Jordi23 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Tak jak w temacie 60 prockow testowano przez ponad 300 godzin !!!! procesory od 486DX do athlona 3000XP, ale to jest nic najlepsz jest to ze zlozyli platforme z prockiem pentium 100 512mb ram i geforcem 4 ti 4600 :) !!!!!!!!!!!!!! naprawde warte poczytania pozdrawiam link : http://www4.tomshardware.com/cpu/20030217/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ale masz szybki zaplon :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ahhh sorka ale moze ktos jeszcze tego nie widzial :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ja nie widzialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ja nie widzialem :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ja tez nie, dzieki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ten Pan nie widzial, ta Pani nie widziala... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 A mi w tych testach nie podoba się to że Durony i Athlony (Thunderbird) współpracują z pamięciami SDR 100 MHz. Pomijając że wszystkie one mogły by współpracować z DDRami, to jeśli już mają pracować z SDRAMami to dlaczego nie z 133 MHz. Nie jest to duża różnica ale przecież nawet najstarsze płyty gł. dawały taką możliwość, więc nie widzę powodu dlaczego trzeba było w ten sposób zaniżać ich wydajność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 tiiaaaa, a mnie rozwalil P100 z 512mb ramu - kapke sie znam na architekturze pc i wiem co procki moga a co nie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 no mnioe tez rozwalil ten p100 z 512ramu i ti4600 , kurcze jakie agp to wytrzymalo z tych starych plyt , naprawde spadlem z krzesla pozdrw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Moze moja pamiec zawodzi ale nie wydaje mi sie aby plyty z socket 7 byly pod Intele i posiadaly juz AGP. Prosze o sprostowanie. Nie jest to czasami test na prima aprillis ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 A mi w tych testach nie podoba się to że Durony i Athlony (Thunderbird) współpracują z pamięciami SDR 100 MHz. Pomijając że wszystkie one mogły by współpracować z DDRami, to jeśli już mają pracować z SDRAMami to dlaczego nie z 133 MHz. Nie jest to duża różnica ale przecież nawet najstarsze płyty gł. dawały taką możliwość, więc nie widzę powodu dlaczego trzeba było w ten sposób zaniżać ich wydajność. Uwidacznia to, ze gdyby nie ddr to te procki sa kijowe. Nawet D1.3 jest gorszy od celka T 1.2 na sdr100mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Moze moja pamiec zawodzi ale nie wydaje mi sie aby plyty z socket 7 byly pod Intele i posiadaly juz AGP. Prosze o sprostowanie. Nie jest to czasami test na prima aprillis ? Sam miałem taką płytę: GigaByte GA5AA na chipsecie ALI Alladin 5. Wchodziły tam procki: K6/K6-2/K6-3 ; Pentium/Pentium MMX , IDT WinChip, Cyrix. Płyta miała złącze AGP x 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 A mi w tych testach nie podoba się to że Durony i Athlony (Thunderbird) współpracują z pamięciami SDR 100 MHz. Pomijając że wszystkie one mogły by współpracować z DDRami, to jeśli już mają pracować z SDRAMami to dlaczego nie z 133 MHz. Nie jest to duża różnica ale przecież nawet najstarsze płyty gł. dawały taką możliwość, więc nie widzę powodu dlaczego trzeba było w ten sposób zaniżać ich wydajność. Uwidacznia to, ze gdyby nie ddr to te procki sa kijowe. Nawet D1.3 jest gorszy od celka T 1.2 na sdr100mhz. Ale tym tokiem rozumowania można dowieść że P4 jest kijowe bo wolno działa na SDR 133 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Moze moja pamiec zawodzi ale nie wydaje mi sie aby plyty z socket 7 byly pod Intele i posiadaly juz AGP. Prosze o sprostowanie. Nie jest to czasami test na prima aprillis ? Kaeres ten test byl huz umieszczony duzo wczesniej jakies 2 tygodnie temu wiec na pewno nie jest to prima aprlilis a pozatym widzialem plyte socket 7 z agp tylko dziwi mnie ze to agp wytrzymalo geforca