hardwin Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 krótko: dysk w laptopie zostal sformatowany, nastepnie zainstalowano na nim na nowo system, prawdopodobnie uzyto klona partycji [ghosta] zapuscilem z Hiren'sa program get back data from NTFS odziwo odzyskal mi takie rzeczy jak filmy, mp3, dokumenty, fotki ale...kurde nic nie da sie otworzyc fotki - podglad niedostepny dokumenty - jakas chińszczyzna filmy i muzyka - blad otczytu da rade cos z tym zrobic? odzyskal niby pliki, są poprawne rozmiary, katalogi, nazwy plikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Sprawdź jakimś listerem nagłówki plików- zaraz na początku powinny być nazwy formatów, np obrazy JPG- JFIF, animacje avi- RIFF, AVI, itd... Może się okazać, że program odzyskał strukturę katalogów i rozmiary plików ale w plikach są już dane z ponownej instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) uzywalem przez weekend EasyRecovery Professional opcja RAW, szukaj tylko DOC poznajdowal mi pliki, da sie otworzyc, nawet cos poodzyskiwalem ale...nazwy plikow sa dziwne i zajmuja niektore bagatela 2GB, 2GB 1 plik worda! wystarczy dac 'zapisz jako...' i zapisuje sie w normalnej wielkosci w KB niestety nie udalo mi sie odzyskac najwazniejszego pliku ktos moze ma jeszcze jakis pomysl? Edytowane 28 Lipca 2008 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Nic więcej ie zrobisz, skoro pliki zostały nadpisane to je pożegnałeś. Możesz się udać jeszcze do jakieś firmy odzyskującej dene, ale koszt to pewnie w okolicach 10k zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Nic więcej ie zrobisz, skoro pliki zostały nadpisane to je pożegnałeś. Możesz się udać jeszcze do jakieś firmy odzyskującej dene, ale koszt to pewnie w okolicach 10k zł.oj chłopie z 2 tysiące plikow DOC odzyskalem i nawet nie wiem ile jpgów wszystko sie da zrobic po 10 formatach daje sie odzyskac pliki, wcale tu nie trzeba laboratorium do tego potrzebuje KOGOŚ kto sie tym bawił i ma doświadczenie, kogoś kto powie 'spróboj je odzyskac metodą X z atrybutem Y przy uwzgl. CZEGOS TAM' i jazda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Odzyskałeś to, co nie zostało nadpisane, oj chłopie. Dane nadpisane pożegnałeś. Atrybuty nic Ci nie dadzą. A sam format to pikuś, możesz sobie dysk formatować i milion razy, do czasu gdy nic nie nagrasz na niego nowego, dane zostają. W momencie, gdy robisz nowy zapis bez pożądnych fachowców nic już nie zrobisz, oj chłopie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Odzyskałeś to, co nie zostało nadpisane, oj chłopie. Dane nadpisane pożegnałeś. Atrybuty nic Ci nie dadzą. A sam format to pikuś, możesz sobie dysk formatować i milion razy, do czasu gdy nic nie nagrasz na niego nowego, dane zostają. W momencie, gdy robisz nowy zapis bez pożądnych fachowców nic już nie zrobisz, oj chłopie :) chłopczyku nie masz pomysłów to daruj sobie mój wątek nie chce mi sie juz tobie nic pisac ale dzieki za chęci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 No to sam się przekonasz dzieciaczku, co odzyskasz poza figą z makiem. To co się dało już odzyskałeś, a resztę pożegnasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 ale cie to boli ps. idz doradzaj innym, nie zasmiecaj mi watku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...