kapuch Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Jakiś czas temu miałem niemiłą niespodziankę, komputer zaczął dziwnie działać wydawać dziwne dziwięki, zrestartował i dysk jakby startował ale nie można było uruchomić systemu, po zapaleniu lampki okazało się że światło przygasała i rozjaśniała się, zupełnie jakby prąd słabł i nasilał się. Po tej awarii zasilania postanowiłem rozejrzeć się za zasilaczem awaryjnym UPS. Obilczyłem na stronie - Kalkulator mocy - że potrzebuję coś w granicach 600VA 300W, rozejrzałem się w ofercie UPS'ów i zainteresowały mnie te modele (ciemna obudowa, rozmiar-mieszczą się na półce nad kompem): MGE UPS NOVA 625 AVR 625VA 360W USB BELKIN LINE INTERACTIVE UPS 600VA Czy warto kupić np. ten MGE 625VW 360W? A może polecicie coś ciekawszego w granicach do 300 zł, do domowego PC, nie chcę robić z kompa laptopa wystarczy że UPS podtrzyma kompa z 5 minut żeby można było go wyłaczyć i zabezpieczy sprzęt przed spadkami napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...