Skocz do zawartości
p1otr

Telefon Z Anglii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam możliwosc przywiezienia sobie telefonu z Anglii. Jako, że w tym temacie jestem "zielony" chciałem zapytać jakiego telefonu szukać, żeby opłacało sie go przywieść, w jakiej sieci i czy bez/z simlocka. Bardzo prosze o jakies porady dotyczace tak telefonu jak i calej "procedury zakupu":)

Z gory dziekuje za kazda odpowiedz;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam możliwosc przywiezienia sobie telefonu z Anglii. Jako, że w tym temacie jestem "zielony" chciałem zapytać jakiego telefonu szukać, żeby opłacało sie go przywieść, w jakiej sieci i czy bez/z simlocka. Bardzo prosze o jakies porady dotyczace tak telefonu jak i calej "procedury zakupu":)

Z gory dziekuje za kazda odpowiedz;)

jaki by sie placalo, patrzysz za ile mozesz kupic, nastepnie patrzysz ile ten telefon kosztuje na allegro i wtedy wybierasz, najlepiej bezsimlocka, jezeli bedzie z - upewnij sie ze mozna go latwo i bezproblemowo sciagnac w pl, polskie menu wgraja wszedzie za pare groszy. Osobiscie uwazam ze nie oplaca sie przywozic telefonu wartego mniej niz 80-100GBP chyba ze mialby byc to tel czysto dla CIebie, bez opcji sprzedazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem w Eng i kupilem w Orange za 70f k800i. Czyli za 280zl. Ma podmienione ikony w menu, ale to akurat nie jest straszne. Zdjecie simlocka to kwestia 5-10f w tym tel. Lub samemu. Oplaca sie jak cholera jasna telefony, ktore u nas sa na gornej polce, tutaj sa juz przezytkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale - czy chodzi o zakup w UK czy dopłata w ramach abonamentu

Mówisz, że za 280zł wziąłeś - ale podpisując umowę w Orangutanie - a on chyba chce kupić telefon ?

szukaj z sieci "o2" i "T-mobile" - przeważ Nie mają Simlocka ( choć się im zdarza zrobić psikusa )

Porównaj z polskimi serwisami --> czyli : Nowe - bez gwarancji - Wtyczka angielska [ ma znaczenie bo zajmuje w torbie dużo miejsca i trzeba dokupowac polską , chyba że najdalej z domu się ruszasz po zakupy do biedronki to i owszem :) ] - no i żeby tego simlocka nie było / soft najlepiej abyś w domu sobie zmienił a nie jest to oczywiste - chyba że nie robi różnicy [ ale do sprzedarzy ma zaczenie bo zawsze cenę będą zaniżać ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi