Ower_lolek Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Witam. Planuje zakup aparatu Canon A720 IS chciałem poznać wasze opinie na jego temat , z tego co czytałem jest on jedynm z najlepszych aparatów w sojej cenie , chodzi mi o aparat do robienia zdjęć na imprezach i wycieczkach , raczej bez żadnych ambitnych fotografi. Wstępnie zakupy chciałem zrobić w sklepie Agito i kupić coś takiego : - Canon PowerShot A720 IS - 543 zł - Kingston SecureDigital High Capacity 4GB Class 4 - 42 zł - Case Logic DCB26 - 39 zł - Hahnel Powerstation Ventra ( 4xAA2700mAh) - 99 zł Jeśli macie jakieś sugestie na poprawki albo zmiany to był bym bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 A ja bym moze proponowal uzycie szukajki, bo dosz duzo bylo w tym dziale o tym aparacie powiedziane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Tutaj jest co nie co o tym aparaciku http://forum.purepc.pl/temat/Fotografia-cy...137211/330.html Dzisiaj musiałem nim nagrać prezentacje około 30min. Po włączeniu na kompie :huh: byłem bardzo zaskoczony jakością. Na moim archaicznym olimpysie było pod tym wzgledem nieciekawie to i w a720 nie spodziewałem sie cudów, a tu miła niespodzianka po około 3miechach uzytkowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Miałem ten model i szczerze - nie opłaca się: - taniej wyjdzie kupić A590 IS, różniący się tylko zoomem 4x - przy włączonej stabilizacji wychodziły o wiele gorsze zdjęcia - taka ciekawostka - przy naświetlaniu 15s. na statywie o ostrym zdjęciu można zapomnieć - ogólnie zdjęć brzydkich nie robi, ale IMO gorsze od A530, gdzie na tej samej matrycy upakowali mniej mpix - to canon, musi szumieć 4gb to za dużo - więcej prądu będzie żarła, no chyba, że będziesz filmy nagrywał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 - przy włączonej stabilizacji wychodziły o wiele gorsze zdjęcia - taka ciekawostka - przy naświetlaniu 15s. na statywie o ostrym zdjęciu można zapomniećStabilizacja nie jest uniwersalnym panaceum na wszystko i czasami trzeba ja wylaczyc, bo bedzie psuc zdjecie - jak powyzej. Prawdopodobnie system stabilizacji probuje (blednie) skorygowac ruchy obiektow na zdjeciu pod wplywem np. wiatru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) Mam tego Canona juz prawie rok czasu ,wszystko spoko choc czasami zdazy sie ze fotke potrafi zrypac z niewiadomych przyczyn :/ Na dzien dzisiejszy to juz nie taki rodzynek jak rok temu ,jakosc filmow jest bardzo przyzwoita Edited : 1minuta w max jakosci to jakies 120 MB zalezne od filmowanego materialu . Edytowane 26 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Tyle, ze kodowanie w locie do MPEG4 wymaga troche mocy obliczeniowej, wiec automatycznie odbiloby sie to na zuzyciu pradu. IMHO MPEG4 nie jest koniecznie, wystarczy jakas kompresja dajaca rozsadny rozmiar filmu. Najlepsze jaja byly w Canonie S2IS, w ktorym przy 640x480/30fps na karte 1GB wchodzilo 7 minut filmu... Te ok. 25MB/minuta brzmi calkiem rozsadnie IMHO - na 1GB wchodzi 40 minut. Jak ktos potrzebuje nagrywac wiecej, to chyba pomylil urzadzenia, kupujac aparat zamiast kamery ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) Sorry panowie ze wprowadzilem was w blad Jako ze mam w cholere roznych filmow w jednym katalogu podalem wam bledna informacje na temat objetosci filmow z Canona 720IS owe 23-28MB na minute zajmuja filmy z Noki N95-2 Filmy w maxymalnej jakosci z Canona 720IS zajmuja Znacznie ,znacznie wiecej przecietnie 1 minuta materialu z Canona to Uwaga 120MB ! ! ! wiec w przyblizeniu na karte 1GB wejdzie 8minut :( Tu wlasnie Canon dal ciala maxymalnie ,bo konkurencja np. Samsung potrafi w tej samej jakosci zmiescic minute w 40 MB Edytowane 26 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Czyli Canon nadal radosnie stosuje "kompresje" MJPEG, czyli po prostu serie jpegow zlozonych w filmik... Taka dobra firma, a z filmami taka chale odwala. Fakt, filmiki maja swietna jakosc, ale IMHO koszt jest niewspolmierny do efektu. Jedyny ratunek w ruskim sofcie, ktory, jesli dobrze kojarze, umozliwia korzystanie z wydajnieszej kompresji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Costi Jako ze to temat o Canonie 720IS to zapodaj jakies konkretniejsze info na temat zmiany tego softu chetnie bym poeksperymentowal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Wgrywacie soft CHDK i tam jest możliwość kompresji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) Fonzi Siedze juz 15 minut szukam po necie jakiegos nowszego firmware dla mojego Canona glowa boli na stronie Canon.uk taki balagan ze nic nie potrafi znalezc ;/ Zapodajcie prosze jakies linki do hackowanego firmware dla Canona 720IS jesli takowe posiadacie rzecz jasna . Widac Canon olewa gestym sikiem swoich klientow ze posiada tak niedorobione strony wpisujac w google. Canon 720 IS firmware nie znajduje mi nic z strony Canona no jaja na maxa Edytowane 27 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3031277 post 346 Edytowane 27 Lipca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Fonzi Siedze juz 15 minut szukam po necie jakiegos nowszego firmware dla mojego Canona glowa boli na stronie Canon.uk taki balagan ze nic nie potrafi znalezc ;/ Zapodajcie prosze jakies linki do hackowanego firmware dla Canona 720IS jesli takowe posiadacie rzecz jasna . Widac Canon olewa gestym sikiem swoich klientow ze posiada tak niedorobione strony wpisujac w google. Canon 720 IS firmware nie znajduje mi nic z strony Canona no jaja na maxa Po wpisaniu w google "CHDK" drugi wynik to poszukiwany soft... Fonzi CI przeciez napisal, o jaki soft chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pool80 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 http://winiarro.blogspot.com/ :razz: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...