ArOz Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam to mój pierwszy post na tym forum, to konto zostało specjalnie zarejestrowane z powodu mojej niepewności co do tej karty , znalazłem dosyć ciekawą ofertę na EsC.pl - http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=12434 , karta zwróciła moją uwagę z powodu interesującej ceny i dużej pamięci wideo, myślę że ta karta jest w sam raz dla szałowego gracza w fps i różnego typu gry ponieważ staram się złożyć dla dość nie bardzo czającego się w tym temacie kuzyna, jednak że ja też poszukuję czegoś lepszego od mojej obecnej karty (Radek 9000 :lol2: ) wspominał też, że chciałby osiągać na tej karcie do 700fps (przeważnie chodzi o grę Call of Duty 2), wiem że to jest osiągalne ponieważ widziałem dużo screenów z tej gry z rekordami fps, lecz podobno starsze wersje kart są o wiele lepsze od tej nowszej karty, np GeForce 8800. Z góry dziękuję za pomoc i proszę podawać linki z propozycjami kart z obojętnie jakich sklepów, aha i limit ceny sięga do 600zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 http://forum.purepc.pl/forum/Co-kupic/59/ HD4850 obojętnie jakiej firmy. A co do 9600GT to wersja 1GB to głupota, do tego cena większa od 8800GT :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Ja dorwałem gf 9600gt za niecałe 290zł, NÓWKA. Jeżeli masz aż 600zl na grafikę to radek 4850, jeszcze nawet zostanie ;] Edytowane 22 Lipca 2008 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArOz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) czy rozmawiamy o tym cacku ? :wink: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=12765 ? , a czy 512 to troszkę nie za mało ? I dlaczego wszyscy zachwalają tak tę kartę ? Aha i mam takie amatorskie pytanko bo ja też cegła z hardwaru: czy jak podłączę kartę do procka 2,1 , 512 ramu to nic się nie stanie i karta zachowa większość swoich właściwości ? [EDIT: aha znalazłem małą ciekawostkę która jak widać pokazuje, że ta karta na max detalach wyciąga do 60 fps... http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;mode=threaded, wogóle we wszystkich grach nie widzi się to ciekawie i w cod2 wyciąga max 60 fps. Edytowane 22 Lipca 2008 przez ArOz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) 1. Jaki masz zasilacz. 2. Kupowanie takiej karty przy 512 MB ram i procku, który nie jest c2d podkreconym do 3 GHz lub chociaż a64 x2 podkreconym do 2.8 GHz, to nieporozumienie. Edytowane 22 Lipca 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArOz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Dokładnie mój procek: Intel Celeron, 2100 MHz (21 x 100), a tak wogóle to co jest potrzebne aby ta karta ruszyła ? tzn. jaki proc ile ramu i jaki zasilacz ? Myślę nad złożeniem właśnie takiego zestawiku: Procesor E8200 – 450zł Płyta Główna Asus P5Q PRO – 359zł Pamięć Ram OCZ Platinum 4gb (2x2gb) – 245zł Dysk Twardy Samsung F1 320GB – 150zł Karta Graficzna HD 4850 (512mb) – 459zł Zasilacz Corsair 450W ATX 2.2 ; 2.01 (24Pin) – 199zł Obudowa Midi ATX Obudowa Midi ATX Aerocool AEROENGINE – 219zł I czy wogóle tu wszystko jest ze sobą kompatybilne i czy można kupić coś lepszego za podobną cenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 To co wybrałeś jest dobrym zestawem i wszystko będzie działać tak jak trzeba. Ale jeżeli nie zależy Ci na jakichś nie wiadomo jakich wodotryskach to polecam zamiast Asus P5Q PRO Abit IP35-E / Abit IP35. I zamiast tych OCZ Platinum lepiej jest wziąć A-DATA EXTREME PLUS 2x2GB 800MHz CL4-4-4-12 i jeszcze zostanie ze 150 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArOz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 a np. ten procesor E8200 2,66 gdybym najpierw go podłączył do mojego starego zestawu to nic się nie stanie i procesor będzie mógł funkcjonować poprawnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 a np. ten procesor E8200 2,66 gdybym najpierw go podłączył do mojego starego zestawu to nic się nie stanie i procesor będzie mógł funkcjonować poprawnie ? Nie odpali, bo pewnie masz płyte która nie obsługuje Core2Duo. A jeżeli to jakiś stary zestaw to pewnie i zasilacz no-name... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Sytuacja wyglada tak. Jesli nie wiesz co tam siedzi dokladnie w srodku, to na 100% siedzi tam jakies badziewie i caly komp sie nadaje do wymiany w przypadku upgrade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArOz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Podaje dane: Nazwa płyty głównej: MSI 845E Max (MS-6566E), Zasilacz: Switching Power Supply Model: LC-A300ATX 350W - tak pisało na zasilaczu więc myślałem, że to się przyda... proszę o pomoc ponieważ mam zamiar dzisiaj zamówić ten procesor i żeby się nie marnował podłączyć do starego grata Edytowane 22 Lipca 2008 przez ArOz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Raczej nie bardzo, bo masz Celerona a to inny socket juz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Ta płyta sie nie nadaje! Tam jest socket 478 a ty potrzebujesz 775 i to jakąs nowszą płytke z supportem pod E8200. Po za tym twój zasilacz to złom, w najlepszym przypadku sie nie właczy a w najgorszym spali natychmiast jesli włozysz do tego kompa karte pokroju 9600GT a juz napewno 4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArOz Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 aha dziękuję za pomoc i temat można zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...