Jump to content
welyk

Zamiennik Tonera Tn2000 Do Brother Hl 2030

Recommended Posts

Witam,

potrzebuję kupic toner do drukarki Brother HL 2030.

Oryginalny to koszt ok 200zł, zamienniki są od 100zł.

Czy warto kupić zamiennik, jesli tak to jakiej firmy?

Macie jakies doświadczenia z tym konkretnym modelem?

kupiłem zamiennik, za ok 100zł. firmy POLITONER, czy cuś...

mam z nim jednak problem:

po włożeniu nowego tonera w dukarce coś strzela - jakby coś przeskakiwało i dukarka nie drukuje.

okazuje się, że wałek z tonerem w nowym wkładzie bardzo ciężko się obraca, w starym palcami obracam go bez problemu, w nowym jest bardzo ciężko. mam wrażenie że drukarka nie jst w stanie przekręcić tego wałka i stąd problem.

i teraz moje pytanie, czy w tych tonerach TN2000 i podobnych są jakieś zabezpieczenia "transportowe" które trzeba wyjąć przed montażem?

obejrzałem toner z kazdej strony 10 razy, opakowanie również i niec takiego nie widziałem...

Ja osobiscie kupiłem toner (proszek) na allegro i sam dopełniłem startowy toner. Działa normlanie.

Co do przeskakiwania, to po lewej stronie jest taki reseter, mechaniczny. On pare razy zanim wróci do neutralnej pozycji robił mi coś takiego, tzn drukarka sie z nim "siłowała", ale po 2-3 drukowaniach sie przestawiło i działało już normalnie.

A co do monażu - wez manual, jest nawet na stronie czy też przy sterownikach i jest pokazane jak sie wymienia, co odczepia itp.