Marecki306 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam 1. Obudowa Nadszedł czas aby zmienić obudowę no name'a na coś lepszego. Mam na nową budę 200-250zł. Obudowa musi: - mieć okno - co najmniej 3 wentyle (opcjonalnie) + dobre chłodzenie elementów - zmieścić w sobie TRUE + Accelero S1 - nie mieć drzwiczek - fajnie wyglądać ;) Mój faworyt: NZXT Alpha z oknem, tylko nie wiem czy zmieści w sobie TRUE + Accelero S1 :/. Jacyś konkurenci? Co sądzicie o Alphie? Czy są jakieś inne obudowy godne kupienia? Kupienie Anteca Three Hundred + zrobienie okna odpada, bo się na tym nie znam, a szkoda by było pociąć nową budę :/ 2. Fanswap Chiefteca GPS 450w Ze względu na nową obudowę z oknem chciałbym zrobić fanswap Chiefteca na wentylator z blue ledem. Głośność Chiefa jakoś mi nie przeszkadza, ale fajnie by było mieć cichą zasiłkę ;) A teraz do rzeczy: - W Chieftecu jak się podłącza wentyl? Ilu pinowe jest wejście? - Jaki wentyl 120mm z blue led byście mi polecili? Aby był w miarę cichy i wydajnośc wystarczyła by utrzymać to co w sygnie (niedługo będzie rozbudowa m.in. 4870 + nowe mobo + e8x00) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Wentylator może być niebieski LED Scythe Kamakaze, ma regulator na śledziu i wystarczy wyprowadzic przewody z zasilacza i podłączyc pod płytę główną, daje też bardzo porządny przewiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 A nie da się go jakoś tak do zasiłki? Bo takie wyprowadzenie mi się niezbyt podoba. Myslałem nad tym Scythe wcześniej, ale troche za drogi :/ Niby można kilka piw mniej wypić, ale piwo to piwo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 da rade też do zasiłki, z tanich swiecidełek to są Pentagramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 A ciche te pentagramy? Bo różne opinie są :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Tego modelu nie miałem, ale inne które miałem miały kulturalne łożyska. Z forum to ma je chyba przemo( lub przemek) i cos tam dalej z Bydgoszczy :razz: i był zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Ok, dzięki svende ;) Teraz obudowa: NZXT Alpha z oknem - zmieści w sobie TRUE + Accelero S1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...