przemas22 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) Od kilku dni posiadam Iiyame E1902S-S1. Monitor z gwarancją 30 dni na 0 pixeli. Podczas testowania znalazłem w lewym dolnym rogu jakąś ciemna plamkę. Widoczna jest na wszystkich kolorach planz prucz czarnej. Czy to martwy pixel nie zgadza się z kwadratem, czy inna wada matrycy Edytowane 27 Lipca 2008 przez przemas22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Mi wydaje się że masz paprocha na matrycy. Sam tak miałem, ale na zewnątrz i wyglądało podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Wygląda to na jakiś brud ale na 200% nie od strony użytkownika. Czy w takim wypadku też mozna reklamować Lepszych fotek nie zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 pixele ok to jakiś paproch, może jakiś "przecinek" tam wszedł, sam tak miałem ale sobie gdzieś poszedł, kolega tyle szczęścia nie miał i został mu zdechlak na środku matrycy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Paproch pod matrycą, jeżeli poza tym monitor jest OK to odradzam reklamację, w nowym też to może się zdarzyć - jakiś mikro robaczek wskoczy pod matrycę wadliwy piksel byłby bardziej widoczny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Fajnie... to co ja mam powiedzieć? Też mam Iiyamę od 2 lat. Do wczoraj miałem tylko 2 maleńkie kropki. Teraz patrzcie co się porobiło PO CZYSZCZENIU(!!!). Ja to oddaję na gwarancję bo: nie zapyliłem, nie zasyfiłem i nie rozkręcałem, obchodziłem się odpowiednio z monitorem a syf jest w miejscu gdzie go być nie powinno i do którego ja nie mam żadnego dostępu. Całe szczęście że gwarancja jest w systemie d-t-d:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Fajnie... to co ja mam powiedzieć? na pewno albo dmuchnąłeś sprężonym powietrzem na brzegi monitora i cały syf który gromadzi się na dole "wdmuchnąłeś" pod matrycę hihihi albo odwracałeś monitor na rózne strony - efekt ten sam :) jeśli nie ma gwary to należy rozebrać monitor podnieś ramkę matrycy i wszystko piknie poodkurzać - nie ma śladu po paprochach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) A idź Ty "znawco" jeden. Jak jest pivot, to się go używa;] Do góry nogami jeszcze nigdy nie stał a sprężonego powietrza nie mam. Chyba nie doczytałeś, bo pisałem że ja oddaję na gwarancję. I na przyszłość nie odradzaj nikomu oddawania wadliwego sprzętu, bo z tym różnie bywa. Raz nie naprawią faktycznej usterki, a drugi raz dadzą nowy sprzęt mimo winy użytkownika. Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez kojoT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 A idź Ty "znawco" jeden. Jak jest pivot, to się go używa;] Do góry nogami jeszcze nigdy nie stał a sprężonego powietrza nie mam. Chyba nie doczytałeś, bo pisałem że ja oddaję na gwarancję. I na przyszłość nie odradzaj nikomu oddawania wadliwego sprzętu, bo z tym różnie bywa. Raz nie naprawią faktycznej usterki, a drugi raz dadzą nowy sprzęt mimo winy użytkownika. Najpierw piszesz że chmura brudu pojawiła się po czyszczeniu, później że z powodu używania PIVOTa - zdecyduj się bo nie wyobrażam sobie takiej metody czyszczenia monitora w której naturalnie gromadzący się brud pył na dole ekranu mógł nagle znaleźć się pod matrycą. Dlatego opisz dokładnie jak można zepsuć tak monitor na przyszłość i ku przestrodze dla innych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 . Czy w takim wypadku też mozna reklamować Lepszych fotek nie zrobie Jak najbardziej reklamowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 @gmfriend, z Tobą jest gorzej niż źle. Nie potrafisz zrozumieć co piszę, a do tego piszesz fantasmagorie o brudzie POD MATRYCĄ (pod warstwą ochronną jeśli już). Zwróć łaskawie uwagę na rzecz podstawową - ja nikogo o nic nie pytałem ani o nic nie prosiłem, zwłaszcza Ciebie. Napisałem posta, żeby autor tego tematu ani nikt inny, za bardzo się nie sugerowali Twoją głupią radą. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 kojot nie trza było ze śrutu celować do planszy testowej monitora... ;))) przestan obrażac ludzi... maSZ PROBLEM TO SIE NIM ZAJMIJ A NIE POTENCJALNĄ RADE JAKO ZŁO TRAKTUJESZ.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zła rada wyssana z palca -> zło. Dlatego nazwałem @gmfriend "znawcą" bo uważam to co napisał za głupoty. Byłem pewny swego więc zareagowałem jak wyżej:) 05.08 oddałem paczkę kurierowi, 15.08 miałem awizo, więc dopiero dzisiaj odebrałem:/ Tak jak mówiłem wcześniej, wszystko ładnie wyczyszczone w ramach gwarancji:) Iiyama płaciła za kuriera, więc mnie ta zabawa kosztowała jeden telefon do UPS i 13 dni z crt:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Podepne sie bo widze ze sprawa zakonczona. 31 lipca zakupilem NEC'a 2470WVX na TN, na poczatku mial tylko jednego bad pixela, teraz nagle sie zrobil mocny wysyp ale nie wiem w sumie co jest co ;( Cale pixele to podejrzewam te na czerwono? A te na czarno? Sa w tym samym kolorze co tlo tylko jasniejsze, gosc z serwisu NEC'a mowil ze podswietlenie inaczej przez nie pada.. Wiem ze do serwisu wg NEC gwarantuja 3 zle pixele i 5 subpixeli. Czy to co jest na zdjeciu podlega gwarancji, warto bawic sie w serwis? Zaznaczam ze te zdjecia to 1/4 matrycy (lewy dolny rog) - najbardziej "wysypany". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) up)nie i suby i deady tylko lub jak już :) Zapewne Ci wymienią. Co do twórcy tematu : przeszkadza Ci - oddaj, nie - nie oddawaj Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Podepne sie bo widze ze sprawa zakonczona. 31 lipca zakupilem NEC'a 2470WVX na TN, na poczatku mial tylko jednego bad pixela, teraz nagle sie zrobil mocny wysyp ale nie wiem w sumie co jest co ;( Cale pixele to podejrzewam te na czerwono? A te na czarno? Sa w tym samym kolorze co tlo tylko jasniejsze, gosc z serwisu NEC'a mowil ze podswietlenie inaczej przez nie pada.. Wiem ze do serwisu wg NEC gwarantuja 3 zle pixele i 5 subpixeli. Czy to co jest na zdjeciu podlega gwarancji, warto bawic sie w serwis? Zaznaczam ze te zdjecia to 1/4 matrycy (lewy dolny rog) - najbardziej "wysypany". Nie wydaje mi się by to były bady, być może są to poprochy wewnątrz matrycy, albo zewnątrz, sprawdź przy wyłączonym monitorze czy też to widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...