Skocz do zawartości
komarEX

Laptop 2k-2,5k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako iż sam znam się tylko na komputerach stacjonarnych, a z laptopami praktycznie nie mam do czynienia, to wybór pozostawię szpecą.

Wymagania:

2 jajka, dedykowana grafa (co szybsze, vista i dx10 odpada), 2GB ramu (ostatecznie moze byc mniej to sobie dokupie), nie musi być systemu (mam BOXa :lol2: ), 15" bądź 17", przynajmniej 120GB, wbudowana kamerka (byle by była), wifi, nagrywarka dvd, mikrofon wbudowany, touchpad

teraz co by sie przydało ale nie koniecznie musi być: dvi, tv out, czytnik kart

laptop raczej ciągle będzie na prądzie toteż bateria nie musi trzymać extremalnie długo

Edytowane przez komarEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawego 15" laptopa będzie ci baardzo ciężko znaleźć z klawiaturą numeryczną, zostają praktycznie tylko 17". Sam szukałem takiego przez pewien czas , ale ostatecznie dałem sobie spokój i kupiłem zewnętrzny blok numeryczny.

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który niestety z xps 1530 z 9-cell'ową baterią sprawdza się średnio (klawiatura laptopa pochylona, blok numeryczny płaski- przynajmniej mnie się na tym zestawie kiepsko pisze, no ale od zabawy z excelem mam inspirona 17" ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który niestety z xps 1530 z 9-cell'ową baterią sprawdza się średnio (klawiatura laptopa pochylona, blok numeryczny płaski- przynajmniej mnie się na tym zestawie kiepsko pisze, no ale od zabawy z excelem mam inspirona 17" ;) ).

Mam blok numeryczny od DiNovo Logitech-a i nie narzekam klawiaturka jest lekko wypukła i klepie mi się na niej dość wygodnie, używałem jej czasem po pare godzin dziennie w exelu i teraz się przyzwyczaiłem na tyle że jest to jedyna klawiatura numeryczna jaką używam (chociaż ostatnimi czasy dzięki Bogu coraz rzadziej muszę z niej korzystać, bo już te gigantyczne pliki exela mnie do szału doprowadzały momentami :lol2: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KrisJR, pisałem o xps z 9 komorową baterią, nie zakładam byś miał go z 6tką... ;) przy 9komorówce nawet bloki numeryczne z podwyższeniem są niewygodne imho. No ale to nie jest laptop do pracy z .xls a do miłego giercowania w jakieś hack and slash i do ładnej prezencji na biurku w towarzystwie starszego brata (który do pracy nadaje się w pełni, jakoś nie umiem się przekonać do excela na 22" w desktopie- tam rozdzielczość jest paradoksalnie zbyt mała).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi