p1otr Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam. Mam możliwosc przywiezienia sobie telefonu z Anglii. Jako, że w tym temacie jestem "zielony" chciałem zapytać jakiego telefonu szukać, żeby opłacało sie go przywieść, w jakiej sieci i czy bez/z simlocka. Bardzo prosze o jakies porady dotyczace tak telefonu jak i calej "procedury zakupu":) Z gory dziekuje za kazda odpowiedz;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam. Mam możliwosc przywiezienia sobie telefonu z Anglii. Jako, że w tym temacie jestem "zielony" chciałem zapytać jakiego telefonu szukać, żeby opłacało sie go przywieść, w jakiej sieci i czy bez/z simlocka. Bardzo prosze o jakies porady dotyczace tak telefonu jak i calej "procedury zakupu":) Z gory dziekuje za kazda odpowiedz;) jaki by sie placalo, patrzysz za ile mozesz kupic, nastepnie patrzysz ile ten telefon kosztuje na allegro i wtedy wybierasz, najlepiej bezsimlocka, jezeli bedzie z - upewnij sie ze mozna go latwo i bezproblemowo sciagnac w pl, polskie menu wgraja wszedzie za pare groszy. Osobiscie uwazam ze nie oplaca sie przywozic telefonu wartego mniej niz 80-100GBP chyba ze mialby byc to tel czysto dla CIebie, bez opcji sprzedazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Ja jestem w Eng i kupilem w Orange za 70f k800i. Czyli za 280zl. Ma podmienione ikony w menu, ale to akurat nie jest straszne. Zdjecie simlocka to kwestia 5-10f w tym tel. Lub samemu. Oplaca sie jak cholera jasna telefony, ktore u nas sa na gornej polce, tutaj sa juz przezytkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3NT3R Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ale - czy chodzi o zakup w UK czy dopłata w ramach abonamentu Mówisz, że za 280zł wziąłeś - ale podpisując umowę w Orangutanie - a on chyba chce kupić telefon ? szukaj z sieci "o2" i "T-mobile" - przeważ Nie mają Simlocka ( choć się im zdarza zrobić psikusa ) Porównaj z polskimi serwisami --> czyli : Nowe - bez gwarancji - Wtyczka angielska [ ma znaczenie bo zajmuje w torbie dużo miejsca i trzeba dokupowac polską , chyba że najdalej z domu się ruszasz po zakupy do biedronki to i owszem :) ] - no i żeby tego simlocka nie było / soft najlepiej abyś w domu sobie zmienił a nie jest to oczywiste - chyba że nie robi różnicy [ ale do sprzedarzy ma zaczenie bo zawsze cenę będą zaniżać ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Pay as you go - bez umowy, nowy tel do reki na karte, ma simlocka, ale sam sobie zdejme :) Takich to sie oplaca nakupowac tu i posprzedawac w PL :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nestatynaboy Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 A poczytaj to Wielki Brat rejestruje komórki w Anglii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 A propos - gdyby ktos szukal w podobnym celu tel. w irlandii to polecam siec meteor - simlocka brak badz deaktywowalny w menu ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...