Thomas Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Wydaje mi się że to normalne, jak grałem na normal magiem, to tez tak było, trzeba unikać walk specjalnych (imposible) i brać się za te "łatwiejsze" trudniejsze. Silnik gry ocenia chyba walkę pod względem ilości twojej armii do liczebności armii przeciwnika, ale nie bierze pod uwagę twojej mocy magicznej i rodzaju wojsk ("trudny"- z jednostkami strzelającymi i smokami, może być trudniejszy od "bardzo trudny" z zombiakami i szkieletami). PS Wydaje mi się że to jest tymczasowy szczyt trudności w krainie zmarłych bo potem było już bardziej normalnie... Edytowane 7 Maja 2009 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Ok, zamieniłem griffony na sea dogs i jakoś idzie. Powoli ich tam powybijam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Nie wiem co oni licza do trudnosci walki , ale u mnie teraz wszystkie sa conajmniej trudne w porywach do zabojczych a i tak rozjezdzam kolesi jak chce. Ale czy ktos ma moze mapke labiryntu Haasa ? Bo sie zaplatalem i nie moge wrocic do smoka zlecajacego quest z wcieleniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Mały odkop, może jeszcze ktoś gra :) Postanowiłem sobie przejść grę do końca po paru miesiącach, odbyłem walkę z tym całym baalem o klucz do portalu i straciłem praktycznie wszystkie jednostki, po czym stwierdziłem, że nie pamiętam gdzie kupić większość z nich. Więc jeżeli ktoś jeszcze gra, to byłybym wdzięczny za przypomnienie gdzie można kupić: royal snake (oprócz tego bagna koło głownego miasta), sea dogi, czerwone smoki, black unicorny. Przy okazji, może warto coś wymienić na tym etapie gry, bo jakoś dosyć ciężko to teraz idzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 (edytowane) Osobiście darowałbym sobie smoki, w stosunku ilość/jakość/dowodzenie/dostępność dają za mały damage, włożyłbym jakichś konnych, albo kogoś. Węże głównie są na tych bagnach w 3 - 4 lokacjach (w zamkach żab + gadający domek) tam jest tego prawie 2500 jeśli to zużyłeś to na zewnątrz powinny być jeszcze w tej jaskini koło areny magicznej (ale tam niewiele będzie - koło 200). Sea Dogi powinieneś znaleźć u gubernatora na 'wyspach wolności' (miał ich chyba nieskończoność, w każdym razie u mnie tyle ma). Czerwone smoki, gdzieś w krainach umarłych powinny być. A ogólnie to ciężko powiedzieć gdzie jakie stwory są, bo one są generowane losowo. Edytowane 21 Grudnia 2009 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Pamietam ta gierke - byla zajeb.... Wiadomo cos czy bedzie 2 czesc albo jakis dodatek - chetnie bym zagrał bo dokladnie rok temu w nia pogrywalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mis456 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Wojownicza księżniczka- samodzielny dodatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 ok dzieks - obadam dzisiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zmodernizowałem trochę armię i teraz mam: tych konnych ludzi, scoffer impy, enty, czarne smoki, black unicorny. Zastanawiam się nad wywaleniem impów bo obniżają morale. Poza tym jestem w tym labiryncie smoczym i w zasadzie nie mam już nic do zrobienia tylko musze walić jakiegoś tam smoka (ktory w tym wypadku dla mnie jest 'overpowering') nawet jak jakims cudem go pokonam (probowalem 2 razy, wygrywal ledwo co) to zostaje bez armii a mam ze 110k golda, więc nawet nie będę miał za co odkupić. Jak zawsze nie miałem co robić z kasą to teraz jej nie mam. Jakieś propozycje co począć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Gram juz 2 dzien w dodatek - ktory jest rownie dobry jak podstawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 @Strongman - jakoś musiałeś pokombinować, bo ja do końca gry mialem jakiś milionowy zapas złoty, nie wiem czy zdobyłeś mapę Endorii z piramidy(otwiera się po odwiedzeniu wszystkich obelisków), ale jeśli nie to możesz ją potem sprzedać za milion królowi z Darionu (ja wolałem dać ją Królowej Elfów za po 5 run każdej cechu, ale mus to mus). Od biedy - nie trzeba zabijać wszystkich 7 smoków z labiryntu - wystarczy 2 - 3 żeby umożliwić sobie przejazd(najlepiej sprawdź na necie mapę labiryntu w takim przypadku bo wyjścia/wejścia trzeba badać metodą prób i błędów - bo są to ruchome teleporty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Chyba mówiłeś do mnie, a nie do Strongmena ;) Już dałem radę z tym labiryntem, pokonując wszystkie smoki, któryś tam z kolei sprawił mi problem, ale potem poszło gładko. A co do tej mapy to nie jestem pewien, coś tam mam takiego śmiesznego w ekwipunku, ale nie wiem czy to z obelisków, później się temu przyjrzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Panowie, o kiego konskiego fallusa tu chodzi. Gram w dodatek, a tu nagle znienacka pojawia się problem polegający na tym ze w czasie walki zamiast kursora 'ataku' najezdzając na jednostke przeciwnika mam znak zapytania. Na mapie wszystko ok, ale nie da sie prowadzic walk. Na zagranicznych forach nie znalazłem nikogo z podobnym problemem. Wie ktos o co bangla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Może po prostu jesteś pod wpływem jakiegoś czaru, uniemożliwiającego atak na jednostki o wyższym poziomie czy coś. Nie wiem, strzelam, bo nie grałem w dodatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Misiek] Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Pozwolę sobie odkopać temat. Mam problem z grą. Po uruchomieniu nie widać filmów (czarny ekran), dalej normalnie menu widać. Włączam save. Widać normalnie ładowanie gry, niestety samej gry (postać, przeciwnicy, wszystkie obiekty generalnie) nie widać. Widać tylko mapę, całe dolne menu, itd. Najciekawsze, że już grałem i działało wszystko OK, tylko dzisiaj przeinstalowywałem windowsa 7 Professional 64 bit (wcześniej też taki miałem) i zachciało mi się instalować wszelkie aktualizacje (których wcześniej jak gra działała normalnie, nie instalowałem - daleki jestem od stwierdzenia, że to mogło być przyczyną, ale). Sterowniki do grafiki w wersji: Driver Packaging Version 8.841-110405a-116954C-ATI Catalyst Version 11.4 Provider ATI Technologies Inc. 2D Driver Version 8.01.01.1142 Direct3D Version 7.14.10.0825 OpenGL Version 6.14.10.10666 AMD VISION Engine Control Center Version 2011.0405.2218.38205 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...