Skocz do zawartości
pwasil

Lenovo 3000 N200?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam sie nad kupnem laptopa. Natrafilem na moden Lenovo N200 TY2K2PB. Cięzko znaleźć strone gdzie nie byloby bledów w opisie, więc wklejam specyfikacje ze strony Lenovo:

Vista Home Premium

Intel® Core 2 T8100 (2.1GHz)

15.4" WSXGA+ TFT(1680x1050) VibrantView + Camera

1x1 GB

160GB/5400rpm

nVidia GeForce 7300 256 MB

DVD±RW DL

Modem, 10/100Mb Ethernet, Intel agn

1 rok gwarancji Carry-in

Jezeli ktos widzial lub posiada ten sprzet prosze o wypowiedz czy bedzie to dobry wybór za cene ok 2300. Planuje dokupic do ego 2x2GB ramu za ok 200-250 zl, a ten 1 GB oddac do innego laptopa:P

Co myslicie o solidnosci/wykonaniu tej serii Lenovo N200?

A moze polecicie cos innego markowego w podobnej kwocie z podobnym wyposarzeniem?

pozdrawiam

Edytowane przez pwasil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze jeśli masz możliwość to szukaj bez systemu lub z XP.. chyba, ze faktycznie wolisz Viste..

Co do samego sprzętu.. Lenovo to bardzo solidna firma, a jej sprzęt jest całkiem całkiem. Mimo, że przed zakupem nie brałem pod uwage tej firmy, to teraz moge ją polecać. Gdzies nawet był ranking popularnośc w sprzedazy Notebooków względem firm i Lenovo było w pierwszej czwórce..

Obecnie pracuję na Lenovo N200 z jednojajowym Celeronem, 1.5GB RAMu i X3100 Intela. Do filmów, muzyki i internetu jest w sam raz. Mało wymagające gierki też da się uruchomić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też posiadam lapka z serii N200 i muszę powiedzieć, że to całkiem fajny sprzęt. Jakość wykonania bardzo dobra. Jedynym minusem jest to że środkowa część klapy przy zawiasach (gdy lapek jest zamknięty i chwytamy go w tym miejscu) lekko się ugina. Bateria trzyma przyzwoicie-jakieś 90min gry w The sims 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powłoki lakiernicze słabej jakości.Im nowsze modele tym gorzej.Kupiłem taki kilka miesięcy temu i już widać wyraźne ślady na nim po kobiecych(delikatnych) rękach.A w użyciu jest najczęściej z myszą więc odpada pocieranie przy sterowaniu wskaźnikiem za pomocą touch pada.Bad pixele?Też już są dwa.Obudowa klapy mimo naprawdę delikatnego traktowania jest już "używana" :sad: .Powłoki naprawdę słabe....Brat ma Aristo polskie i zero badów ,a powycierane są tylko naklejki :mad: .A jeździ z nim dużo -zakłada alarmy obiektowe!Poza tym to Lenovo się sprawdza na co dzień -miałem numer o którym i tu pisałem z niebudzeniem się ekranu/BIOSu ale naprawiłem startując go kilkakrotnie z zewnętrznym.Nadal czasem nie wstaje BIOS "od kopa" i trzeba ponowić próbę...opukując sprzęt lekko(!).Co się da rozkręciłem i obejrzałem i podociskałem -nie pomogło.Ogólnie to uważam ,że nie są złe ale szukając rozwiązań własnych kłopotów poczytałem o kłopotach innych.Powtarzają się(zwłaszcza o łatwym wycieraniu lakieru -zapolerowuje się...).Na jakość post IBM-owską nie liczyłbym jednak.Robotę u mnie oprócz 2x2Gb ramu robi nie zintegrowane 7300 od NV.Po biurowych kompach nie chcę już słyszeć o zintegrowanych grafikach.Oprogramowanie Lenovo całkiem niezłe.Czytnik palucha działa wyśmienicie.Vista też zresztą nie robi na lapku jaj...Ogólnie ok ale nieco więcej oczekiwałem -w końcu korzenie ma firma porządne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi