Skocz do zawartości
ramsez

Problem Z Grami - Brak Możliwości Sterowania Padem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupiłem pada Logitech Cordless Rumblepad 2 refreshed i mam z nim problem ponieważ w niektórych grach nie mogę w ogóle nim sterować a te które działają to nie mam w nich wibracji (np. Gears of War) natomiast w Prince of Persia Sands of Time wogóle nie mogę sterować. Dodaję grę do profilu który się zainstalował wraz z sterownikami ale to nic nie daje. W opcjach gry wchodzę w controls i gamepad ale tam nie ma żadnych klawiszy przypisanych. Pomuście proszę.

Edytowane przez ramsez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz te przyciski po prostu przypisać i już. A z tymi wibracjami to na pewno jest na padzie pomiedzy gałkami przycisk który włącza wibracje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zakupiłem pada Logitech Cordless Rumblepad 2 refreshed i mam z nim problem ponieważ w niektórych grach nie mogę w ogóle nim sterować a te które działają to nie mam w nich wibracji (np. Gears of War) natomiast w Prince of Persia Sands of Time wogóle nie mogę sterować. Dodaję grę do profilu który się zainstalował wraz z sterownikami ale to nic nie daje. W opcjach gry wchodzę w controls i gamepad ale tam nie ma żadnych klawiszy przypisanych. Pomuście proszę.

[/qu

Czesc.Ja mam taki sam problem i niemoge z nim sie uporac.Udalo ci sie? Jesli tak to pomóz mi bo niewiem jak to zrobic zeby dzialało.Zgóry dzieki.Pozdrawiam krzych 268@poczta.onet.pl .odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzajcie, czy dana gra jest kompatybilna z danym padem. Jeśli nie jest, to ściąga się przerobione pliki(Np. XInput9_1_0.dll, xbox360cemu.cfg) dla żądanych gier i można normalnie grać.

Ja mam też u siebie mały problem. Pierwsze 3 godziny w GTA IV działały mi wibracje i przestały. Normalnie jak naciskam przycisk Vibration, to wibruje, ale w grze już nie. :P W grze wibracje są uaktywnione. Zna ktoś rozwiązanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi