Skocz do zawartości
Mercury

Jaki Procek Dobrać...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie siadł mi procesor i szukam coś na jego miejsce. Wcześniej był to amd athlon 2000 xp

Obecna płyta główna: EPoX EP-8rda+ ( nvidia nForce2)

inny LINK

Tak więc szukam procka pod socket A,

Jednak gubię się w gąszczu sempronów, athlonow itd... :/ Proszę o pomoc w dobraniu optymalnego CPU pod tą płytę główną, lub jakąś radę w jakich półkach "szukać"

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barton 2500+ i O/C. Ale ceny tych procesorów niestety są chore. Więc może czas zastanowic się nad powarzniejszymi zmianami.

Ehh własnie do tego samego zdania dochodzę...

w sumie teraz mi kumpel naświetlił temat, że za 400zł mogę mieć nową płyte, grafe(8600GT), ram(2gb) procek (2 rdzenie e2160)

A to już przecież zupełnie inny sprzet ( obecnie mam 512RAM DDR1, Radeon 9550 Wiec zmiana bedzie kolosalna jak na to co teraz grzeje pokój)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę miał na zbyciu Athlona XP Barton 2500+ mobile, wersja 1.45V. Pracuje na nim stabilnie na 2200MHz, sprawdzałem, chodził też na 2300MHz. Przez cały czas chodzł na 2200MHz, pasywnie na radiatorze Thermalright SI-97 (wiał na niego 25cm wiatrak z obudowy). Procesor jest w miarę nowy, kupiłem go niedawno, po ukruszeniu rdzenia w starym 2500+ XP-M.

Na karcie 7600GS 540/900MHz mogłem odpalić praktycznie wszystkie nowe gry. Oczywiście, detale leciały ostro w dół.

To chyba max dla tej płyty, ciężko ci będzie coś kupić lepszego bez zmiany platformy. Ja teraz planuje wymianę mobo, grafiki, płyty głównej i ramu. Klocki będą na sprzedaż, gdybyś był zainteresowany prockiem, daj znać, pogadamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi