Skocz do zawartości
komarEX

Czy Zasilacz Wytrzyma?

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualny spec:

Intel Celeron D 331 2,66@3,33GHz (bez zmiany napięć)

ASRock 4CoreDual-SATA2 (najnowszy bios)

1GB DDR ram (2x512 Kingston, Infineon)

Sapphire Radeon 9550 (bez OC)

ST3750330AS (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)

nagrywarka,fdd, 3x wiatrak 8cm, sieciówka na pci i kontroler usb na pci

No i zasilacz: Chieftec GPS-350EB-101 A

Windows nie dostaje właściwych odczytów z zasilacza, a żadnego spec miernika nie posiadam, więc muszę się opierać tylko o dane z biosu (wydają się być właściwe).

Dołączona grafika

Chciałbym wymienić procesor na Q6600 i nie wiem czy mój zasilacz jeszcze zdoła to pociągnąć.

Jak na razie problemów pokroju komp sie sam wyłącza nie mam.

PS. Q6600 nie koniecznie mam zamiar podkręcać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie przestancie z tymi zasilaczami po 500W, może najlepiej niech dokupi 1000W. Ten zasilacz spokojnie starczy na quada. Wkońcu reszta sprzętu nie pobiera az tyle pradu żeby miało sie coś stac.

Może da radę ale bez podkręcenia. Jak dasz procowi i grafie trochę voltów to lepiej zainwestuj co najmniej w 500 W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może da radę ale bez podkręcenia. Jak dasz procowi i grafie trochę voltów to lepiej zainwestuj co najmniej w 500 W

Powiem tak, nieco mocniejszy (46W na 12-ce) brat a konkretnie GPS-400-AA-101A do tego po fanswapie (wentylator @~500rpm)

ciagnie: e8400@4GHz 1.3v, 8800Gtx @ 600/1000, 4x2gb @ 900MHz 2.2v, 4xHDD, X-Fi, DVD-RW..

wiec jakim cudem do:

Q6600 (nawet z OC)

ASRock 4CoreDual-SATA2

1GB DDR ram 2x512mb

Sapphire Radeon 9550 (bez OC)

ST3750330AS (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)

mialby nie starczyc GPS-350EB-101A ? Nawet przy pelnym uzyciu 4 rdzeni ten zestaw bedzie ciagnal maksymalnie 250W..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi