Skocz do zawartości
LurTz

Buczacy wentylator na procku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam taki problem z wentylatorem cooler master HAC-V81 X-Dream.

Otóż od penego czasu ten wentyaltor na tym radiatorze zaczal buczec :(

Nie jest to takei głośne ale denerwujace. Wymontowałem go i czyscilem ale to nic nie dalo cały czas buczy :(.

Może ma ktis jakis pomysl jak temu zaradzic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam taki problem z wentylatorem cooler master HAC-V81 X-Dream.

Otóż od penego czasu ten wentyaltor na tym radiatorze zaczal buczec :(

Nie jest to takei głośne ale denerwujace. Wymontowałem go i czyscilem ale to nic nie dalo cały czas buczy :(.

Może ma ktis jakis pomysl jak temu zaradzic ??

Isc do sklepu gdzie kupiles i wymienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Podobnie jak jeden z forumowiczow radze Ci wymienic ten wentylator. Naoliwienie bedzie sie wiazalo ze sciagnieciem wirnika z piasty wentylatora. W obecnych wentylatorach cala "elektronika" znajduje sie w wirniku, wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze mozesz ja uszkodzic. Ja juz kiedys tez tak chcialem zrobic. Niestety po nalozeniu wirnika z powrotem na piaste (jego sciagniecie i zalozenie nie jest takie proste - wymaga mocnego i rownomiernego podwazenia) wentylator nie chcial ruszyc. Kilkadziesiat zlotych w plecy.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja proponuje najtansze najskuteczniejsze i najprostsze rozwiazanie ktore w dodoatku zawsze dziala :)

kup wd40 albo cos podobnego zaloz to cienka rurke i od spodu przy wlaczonym wiatraczku sporo prysnij jesli nie dojdziesz przy zalozonym wentylatorze to sprobuj zdjac i tak samo na 100% pomoze

No a jesli nie to nic nie poradzisz.

pozdr OLIWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasciwie to nie wiem co macie do wd40 wiem ze jak sie go sporo na plastik nalozy to potrafi go stopic ale jak na wlaczony to nigdy sie nic nie dzialo.

No ale prawda jest ze ja tez zawsze stosowalem olej do smarowania w sprayu.

Pozdr OLIWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...