millara. W praktyce z powieścią obrazkową nie miał zbyt wiele wspólnego. Jak przygody Wesley’a Gibsona sprawdzą się w postaci gry? Komiks nazywany Strażnikami (ang. WATCHMEN) dla super-przestępców opisywał świat, w którym prawdziwi latający, skaczący i walczący bohaterowie dostali ostro w kość. Przestępcy przejęli władanie nad światem i postarali się by nikt nie pamiętał o dawnych herosach. W filmie z tego wszystkiego został główny bohater, kilka scen i… i w zasadzie tyle. Fani opowieści obrazkowej dostali na pocieszenie gołą pupę Angeliny Jolie, sceny akcji zaplanowane chyba na haju i czarny humor. Wyszło głupio, ale nawet zabawnie. A co w tym temacie pokaże gra? Gracze i fani filmu zostaną rzuceni na kolana możliwością zaginania toru lotu kul, wykonywania niesamowitych sekwencji walki i dosłownie dyrygowaniem orkiestrą symfoniczną akcji z wykorzystaniem najpotężniejszego uzbrojenia najsilniejszych zabójców świata – czytamy na stronie firmy GRIN zajmującej się tym tytułem. Słysząc takie stwierdzenia i patrząc na screeny z naszej galerii widać od razu, że gra będzie bazować na filmie, a nie komiksie. W sumie może i dobrze. W końcu w powieści obrazkowej Wesley Gibson miał zdolność trafiania w cel za każdym razem. W grze mogłoby to być trochę nudne. Grywalne Wanted jest w produkcji od 2007 roku. Ma pojawić się na komputerach osobistych i konsolach (nie wiadomo dokładnie których). źródło: Gamer Center Online . GrIN UPDATE: Wanted -Gameplay HD Wspominaliśmy już raz o grze Wanted opartej na filmie Wanted: Ścigani będącego luźną (nawet bardzo) adaptacją komiksu Marka Millara i J. G. Jonesa. Dzięki ekskluzywnemu materiałowi Game Trailers możemy usłyszeć kilka słów Pete’a Wanata (producenta) i zobaczyć filmy z rozgrywki. Z materiału dowiadujemy się, że fabuła gry obejmuje wydarzenia mające miejsce zaraz po zakończeniu filmu. Twórcy chcą skupić się w tej odsłonie przygód Wesley’a Gibsona na jego kontaktach z matką. Ciekawe czy będą równie wybuchowe burzliwe co z ojcem? W grze odwiedzimy lokacje znane z kina oraz nowe, utrzymane w podobnej stylistyce. Oczywiście nie może też zabraknąć patentu z podkręcaniem kul. Gra ukaże się zarówno w wersji na konsole jak i komputery osobiste. Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Dodałem gameplay z Wanted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A ja powiem na to: Goodbye mr. X! Super. Film był wypasiony, mam nadzieję, że gra także będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A ja powiem na to: Goodbye mr. X! Super. Film był wypasiony, mam nadzieję, że gra także będzie Wypasiony :blink: :unsure: ? Ja mu dalem 5/10, na rankingowych serwisach filmowych tez nic lepiej. Fabula dno, masa efektow specjalnych, przebajerowany na maxa i tyle. A gra? To samo co fil pewnie, dno dno i jeszcze raz dno, zabawa na 2-3 godziny... Nic wiecej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Gusta i guściki. Mi się film podobał, Tobie nie i tyle ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Moim skromnym zdaniem, "podobanie się" filmu Wanted zależy w dużej mierze od wieku :lol2: Mam przeczucie, że gra będzie tragiczna bo: -zazwyczaj gry na podstawie filmu takie są -sam film był tragiczny ;) Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Moim skromnym zdaniem, "podobanie się" filmu Wanted zależy w dużej mierze od wieku :lol2: Mam przeczucie, że gra będzie tragiczna bo: -zazwyczaj gry na podstawie filmu takie są -sam film był tragiczny ;) Jednym sie podoba innym nie ;]. Jeden człek jest taki drugi inny - "zachowując kulturę, sławmy odmienność" cytat z discovery ;p. Filmu nie oglądałem a i na gre nie czekam ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Brat oglądał ten film i uważa, że był fajny, a ma już 25 lat, więc za młody to on nie jest ;p Ale to temat o grze... w/g mnie to będzie kaszana :/ Dawno nie powstała gra godna filmu i vice versa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mam przeczucie, że gra będzie tragiczna bo: -zazwyczaj gry na podstawie filmu takie są -sam film był tragiczny ;) W 100% popieram... Brat oglądał ten film i uważa, że był fajny, a ma już 25 lat, więc za młody to on nie jest ;p Raczej chodzilo tu o pewną dojrzałość niz ilość wiosen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Sam film jak dla mnie wypas.ciagle akcja.. co do realizmu no coz jak ktos nie lubi bajerow to niech nie wlacza ,ale mi to osobiscie bardzo odpowiadalo.co do gry hmmm raczej nic ciekawego to nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...