tomwil32 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Witam Mam problem a mianowicie kupiłem nową płytę główną GIGABYTE [ga-m61pme-s2](karta graficzna zintegrowana GEFORCE 6100) wraz z procesorem AMD ATHLON 4600+ X2 64bit i do tego pamięć DDR2 1024/800 i nowy zasilacz ze złączami ATX i mój problem polega na tym iż gdy włączam komputer a wszystko mam podpięte to po 2 sekundach komputer zaczyna piszczeć i to non stop bez jakichkolwiek przerw czy określonej liczbie a mam BIOS AWARD wyciągałem i wsadzałem na nowo pamięć i nic resetowałem BIOS i też nic nawet jak wyciągnę pamięć to komputer dalej piszczy a dysk normalnie chodzi lecz nic nie widzę na monitorze <brak obrazu> <czarny ekran> poradźcie co jest nie tak czy ktoś już się zetknął z tym problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Sprawdź podłączenie zasilacza. Odepnij wszystkie podzespoły, zostaw tylko procka i włącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomwil32 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 dalej jest tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 W takim razie dobrze jest jeszcze wyjąć procka, przydaje się też nałożenie nowej pasty, przedmuchanie socketu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomwil32 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 nic tak samo jest :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 to błąd pamięci. przełoż je do sąsiednich banków ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomwil32 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 szefie zrobilem tez tak i nic dalej tak samo a mam pytanko może byc karta graficzna bo ona jest zintegrowana z plyta czy ona moze byc wylaczona w biosie ?? ja juz probowalem przekladac pamiec ze slotu do slotu zasilacz wsadzilem procesor reset biosa i nic panowie a mam cos takiego http://download.gigabyte.ru/memory/motherb...1pme-s2_2.0.pdf i tam niema mojej pamieci ja dostalem firmy Apacer AM1 UNB PC2-6400 i niema go wogule na liscie wiec czy to moze byc problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cantreos Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 może być bo jeden długi pisk sygnalizuje najczęściej błąd pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...