pwasil Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Witam, Zastanawiam sie nad kupnem laptopa. Natrafilem na moden Lenovo N200 TY2K2PB. Cięzko znaleźć strone gdzie nie byloby bledów w opisie, więc wklejam specyfikacje ze strony Lenovo: Vista Home Premium Intel® Core 2 T8100 (2.1GHz) 15.4" WSXGA+ TFT(1680x1050) VibrantView + Camera 1x1 GB 160GB/5400rpm nVidia GeForce 7300 256 MB DVD±RW DL Modem, 10/100Mb Ethernet, Intel agn 1 rok gwarancji Carry-in Jezeli ktos widzial lub posiada ten sprzet prosze o wypowiedz czy bedzie to dobry wybór za cene ok 2300. Planuje dokupic do ego 2x2GB ramu za ok 200-250 zl, a ten 1 GB oddac do innego laptopa:P Co myslicie o solidnosci/wykonaniu tej serii Lenovo N200? A moze polecicie cos innego markowego w podobnej kwocie z podobnym wyposarzeniem? pozdrawiam Edytowane 25 Lipca 2008 przez pwasil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Po pierwsze jeśli masz możliwość to szukaj bez systemu lub z XP.. chyba, ze faktycznie wolisz Viste.. Co do samego sprzętu.. Lenovo to bardzo solidna firma, a jej sprzęt jest całkiem całkiem. Mimo, że przed zakupem nie brałem pod uwage tej firmy, to teraz moge ją polecać. Gdzies nawet był ranking popularnośc w sprzedazy Notebooków względem firm i Lenovo było w pierwszej czwórce.. Obecnie pracuję na Lenovo N200 z jednojajowym Celeronem, 1.5GB RAMu i X3100 Intela. Do filmów, muzyki i internetu jest w sam raz. Mało wymagające gierki też da się uruchomić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiany Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Ja też posiadam lapka z serii N200 i muszę powiedzieć, że to całkiem fajny sprzęt. Jakość wykonania bardzo dobra. Jedynym minusem jest to że środkowa część klapy przy zawiasach (gdy lapek jest zamknięty i chwytamy go w tym miejscu) lekko się ugina. Bateria trzyma przyzwoicie-jakieś 90min gry w The sims 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Powłoki lakiernicze słabej jakości.Im nowsze modele tym gorzej.Kupiłem taki kilka miesięcy temu i już widać wyraźne ślady na nim po kobiecych(delikatnych) rękach.A w użyciu jest najczęściej z myszą więc odpada pocieranie przy sterowaniu wskaźnikiem za pomocą touch pada.Bad pixele?Też już są dwa.Obudowa klapy mimo naprawdę delikatnego traktowania jest już "używana" :sad: .Powłoki naprawdę słabe....Brat ma Aristo polskie i zero badów ,a powycierane są tylko naklejki :mad: .A jeździ z nim dużo -zakłada alarmy obiektowe!Poza tym to Lenovo się sprawdza na co dzień -miałem numer o którym i tu pisałem z niebudzeniem się ekranu/BIOSu ale naprawiłem startując go kilkakrotnie z zewnętrznym.Nadal czasem nie wstaje BIOS "od kopa" i trzeba ponowić próbę...opukując sprzęt lekko(!).Co się da rozkręciłem i obejrzałem i podociskałem -nie pomogło.Ogólnie to uważam ,że nie są złe ale szukając rozwiązań własnych kłopotów poczytałem o kłopotach innych.Powtarzają się(zwłaszcza o łatwym wycieraniu lakieru -zapolerowuje się...).Na jakość post IBM-owską nie liczyłbym jednak.Robotę u mnie oprócz 2x2Gb ramu robi nie zintegrowane 7300 od NV.Po biurowych kompach nie chcę już słyszeć o zintegrowanych grafikach.Oprogramowanie Lenovo całkiem niezłe.Czytnik palucha działa wyśmienicie.Vista też zresztą nie robi na lapku jaj...Ogólnie ok ale nieco więcej oczekiwałem -w końcu korzenie ma firma porządne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...