Korzeniasty Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam Szanownych Forumowiczów! Wreszcie, po miesiącach zbierania, dożyłem i zamierzam sobie złożyć nowy komputer. Doszedłem do wniosku, że w SLi nie idę, bo 750i/780i SLi są liche jak papierowe prezerwatywy, a HD4870 nie ma obecnie w wersji 1GB (przynajmniej w Polsce). Więc.... Ułożyłem taki zestaw: [Aha! Ceny są ze sklepu KupTu, już po rabacie, przez ten tydzień może jeszcze zejść z ogółu o max. 50zł.] Intel Core2Duo E8400 - 420zł MSI P45 Neo2-FR - 365zł Mushkin 2x2GB 1066MHz - 348zł MSI GTX-280 OC - 1220zł Tagan 900W TG900 U88 B2 - 525zł / Corsair CMPSU1000HXEU 1000W - 575zł NZXT Tempest - 380zł Seagate Barracuda 32MB Cache 7200.11 500GB - 180zł Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional Edition - 340zł Logitech G9 Laser Mouse - 235zł Creative Fatal1ty Gaming - 80zł Tutaj mi nie bardzo pasują muszle, które są zbyt małe. Czekam na propozycję czegoś z większymi, cena +/- 150zł. ASUS DRW-2014L1T - 90zł A tutaj mi wszystko jedno. :P Ten ASUS ponoć cichy, więc jego wybrałem. Łącznie - 4183zł + ew. 150zł. A teraz wyjaśnienie skąd ten kontrowersyjny pogląd. Już wyjaśniam. Jak już wspominałem, SLi na obecnych płytach to jakaś pomyłka, a do Radeonów przekonany nie jestem. Wybrałem "standardowy" procesor, dość tanią płytę główną i RAMy, po czym po ok. roku czy półtora wymienię je na X58/P55/cokolwiek co wtedy bedzie wydajne i tanie, jakiegoś Bloomfielda i dokupię drugiego GeForce'a - w końcu nowe chipsety Intela będą obłsługiwały nawet Tri-SLi. Reszta to podstawa do grania przez 2-3 lata, przez tyle czasu nie zamierzam nic wymieniać. Zasilacze wybrałem dwa, drogaśne i mocarne, które zdołają udźwignąć dwa GF.... Chociaż, nie wiem czy nie za mocne. Czekam na stosowny komentarz. Kolejną kontrowersyjną sprawą okazały się słuchawki. Dotąd byłem do nich przekonany, ale okazały się.... za małe. A może i nie do końca, ale moje małżowiny nie wchodziły całe, przez po 1.5 godzinie grania miałem już dość noszenia ich na głowie. Tak czy inaczej.... Muszę znaleźć coś z większymi muszlami, tak do +/- 150zł. Wiadomo, mają być głównie do grania. Z góry dziękuję za pomoc i udział w dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Nie ten dzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 .. no i zdecydowanie za slaby zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korzeniasty Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Może ktoś to przenieść...? Pomyłka, sorry...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Jeśli tylko do gier to za mniej niż połowę tej ceny kupisz XBOX360 Elite lub PlayStation 3, a ile kasy na gierki Ci zostanie :) Oczywiście, najważniejszy problem czyli płynność gier, masz z głowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...