Amfidiusz Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Panowie, potrzebuję Waszej pomocy! Wczoraj sformatowałem dysk twardy przy pomocy Recovery Disc dostarczonym z moją Toshibką. Partition Magiciem ustawiłem partycję systemową na 12GB. Zainstalowałem Windows Updates, w tym SP3, i mi system zaczyna krzyczeć, że mu miejsca brakuje na dysku! Biorąc pod uwagę, że WinXP zajmuje 3.5GB, Updates 1GB i Dane Aplikacji z Pulpitem i Moimi Dokumentami kolejny 1GB, gdzie podziała się reszta? Screen z partycji: http://i38.tinypic.com/5ebevd.jpg (zaznaczając ukryte pliki pokazuje jakieś 500MB więcej zajętego). Systemowe zarządzanie dyskami pokazuje również tylko 650MB wolnego miejsca na 12-gigowej partycji. Gdzie szukać tych 5 GB i jak je odzyskać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 A czy przypadkiem nie pomyliłeś się i Magic "zrobił" Ci te 5GB jako unallocated? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Tak jak pisałem, Disc Management pokazuje również 12GB: http://i34.tinypic.com/2wfqmc0.jpg Natomiast na dysku C: CRTL+A --> PPM --> Właściwości pokazuje zapełnione tylko 6.5GB :| P.S. Disc Mngmnt pokauje również prawidłowy rozmiar dysku: 37GB w partycjach, więc unallocated raczej nie będzie. Program Files: 500MB Windows: 4GB Documents and Settings: 1GB Reszta folderów ma znikome wartości. ----- Myślałem, że to może plik stronicowania tyle zżera. Wyłączyłem go kompletnie, jednak sytuacja się nie zmieniła. Btw, czy to prawda, że przy 2GB RAMu można go już zostawić wyłączonego? Edytowane 21 Lipca 2008 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Tak jak pisałem, Disc Management pokazuje również 12GB: http://i34.tinypic.com/2wfqmc0.jpg Natomiast na dysku C: CRTL+A --> PPM --> Właściwości pokazuje zapełnione tylko 6.5GB :| P.S. Disc Mngmnt pokauje również prawidłowy rozmiar dysku: 37GB w partycjach, więc unallocated raczej nie będzie. Program Files: 500MB Windows: 4GB Documents and Settings: 1GB Reszta folderów ma znikome wartości. ----- Myślałem, że to może plik stronicowania tyle zżera. Wyłączyłem go kompletnie, jednak sytuacja się nie zmieniła. Btw, czy to prawda, że przy 2GB RAMu można go już zostawić wyłączonego? Wyłączonego można zostawić nawet przy 1 MB ram ... jeśli używasz programów i systemu który wszystko w takim obszarze pomieści. Obecnie dla dzisiejszych gier dla VISTA wystarcza 4 GB ... przy XP wystarczało 2 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Przywracanie systemu, pliki ukryte, pliki chronione przez system i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amfidiusz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) OK, dzięki. Brzmi ładnie. Ale jak się tego pozbyć? I czy utrata tych danych będzie się wiązać z jakimiś problemami w przyszłości? ---- Wyłączyłem hibernację, zwolniło się prawie 2GB. Brakuje mi jeszcze trzech do szczęścia :) Przywracanie systemu dało kolejny GB :D Gdzie szukać dalej? Edytowane 22 Lipca 2008 przez Amfidiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...