ti4600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 AMD słabo wypadło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 AMD słabo wypadłogdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 AMD słabo wypadło no wlasnie gdzie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 A dlaczego mialo by nie wytrzymac przeciez karta obsluguje wszystkie AGP x... wiec dobry zasilacz i jazda ...... jedynie co to sie DUSILA :D PSHEM to widze ze .... pamiec cie zawodzi bo juz 386 moglo zaadresowac do 3 gigabajtow pamieci ram a napewno o zaklopotanie wprawia cie to ze wszystkie chipsety intela do i430TX potrafily efektywnie zaadresowac 64 mega wiec dlatego pewnie sie dziwisz no ale cooz p100+512 ram + gf4ti4600 rox :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Taki tescik byl moim zdaniem bardzo potrzebny. Oceniam go pozytywnie i uwazam, iz wszystkie procki wypadly tak jak mialy wypaść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Moze moja pamiec zawodzi ale nie wydaje mi sie aby plyty z socket 7 byly pod Intele i posiadaly juz AGP. Prosze o sprostowanie. Nie jest to czasami test na prima aprillis ? Sam miałem taką płytę: GigaByte GA5AA na chipsecie ALI Alladin 5. Wchodziły tam procki: K6/K6-2/K6-3 ; Pentium/Pentium MMX , IDT WinChip, Cyrix. Płyta miała złącze AGP x 2. Dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 AMD słabo wypadłogdzie ? AMD słabo wypadłono wlasnie gdzie???? We wszystkich testach oprócz direct 8 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Nie od 486 a od Pentium 100 do P IV 3.06 Ghz i odpowiednio- do starych płyt i procków Geforce 4 TI 4600 a do nowszych Radeon 9700 PRO - jednym słowem - najbardziej pokręcony test tego roku :D Update- 486 takze testowali, ale zrezygnowali, bo mieli problem z działaniem XP :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 A mi w tych testach nie podoba się to że Durony i Athlony (Thunderbird) współpracują z pamięciami SDR 100 MHz. Pomijając że wszystkie one mogły by współpracować z DDRami, to jeśli już mają pracować z SDRAMami to dlaczego nie z 133 MHz. Nie jest to duża różnica ale przecież nawet najstarsze płyty gł. dawały taką możliwość, więc nie widzę powodu dlaczego trzeba było w ten sposób zaniżać ich wydajność. Bład- najstasze płyty pod AMD K7 (Athalon) na Slot A miały obsługę tylko SD-Ram 100 Mhz. A pierwsze płyty dla DD-Ram to dopiero 2001 rok- chip KT 266 więc się nie dziw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekt Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ten tescik to przyjemna rzecz, czlowiek przypomina sobie stare czasy i to podniecanie sie podkreconym p120 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Jak sie widzi wychodzace potwory za 4k pln to sie czlowiekowi nie chce wierzyc, ze dla 20 fps tyle kasy trzeba dac. Ma sie wrazenie, ze nas w konia robia nonstop producenci sprzetu. Ale kodowanie ponad 100x szybsze o czyms swiadczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 A mi w tych testach nie podoba się to że Durony i Athlony (Thunderbird) współpracują z pamięciami SDR 100 MHz. Pomijając że wszystkie one mogły by współpracować z DDRami, to jeśli już mają pracować z SDRAMami to dlaczego nie z 133 MHz. Nie jest to duża różnica ale przecież nawet najstarsze płyty gł. dawały taką możliwość, więc nie widzę powodu dlaczego trzeba było w ten sposób zaniżać ich wydajność.Chodzi o to że te procki działają na FSB 100MHz i daltego dali im SDR100, proste ale z małym zastrzezeniem bo te procki mają przecież wewnętrzną FSB DDR czyli 200Mhz i wzwiązku zczym powinny mieć pamięc DDR1600 (w przeciwieństwie do tualatinów które tylko FSB 100Mhz). FSB=pamięć (przepustowość np. 100Mhz= 800Mb/s i jest takie samo dla proca i pamięci). Widać jaką platformę preferuje THG :wink: zresztą nie od dziś (prawie wszystkie test i jeszcze te durne filmiki :evil: dlatego uważam iż THG jest raczej mało obiektywnym żródłem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...