wenflon Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Witam wszystkich forumowiczow. Jestem po raz pierwszy i dlatego tez postaram sie zaczac od przedstawienia nurtujacego mnie problemu. Od dwoch dni jestem szczesliwym (sic!) posiadaczem takiego sprzetu ---> ASUS F7SE-7S110C. Problem jest w tym ze wymieniony sprzet nie widzi sieci u mnie w pracy. W biurze mam 3 komputery (wszystkie xp) natomiast wymieniony laptop jak sie domyslacie ma viste home premium. Niestety jakiekolwiek proby nawiazania polaczenia miedzy nimi spelzly na niczym. To jedna kwestia. Druga natomiast dotyczy sterownikow. Czy diabelstwo ktore kupilem postawic na Xp czy bawic sie w ta Viste, w sumie to zaczynam sie zastanawiac co byloby korzystniejsza opcja. Problem moze pojawic sie w przypadku znalezienia sterownikow pod xp. Jesli ktos moze mi udzielic informacji tudziez pomoc w jakikolwiek sposob bede "dź"więczny. P.S. Komputery w pracy sa polaczone w siec zwyklym ruterkiem, na wszystkich stoi xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) idz do jakiegoś centrum handlowego i jeżeli tak Cię to nurtuje, sprawdź czy możesz łączyć się z sieciami wifi. widzi Ci w ogóle jakieś sieci unoszące się w powietrzu? - teraz tego jak grzybów po deszczu to że nie możesz się połączyć z tym ruterme może mieć wiele przyczyn - masz do niego dostęp? Ty go konfigurowałeś? po 1 ruter może mieć ustawione nie rozgłaszanie nazwy sieci - wtedy widzisz tylko jej zasięg, albo nic ;) po 2 połączenie mogą nawiązać tylko określone/przypisane komputery (filtrowanie adresów MAC) po 3 ilość polączeń może być ograniczona itd.itp. - bajerów jest wiele - a jeżeli takie bajery są ustawione zazwyczja trzeba wejść w opcje zaawansowane i wszystkie parametry podać ręcznie po 4 niektóre rutery nie dogadują się, z niektórymi sieciówkami XP a Vista - rzecz gustu - czy są sterowniki - musisz sprawdzić sam używając strony Asus i Google Edytowane 28 Lipca 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...